Ze Záhoří s třemi body.

31.10.2010 16:35

Dorost - Sepekov  2:3

Záhoří - Bernartice A 1:2 (1:0)       https://www.jihoceskyfotbal.cz/new/index.php?stranka=aktuality&id=4312

 K utkání 11. kola krajské 1.B třídy zajížděli v neděli 31. října Bernartičtí k soupeři, který neměl právě nejlepší začátek soutěže, ale jeho poslední kvalitní výkony ho vynesly do první poloviny tabulky. Ve vyrovnaném utkání byli domácí o poznání aktivnější v první části hry a zajistili si hned na začátku jednobrankový náskok. Ve druhé části tomu bylo naopak, hosté nejen že vyrovnali nepříznivý stav, ale brankou sedm minut před koncem utkání se jim stav utkání podařilo otočit a po sérii neúspěšných zápasů konečně plně zabodovali a za hru ve druhém poločasu zcela zaslouženě.

Do první šance se dostali hosté, když Skočilův centr z trestného kopu v 6. minutě Tomáš Fučík v gólové pozici minul v dobrém postavení před Káplovou brankou. To domácí byli po rohovém kopu o minutu později úspěšnější. Na Teskův  centr z rohového kopu si naběhl u zadní tyče vysoký Bláha a míč skončil po jeho hlavičce v bernartické síti - 1 : 0.  Ve 23. minutě zahrával T. Fučík rohový kop, míč se dostal k atakovanému Šerhantovi,  jehož střelu brankář Kápl v klidu zlikvidoval. Stejně elegantně chytil i střelu St. Češky o tři minuty později. Ve 30. minutě trestný kop zahrávaný Skočilem sklepl hlavou Šerhant na volného Psohlavce, jehož střela zblízka u branky neměla razanci a gólman s ní neměl problém. To o minutu později střela stejného hráče již záhořského ochránce svatyně zaměstnala více, ten ale vytáhl ze svého arsenálu opět svůj typický elegantní skok a u tyče míč vytěsnil na roh. Pak zazlobili i domácí, hosty však podržel brankář Vít Fučík, který přesnou Cibochovu střelu ve 32. minutě vytáhl na roh. Střelu Hrycha v 39. minutě opět Kápl vykryl.  Míč z trestného kopu Blažka ve 43. minutě branku netrefil a poslední šanci prvního poločasu na vyrovnání stavu neproměnil Psohlavec ve 45. minutě, když s jeho slabou střelou neměl záhořský gólman nejmenší problém.

Domácí začali druhou část aktivněji a snažili se odskočit soupeři na vyšší rozdíl skóre. Ve 48. minutě hlavičkoval po centru zprava Malý jen těsně vedle vzdálenější tyče. To byl jeden z mála dobrých počinů domácích ve druhé půli. Pak se zbytečně zatáhli do obrany a snažili se uhájit jednobrankový náskok do konce utkání. Aktivitu přenechali hostům, kteří přes nevýrazný první poločas ožili, vzali otěže zápasu plně do svých rukou a zle domácí  obraně zatápěli. Již v 63. minutě tlak vyústil ve vyrovnávají branku. Odražený míč se dostal na kopačky aktivního Tomáše Fučíka, kterého střela z hranice šestnáctky prošla houštinou těl a skončila u pravé tyče branky opět dobře reagujícího domácího gólmana, který asi míč dobře neviděl - 1 : 1.  V 74. minutě Cibochův centr zprava hlavičkoval volný Malý vedle Fučíkovy branky. Skočilův centrovaný míč zakončoval v 78. minutě hlavou Homola jen do náručí domácího gólmana. Pak přišly tři momenty a zakončení Petra Šerhanta. V 80. minutě jeho střelu Petr Kápl tečoval na roh. O tři minuty později po rohovém kopu Fuky hlavičkoval přesně, ale Volf na brankové čáře odhlavičkoval balón do bezpečí a nakonec si v 83. minutě  naběhl na T. Fučíkem zahrávaný rohový kop na bližší tyč a hlavou míč usměrnil do sítě, tím otočil stav utkání ve prospěch hostujícího mužstva - 1 : 2. Domácí mohli stav utkání srovnat v 89. minutě, ale obětavý Tomáš Fučík, nejlepší hráč utkání míč v pádu ze skrumáže před vlastní brankou odkopl  do bezpečí. V 90. minutě ještě mohli hosté svůj náskok pojistit. Hurtík však vystřelil jen do dobře postaveného brankáře a míč se od něj odrazil do pole. Hosté si za výkon ve druhé části hry vítězství zasloužili.

V utkání dvou poněkud rozdílných poločasů zvítězili zaslouženě hosté. V domácím týmu výborně zachytal brankář Michal Kápl, který domácí uchránil od daleko většího přídělu gólů. V obraně hrál velmi dobře nestárnoucí stoper Petr Kápl, dobře mu sekundoval i pro ofenzívu mužstva důležitý Bláha. Záloha domácích byla v první půli lepší hostující. V útoku byli velice nebezpečný Blažek a z druhé vlny aktivní Malý. V brance hostů chytal spolehlivě Vít Fučík v obraně dominoval Skočil, který svým klidem a výkonem držel domácí obranu a nepropustil ani jeden balón, který by ohrozil branku. V záloze byl nejlepší Tomáš Fučík a neúnavný Psohlavec, který ale selhával v koncovce. V útoku se opět prosadil dobře obranou hlídaný a atakovaný Šerhant. V utkání dobré úrovně,  kdy domácí byli o trochu lepší v první části hry a hosté jasně ovládli druhý poločas nakonec zvítězili hosté. Ti zaslouženě odvezli všechny body ze hřiště, odkud soupeř v této sezóně ještě všechny dosud neodvezl.

 

 Branky : 7. Bláha - 63. Tomáš Fučík, 83. P. Šerhant

Rozhodčí: Vladislav Linhart - Jakub Matyš a Jiří Novotný

Žluté   karty :  2 : 1 ( Petr Kápl, Teska - Skočil )

Diváci  :  80

Sestavy:

Záhoří : Michal Kápl - Mich. Kvěch, Petr Kápl, Kořán, Bláha (90. Hendrych) - Ciboch, Němec, Malý, Sup - Blažek, Teska (61. Volf ). Mužstvo koučoval Zdeněk Hůla.

Bernartice : Vít Fučík - Homola, Skočil, Kotal, Ťupa -  Hrych (59. Fuka ), Tomáš Fučík, Psohlavec, St. Češka (90. Hurtík ) - Paseka, P. Šerhant. Trenér Petr Vašíček.

 

Připravil Jan Šerhant, vedoucí mužstva

Zpět