V další přípravě nás prověřil soupeř z Čimelic

03.08.2015 08:07

Report ze sobotního utkání s Čimelicemi.
Sokol Bernartice - SK SIKO Čimelice 3:4 (1:3)

Další přípravné utkání sehráli Bernartičí na svém hřišti s účastníkem nejvyšší krajské soutěže, pro něhož to byla generálka před zahájením podzimní části nového ročníku soutěže. Mužstvo Čimelic nastoupilo v nejlepší možné sestavě a jeho předchozí dva výsledky nevěštily pro domácí nic dobrého. Pro Bernartice to byl velmi těžký soupeř i proto, že opět hráli podobně jako před týdnem v neúplné a značně poslepované sestavě. Překvapením proto bylo, že s favoritem držely vyrovnaný krok v podstatě celý zápas. Nebýt minutového zkratu, ve kterém obdrželi dvě branky, mohl pro ně být výsledek ještě lichotivější.
Utkání bylo od počátku vyrovnané a do vedení se překvapivě po první vážnější akci dostali domácí. Po pravé straně pronikl v 7. minutě do vápna Paseka a předložil skvělou přihrávku na dobíhajícího Adama Rakovana, pro kterého již nebyl problém míč téměř z brankové čáry dostat do sítě - 1:0. Češkova propagační střela z velké dálky svůj cíl minula. V 18. minutě bylo srovnáno. Odražený míč se dostal k Zdeňkovi Pšeničkovi a ten si již věděl rady jak s ním naložit - 1:1. Neklova střela ve 27. minutě skončila nad brankou a na druhé straně o tři minuty později míč z Kovářem zahrávaného rohového kopu hlavou přesně netrefil domácí stoper Novák a Slavíkovu bránu neohrozil. Řezáčova střela skončila vedle vzdálenější tyče a pokus o rychlý protiútok nebyl zakončen Herinkem, kterému balon v rozhodujícím momentu utekl od kopaček. Ve 37. minutě šikovně prohodil Petráš míč za domácí obranu, k němu se dostal z levé strany špílmachr hostů Pavel Pávec a dokonalou střelou vymetl u vzdálenější tyče růžek za Fučíkovými zády, ten se snažil míč vytáhnout nad břevno, ale nedosáhl na něj - 1:2. Hned o minutu později byl ve pokutovém území faulován Filip Čadek, který penaltu prováděl sám. Brankář Tomáš Fučík však směr jeho střely vystihl a míč vyrazil před sebe. Neúspěšný exekutor se z dorážky nakonec radoval - 1:3. Kloboučník se snažil ještě ve 41. minutě výsledek korigovat, jeho prudká střela však byla obráncem zblokována a míč k bráně nepronikl.
Ve druhém poločasu si od počátku dali hosté trochu oddych, prostřídali a do hry se dostali i zbývající tři hráči z lavičky. Domácí byli v této části zápasu opticky více na míči a vznikaly z toho i dobré brankové příležitosti. V 54. minutě nastřelil z pravé strany Kloboučník pouze zadní tyč. O dvě minuty později skončil Neklův střelecký pokus vysoko nad bránou. V 64. minutě dobře pronikl do pokutového území Rakovan, dostal se až za záda brankáře Slavíka, který jej, aby zabránil gólu, stáhl na zem. Z následného pokutového kopu se už nemýlil domácí specialista na tuto činnost brankář Tomáš Fučík a korigoval stav utkání, když poslal brankáře ke druhé tyči než kam směřoval jeho kop - 2:3. Pak ještě v 75. minutě po Kovářově trestném kopu hlavičkoval Rakovan na zadní tyči a čimelický bek míč odvrátil na roh. Od tohoto okamžiku zapnuli hosté na poněkud vyšší obrátky a zle zaměstnávali domácí obranu. V 78. minutě po rozehraném rohu a následném Neklově centru hlavičkoval Zdeněk Pšenička na zadní tyči přesně, zaznamenal svůj druh gól v utkání a zvýšil stav na - 2:4. O tři minuty později hlavičkoval Nekl jen nad Fučíkovu branku. Bombu Řezáče v 84. minutě vytáhl bernartický gólman na břevno a odražen balon domácí obrana uklidila do bezpečí. V 88. minutě prošel obranou velmi dobře hrající Rakovan, přihrávkou našel na velkém vápně nabíhajícího dorostence Patrika Vorla, míč po jeho tečované střele zaplachtil do sítě k levé tyči bezmocného čimelického brankáře - 3:4. Poslední střelecký pokus Pavla Pávce, určitě nejlepšího hráče na hřišti, Tomáš Fučík vyrazil do pole.
Pro oba soupeře to bylo určitě velice poučné utkání. Především pro domácí, kteří ve velmi improvizované sestavě odehráli velmi dobrý zápas, když ho zvládli poměrně dobrou kombinační hrou a zakončováním svých vytvořených příležitostí. Herně to bylo s předchozím zápasem nesrovnatelně lepší. Zkušení hosté hráli v podstatě to, co potřebovali a v klidu dokázali utkání dovést do vítězného konce. Divákům se zápas bohatý na branky také určitě musel líbit. Čimeličtí příští víkend začínají mistrovské zápasy v Rudolfově a domácí absolvují generálku a zároveň pohárové utkání v Čekanicích s místním Meteorem.
Branky: 7. Adam Rakovan, 64. Tomáš Fučík (11), 88. Patrik Vorel - 18. a 78. Zdeněk Pšenička, 37. Pavel Pávec, 38. Filip Čadek. Rozhodčí: Pavel Koukol - Karel Hess, Dominik Trčka. Diváků: 55.

Bernartice: Tomáš Fučík - Kovář, Novák, Mir. Suchopár, Tomáš Češka - Kloboučník, Vít Herink (60. Psohlavec) - Paseka, Josef Růžek (60. Martin Buriánek), Brož (69. Patrik Vorel) - Adam Rakovan. Trenér Petr Vašíček.

Čimelice: Slavík - Pšenička, Michal Němec, Martin Němec, Řezáč - Petráš, Nekl, Surovčík, Hegenbart - Čadek, Pávec. Střídali: Kuchta, Výrostek, Radek Převrátil. Trenér Jan Růžička.

 

Zpět