Z Chotovin bez bodu

14.11.2010 13:01

 

Sokol Chotoviny  : Sokol Bernartice   1 : 0  (0 : 0 )

 

            Ve 14. (prvním předehrávaném jarním) kole krajské 1. B třídy hostovali bernartičtí fotbalisté na hřišti soupeře, kterého v prvním kole vyprovodili ze svého hřiště v úvodu sezóny rekordním devítibrankovým přídělem, u mužstva z Chotovin. Utkání se hrálo za teplého slunečného odpoledne, poněkud větrného. To byl jediný klad, který lze o utkání říci. Od počátku to nebylo utkání, které by uvádělo nepočetné diváky v úžas z předvedené hry. Hrálo se průměrné utkání, z jehož průběhu bylo zřejmé to, že kdo dá první gól,  vyhraje. Po vyrovnaném prvním poločasu dali domácí ve druhé části hry rozdílový gól ze standardní situace a přes obrovskou snahu hostů se jim tento stav již podařilo udržet až do závěrečného hvizdu rozhodčího.

Hosté byli v úvodu utkání aktivnější a svými střelami zneklidňovali domácího mladého gólmana. V 7. minutě mu nadělala hodně starostí Fučíkova střela, kterou musel likvidovat nadvakrát.  Nato v 10. minutě po autovém vhazování se dostal k míči zprava z úhlu Paseka a střelou minul jen těsně bližší tyč. Ve 26. minutě zahrával do ohně míč z trestného kopu Psohlavec a domácí jen ztěží ze skrumáže před svou svatyní míč odvraceli do bezpečí. Ve 30. minutě měl šanci Ťupa, jehož bomba skončila vedle vzdálenější tyče. Pak nastalo na   obou stran herní vakuum, bojovalo se uprostřed hřiště s velkým množstvím nepřesných přihrávek oboustranně. Za zmínku snad stojí ve 40. minutě jen střela šikovného Šerpána, která skončila vedle vzdálenější tyče a prošla nikým nezachycena do autu. Tento útočník znamenal pro hostující obranu velké nebezpečí díky své síle na míči.

Ve druhé části hry byli hosté opět herně aktivnější, ale nedokázali proměnit šance, které jim domácí obrana umožňovala. Ve 57. minutě unikl zprava Fuka od brankové čáry nahrál podél brankových tyčí prudkou přihrávku do ohně. Nabíhající Šerhant ji však těsně na zadní tyči netrefil a místo balónu skončil v brance on. V 62. minutě kopal Jaroslav Vrhel trestný kop, míč směroval na  Jordána, který  však v šanci z úhlu branku netrefil a míč skončil v autu u zadní tyče. V 69. minutě se mohli domácí poprvé radovat. Míč z rohového kopu zahrávaného J. Vrhelem na přední tyče přistál na hlavě neatakovaného Marka Moose a ten trefil přesně a otevřel skóre utkání - 1 : 0. Hosté měli dvacet minut na to, aby srovnali stav utkání. Chopili se příležitosti  a zatlačili domácí na jejich polovinu hřiště, ale střelecká nemohoucnost jim zabránila ve skórování. V 76. minutě netrefil z úhlu Šerhant branku. V 85. minutě zprava nahrál na druhé straně aktivní J. Vrhel před branku Baštovi, ten nastřelil jen bránícího T. Fučíka, ten míč obětavě v pádu odkopl od své branky. V 89. minutě přesnou prudkou střelu St. Češky k tyči brankář Viktora chytil a později i Ťupova střela levačkou měla stejný osud. V drtivém náporu se mohl v první minutě nastavení hlavou trefit i Šerhant,  ale jeho hlavička u zadní tyče šla nad branku. Po této akci rozhodčí utkání ukončil. Po utkání lze říci, že nevyhrálo lepší, ale šťastnější mužstvo. Tak ale v kopané někdy chodí.

V průměrném utkání, které mnoho kvalitního fotbalu nepřineslo lze u domácího mužstva vyzdvihnout hru celé obrany, která důsledným a včasným přistupováním k hostujícím hráčům ztížila zakončování jejich akcí. V záloze byl nejvíce vidět technický Marek Moos a v útoku, již zmiňovaný Šerpán, který svou šikovností nadělal hostující obraně hodně starostí.  U soupeře je nutno vyzdvihnou  výkon St. Češky, který velkou měrou posiloval ofenzivní činnost mužstva a aktivně bojujícího a nesmírně pohyblivého Paseky. Na hráčích obou mužstev již byla cítit únava z prodloužené sezóny i díky zhoršených podmínkám pro trénink na svých hřištích. Všichni byli rádi, že již mají  fotbalový podzim letošního ročníku za sebou.

Branky : 69. Marek Moos

Rozhodčí: Petr Řehoř - Miroslav Ruso a Zdeněk Novák

Žluté   karty :  3 : 2 ( Marek Moos, Jordák, Šerpán - Kotal, P. Šerhant )

Diváci  :  40

Sestavy:

Chotoviny : Viktora - Jordák, Podroužek, Lachout, Tomáš Vrhel (88. Pekárek) - Jaroslav Vrhel, Marek Moos, Sedlák, Sirotek (76. Bašta) - Šerpán, Šlejmar. Trenér Gabriel Kollárik.

Bernartice : Vít Fučík - Novák, Skočil, Kotal, Ťupa - St. Češka, Psohlavec (55. Sláma), T. Fučík, Hrych (46. Fuka) -  Paseka, Šerhant. Trenér Petr Vašíček.

 

 

Připravil Jan Šerhant vedoucí mužstva hostů

Zpět