První prohra Áčka

03.10.2010 10:02

Želeč - Bernartice A  3:0  (2:0) 

 V 7. kole ( hraném 8.) hostoval lídr tabulky z Bernartic u soupeře, který mu již poslední čtyři kola soutěže kola doslova dýchal na záda a o pořadí ve výsledkové tabulce mezi  nimi rozhodovalo skóre. Soupeř ze Želče byl prošpikován řadou zkušených borců, kteří odehráli mnoho zápasu v daleko vyšších soutěžích. Domácí byli jasným favoritem, tuto roli také potvrdili a během dvou minut v první části hry po hrubých chybách hostující obrany zápas vlastně rozhodli. Hosté hráli od počátku jaksi ustrašeně a respekt ze soupeře na nich byl znát. Nedařila se jim vůbec kombinace, pak sice hru opticky vyrovnali, ale skórovat se jim nepodařilo.

 Domácí měli od počátku hry míč více času na svých kopačkách, ale jen náznaky jejich šancí zlikvidoval brankář hostů Tomáš Fučík. Ve 14. minutě však obrana zapomněla na naběhnutého Kolacího, kterému adresoval přesnou kolmou přihrávku Mrázek. Prvně jmenovaný prošel přes otevřenou obranu  soupeře a střelou k tyči nedal bernartickému gólmanovi šanci - 1 : 0.  Hosté se z tohoto herního momentu ani neotřepali a lovili míč ze své sítě podruhé. Dlouhý Prokešův autový hod v 16. minutě prolétl až ke vzdálenější tyči a Kubatý ho šikovně špičkou kopaček dorazil do odkryté části branky - 2 : 0. Po tomto druhém úspěchu domácích se hra vyrovnala, hosté začali lépe kombinovat a dostávali se i do šancí.  Mohli korigovat hned v 19. minutě hry. St. Češka prohodil míč Šerhantovi, který se na hranici šestnáctky uvolnil od obránce, jeho prudkou a dobře mířenou střelu vyběhnuvší gólman Hovorka vyboxoval před sebe do bezpečí.  O minutu později  našel přesnou přihrávkou Šerhant nabíhajícího  Paseku, který  z úhlu vypálil, ale želečský brankář byl opět na místě a u bližší tyče, kam míč směřoval, jej chytil. Ve 30. minutě ještě našel Jánský zleva v pokutovém území Kubatého, který rychlejší přihrávku u zadní tyče minul. Posledních patnáct minut první části hry si již mužstva šance  nevytvořila.

Druhý poločas byl již vyrovnanější partií. Domácí se díky svému náskoku nikam nehrnuli a ukazovali vyspělost svých individualit v kombinaci. Hosté usilovali o kontaktní gól, ale dobře hrající a řízná obrana domácích je do šancí téměř nepouštěla a střely z dálky na zkušeného gólmana Hovorku neplatily. Ve 49. minutě zleva zacentroval Ťupa, míč ale před Šerhantem ukopl Prokeš na roh.  V 53. minutě po akci Hermy minul míč u vzdálenější tyče Kubatý. V 59. minutě šel míč po ose Kubatý - Mrázek - Kolací, posledně jmenovaný vystřelil z úhlu mimo. V 60. minutě vystřelil opět velmi aktivní Kolací, asi nejlepší hráč na hřišti, vedle vzdálenější tyče a do třetice zakončoval tento borec v 65. minutě. Jeho střelu vyrazil Tomáš Fučík v pádu nohama na roh. O minutu později našel Šerhant svou přesnou přihrávkou Ťupu, kterého střelu bez problému chytil domácí gólman.  Svému strážci zprava unikl v 75. minutě Paseka, jeho přihrávku od brankové čáry Kloboučník netrefil a míč skončil v autu.   V 78. minutě se domácí dočkali dalšího úspěchu, když střelu Jánského z hranice šestnáctky tečoval Homola, ta změnila směr tak šikovně,  že skončila přesně u tyče a reagující brankář na něj nedosáhl. Poslední desetiminutovka se odehrála již v klidu za rozhodnutého stavu.

Hosté tentokráte neodehráli dobrý zápas. V obraně měli okénka a ta dokázali hbití a zkušení domácí hráči využít. Záloha byla jasně přehrána stejnou formací domácích. Útočníci se proti kvalitní a řízné obraně neprosadili. V domácím celku v obraně před  spolehlivě chytajícím Hovorkou  vynikl Štěpánek. V záloze odváděl neúnavný Kolací velké penzum práce pro podporu ofenzivní činnosti mužstva, v útoku dominoval Kubatý, který byl pro hostující obranu největším nebezpečím a zaznamenal pro domácí velmi důležitý druhý gól.  Zápas vyhráli domácí zcela zaslouženě.

 

 Branky : 14. Kolací, 16. Kubatý, 78. Homola vlastní

Rozhodčí: Jan Mach - Martin Kříž a Jaroslav Smetana

Žluté   karty :  3 : 1 ( Kolací, Prokeš, Mrázek - Homola )

Diváci  :  106 

Sestavy:

Želeč : Hovorka - Kadlec, Štěpánek, Mrázek (87. Richter), Vinklárek - Šabart, Kolací, Herma, Prokeš - Kubatý, Jánský. Hrající trenér Petr Herma.

Bernartice : Tomáš Fučík - Novák (74. Hurtík), Psohlavec, Suchopár, P. Homola - Ručka (35. Kloboučník), Hrych, St. Češka (46. Fuka), Ťupa - Paseka, Šerhant. Trenér Petr Vašíček.

 

Připravil Jan Šerhant, vedoucí mužstva

Zpět