V Olešníku rozhodl první poločas!

12.05.2015 11:17

Report ze sobotního utkání v Olešníku
FK Olešník – Sokol Bernartice 3:0 (3:0)

V utkání 21. kola krajské 1.A třídy se střetla na perfektně připraveném trávníku v Olešníku mužstva, jejichž dosavadní zápasy byly vždy herně na velmi dobré úrovni. Toto lze říci i o prvním poločasu utkání. Ve vyrovnaném korektně vedeném boji byli domácí velmi produktivní a během půlhodinky nasázeli tentokrát poněkud laxně bránícím hostům tři branky a o osudu utkání, při velmi dobré herní pohodě domácích, bylo v podstatě rozhodnuto. Druhý poločas již tak kvalitní podívanou nenabídl. Domácí vědomi si náskoku již nikam nespěchali a hosté svoje vytvořené šance neproměňovali. Domácí mohli ještě nějaký gól přidat, když jejich kolmé přihrávky směřované na jejich klíčového koncového hráče Dudka, nebyly proměněny. Domácí zcela zaslouženě zvítězili a jistě budou ještě do značné míry z třetí pozice v tabulce míchat kartami o vítěze skupiny.
Utkání začali lépe domácí a již v 5. minutě utkání trefil Tomáš Adam z hranice šestnáctky technickou střelou míč tak dobře, že přes dobrou reakci brankáře Fučíka skončil za jeho zády v síti - 1:0. To hosty nijak neovlivnilo v další hře a od tohoto okamžiku vyrovnali hru v poli. Již ve 12. minutě mohli srovnat stav. To poslal Kukrál do brejku po levé straně nabíhajícího Víta Fučíka, jeho střela kolem vyběhnuvšího brankáře Švejdy minula jen těsně vzdálenější tyč. Ve 21. minutě po chybě v obraně pronikl k brankové čáře z levé strany Dudek, jeho střelu z úhlu vyrazil brankář Fučík jen před sebe a dobíhající Martin Šíma zajistil pohodlně domácím dorážkou do opuštěné branky dvoubrankové vedení - 2:0. Se střelou Mertla si bernartický gólman ve 27. minutě poradil. První půlhodinku zakončili domácí třetím úspěchem. Z kolmé přihrávky Zbyňka Ryse, hrajícího tentokrát v záložní řadě, profitoval Lukáš Dudek, který se prosmýkl mezi hostujícími stopery a střelou k tyči nedal brankáři Tomáši Fučíkovi nedal žádnou šanci na úspěšný zákrok - 3:0. Hosté ale ani po tomto direktu nesložili zbraně a dál aktivně napadali rozehrávku v pohodě hrajících domácích. Příležitosti, které si vytvořili, likvidovala přesně a bez chyb hrající obrana v čele se zkušeným kapitánem Chlumeckým a nebo je pochytal spolehlivý brankář Švejda. Ve 41. minutě mohl přidat další úspěch Tomáš Adam, jeho křížná střela z levé strany však cíl minula. Hosté odcházeli do kabin s tříbrankovým mankem.
Druhý poločas už byl předvedenou hrou a aktivitou obou mužstev zcela odlišný. Domácí přestali hrát svou hru plnou přihrávek a průniku do vápna soupeře a nechali naopak tvořit hru hosty. Ti se do šancí dostávali, ale v zakončování byli nepřesní. V 56. minutě Rakovan z pravé strany hledal nabíhajícího Paseku, ten ale míč nestihl a oba skončili za brankou čarou v autu. V 63. minutě mohl rozmnožit aktivní bilanci domácích Dudek a následně jeho spoluhráči. Ten z levé strany z úhlu vystřelil, gólman Fučík střelu vyrazil jen před dva z druhé strany zcela osamocené dobíhající spoluhráče. Ti se ale na zakončení mezi sebou nedohodli ze stoprocentní brankové příležitosti nebylo nic. Rakovan v 77. minutě dobíhal nakopnutý míč a chystal se zakončit, avšak domácí bek v posledním okamžiku balon odkopl na roh. Poslední příležitost, která snad ještě stojí a zmínku se udála v 87. minutě. To Zbyněk Rys poslal kvalitní míč na Tomáše Adama, který však slabou střelou bernartického gólmana neohrozil. Utkání dvou herně zcela odlišných poločasů skončilo zaslouženou výhrou domácích, která se zrodila v úvodní půlhodince.
Branky: 5. Tomáš Adam, 21. Martin Šíma, 31. Lukáš Dudek.
Rozhodčí: Karel Kříž st. - Miroslav Náprava, Zdeněk Rous. ŽK: 1:2 (55. Zbyněk Rys - 60. Pavel Kloboučník, 73. Adam Rakovan). Diváků: 90.

Olešník: Švejda - Michael Studnička (46. Josef Hála), Roman Chlumecký (K), Heller, Nýdl - Martin Šíma, Luboš Červenka (81. Mir. Tressl), Zbyněk Rys, Mertl (56. Slavomír Vařák ml.) - Dudek, Tomáš Adam. Trenér Miloslav Borový.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Mrkáček (81. Ťupa), Novák, Jan Homola (71. Tomáš Češka) - Kloboučník (83. Martin Buriánek), Kukrál - Paseka (64. Václav Homola), Vít Fučík (75. Adam Staněk), Daniel Homola - Adam Rakovan. Trenéři Petr Vašíček, Pavel Schorník.

 

Zpět