Proti Netolicím znovu bez branek

09.06.2015 15:42

K utkání 25. kola krajské 1. A třídy cestovali bernartičtí fotbalisté do Netolic. Hostitelé hrají o udržení v soutěži a potřebují každý bodík v souboji s Mirovicemi, které se ke konci soutěže výsledkově zvedli a dotáhli se právě na Netolice. Utkání mnoho krásy nepobralo, především díky špatné koncovce obou mužstev.

U hostů to ale tentokrát nebylo tak divné, neboť jim chyběli v sestavě oba koncoví hráči, nejlepší střelci mužstva. Domácí se vehementně snažili zaznamenat v zápase alespoň jediný úspěch. Jejich neplodná koncovka jim to však neumožnila. Hosté přijeli pro bod a také ho získali. Zajímavostí určitě je, že i na podzim jejich vzájemný souboj skončil také bezbrankovou remízou. V posledním podzimním kole na rozdíl od tohoto právě odehraného v podstatě o nic nešlo.

Domácí po standardce zahrozili poprvé již ve 4. minutě, kdy po Mužíkem zahraném rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval na zadní tyči Lukáš a míč skončil vedle brány. Ve 14. minutě Mužíkův trestný kop z levé strany lapil do svých rukavic bernartický gólman a z rychlého kontru po úniku Staňka a přesné přihrávce střílel Syrovátka jen nad Nárovcovu svatyni. O minutu později hosté nabuzeni touto velmi dobrou brankovou příležitostí zahrozili podruhé. Václav Homola našel napravo sprintujícího Paseku, jehož střela z úhlu rozvlnila síť, ale bohužel jen z boční strany.

O čtvrt hodiny později si tuto akci oba aktéři zopakovali v obráceném pořadí. Václav Homola před brankou míč dobře netrefil a ten skončil v autu. Poslední dobrou příležitost domácích po závaru před bernartickou brankou ve 44. minutě zakončoval nepřesně Pešek. Po nijak herně pohledném prvním poločasu odcházela obě mužstva do kabin za bezbrankového stavu.

Druhá půle nabídla o něco lepší podívanou. V 50. minutě se prezentoval střelou do šibenice Mužík, avšak bernartický gólman Tomáš Fučík míč vyrazil do pole. O dvě minuty později měli asi největší brankovou příležitost v utkání hosté. Paseka se zbavil obránce, zatáhl míč až k brankové čáře a následný centr neuklidil do sítě snad z malého vápna nabíhající střídající dorostenec Martin Buriánek. Jeho střelecký pokus skončil nad brankou. Nebezpečný centr Bělouška v 55. minutě nezasáhl nikdo z jeho spoluhráčů a míč skončil za brankovou čarou v autu. O pět minut později střelu Kováře likvidoval netolický brankář. Poté kvalitní Buriánkovu přihrávku do ohně dobře netrefil Kukrál a z šance opět nebylo nic.

Největší příležitost domácích trestuhodně spálil v 75. minutě jinak na hřišti asi nejvíce viditelný a veškeré standardní situace zahrávající Roman Mužík. Dostal se v šestnáctce k odraženému míči, ve vynikající gólové příležitosti netrefil dobře balon a ten skončil snad metr vedle levé tyče Fučíkovy brány v autu. Poslední Reindlovu střelu v 87. minutě odvrátil bernartický bek na rohový kop. Ačkoli se domácí borci ze všech zbývajících sil snažili zaznamenat jediný úspěch, který by je v soutěži definitivně zachránil, nepodařilo se jim to.

Hosté opět zvolili, jako v celé jarní části soutěže i ohledem na sestavu, která byla doplněna čtyřmi dorostenci, taktiku zabezpečené obrany na hřištích svých soupeřů a odvezli si z jejich trávníků již třetí plichtu.

1. FC Netolice – Sokol Bernartice 0:0 
Rozhodčí: Martin Písek - Roman Mráz, Jan Syrovátka. Delegát: Jan Hanzal. ŽK: 1:2 (45. Mir. Baloušek - 39. Jar. Paseka, 61. Jakub Novák). Diváků: 80.

Netolice: Tomáš Nárovec - Lukáš, Řehoř (20. Jirkovský), Šulc, Pivoňka - Mužík, Baloušek (81. Filip Rokůsek), Pešek (69. David Reindl), Urban - Beneš, Václav Vlášek (K). Trenér Jiří Nárovec.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Tomáš Češka, Novák, Jan Homola - Pavel Kloboučník, Kukrál - Paseka, Adam Staněk (66. Tomáš Pěchota), Václav Homola - Karel Syrovátka (46. Martin Buriánek). Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

Připravil Jan Šerhant

Zpět