Z Vodňan si odvážíme bod.

21.04.2015 08:07

Vodňany: Po prohraném domácím utkání jeli bernartičtí fotbalisté na hřiště souseda v tabulce do Vodňan s cílem bodovat a nahradit domácí bodovou ztrátu. V utkání hraném na špatném trávníku vázla oboustranně kombinační hra a s nakopávanými balony si většinou velmi dobře pracující obrany obou soupeřů poradily. Hrálo se většinou uprostřed hrací plochy a defenzivní činnost dominovala nad útočnou.

Vynikající byli oba gólmani a dobře organizované obrany obou mužstev. V celém utkání byli na míči více domácí, však hosté podnikali nebezpečné kontry, které neustále zaměstnávali velmi dobře chytajícího gólmana. Domácí se přes obranu hostů a stabilně dobře chytajícího brankáře také neprosadili. I proto se po devadesáti minutách hry zrodila bezbranková plichta.

Po úvodní nátlakové hře domácích přišli na řadu i hosté a nebezpečně ohrožovali domácí branku. Ve 14. minutě po rohovém kopu Kováře vystřelil u přední tyče Vít Fučík, ale brankář Chalupský si poradil. Hned poté Mrkáčkův velmi dobrý centr z levé strany napálil z první Kovář, brankář měl plné ruce práce a míč vyrazil jen na kopačky Kukrála, jehož střelu opět vytáhl na roh.

Kvěchova střela ve 22. minutě skončila nad Fučíkovou brankou. Kvalitní průnik pravého beka Kováře a jeho přízemní přihrávku podél branky netrefil jak Vít Fučík, tak i Petr Homola a míč skončil jen v autu. Pak přišli na řadu zase domácí borci, kteří ohrožovali bernartickou branku především zkušeným Kuklou. Z jeho chytrých a velmi kvalitních přihrávek se spoluhráči neprosadili, protože jejich koncovka nebyla většině případů přesná.

Ve 42. minutě po trestném kopu Kováře a následné hlavičce stopera Nováka, byl opět v permanenci domácí gólman Chalupský, který míč u tyče lapil. Dobrou poslední pětiminutovku hostů zakončil střelou Kloboučník, ale brankáře nepřekvapil. Mužstva se do kabin rozcházela s bezbrankovým stavem.

Druhá část utkání se podobala té první. Hosté však více zakončovali své akce a vodňanský brankář se rozhodně nenudil. Ve 48. minutě sedla z 30 metrů střela Kukrálovi, ale gólman se překvapit nenechal, a míč chytil. O minutu později z levé strany pronikl do pokutového území Vít Fučík, jeho střelu z úhlu zblokovala obrana a z šance nic nebylo.

V 55. minutě zahrozili domácí. To nejlepší hráč na hřišti Kukla zahrával rohový kop, předložil míč na vzdálenější tyč míč Hajnému, který z vynikající pozice neatakován míč dobře netrefil, a ten skončil vedle protější tyče v autu. O dvě minuty později pronikl do pokutového území Kukla, jeho vystřelený míč vyrazil bernartický brankář jen před sebe a dorážka z Kvěchovy levačky minula tyč jen o kousek.

V 64. minutě Klikův dlouhý pas zakončoval Paseka, jeho střelu dobře vykryl Chalupský. Asi nejpohlednější akce hostů přišla v 67. minutě hry, když Mrkáček krásně z hloubi pole vysunul Rakovana a jeho velmi dobrou střelu zleva vodňanský strážce branky vytěsnil na roh. O dvě minuty později na druhé straně po přihrávce Kukly zakončoval opět nepřesně Kvěch, když jeho střela prolétla podél branky jen do autu.

Pak nastala klidnější pasáž utkání a hra se odehrávala pouze mezi vápny. Na posledních pět minut domácí zapnuli na vyšší obrátky a po sérii rohových kopů toužili po plném bodovém zisku. Bernartičtí obránci a brankář však pro tuto činnost neměli pochopení a proniknutí míče do své sítě nedopustili.

Bojovný, ale férově vedený zápas velmi dobře řízený rozhodčím Crkvou skončil spravedlivou remízou, ze které měli asi větší radost hosté. Domácí opět zklamali v koncovce, jejich jediný gól dosažený ze čtyř jarních utkání nebyl rozmnožen. Hosté si přijeli alespoň pro bod a také ho podobně jako v předchozím zápasu v Blatné získali.

FK Vodňany – Sokol Bernartice 0:0
Rozhodčí: Robert Crkva - Martin Písek, Jan Novotný. ŽK: 3:0 (10. Josef Chalupský, 13. Tomáš Kvěch, 74. Ladislav Benedikt). Diváků: 100.

Vodňany: Jan Chalupský - Staněk (46. Volmut), Josef Chalupský, Michal Vokatý - Janda, Hajný (85. Kapusta) - Vítovec, Rusín (82. Lukáš Filip), Benedikt (77. Roman Veselý) - Tomáš Kvěch, Karel Kukla (K). Mužstvo koučoval Radek Kapusta.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Mrkáček, Novák, Jan Homola - Kloboučník, Klika (71. Daniel Homola) - Paseka, Kukrál (90+1. Ťupa), Petr Homola - Vít Fučík (62. Adam Rakovan). Trenér Petr Vašíček.

Připravil Jan Šerhant

 

Zpět