Proti Řepči znovu s nulou

26.09.2010 19:17

Bernartice A - Řepeč   1:0  (0:0) 

V 6. kole krajské 1.B třídy hostoval na bernartickém trávníku soupeř z nedaleké Řepče. Bylo to opět utkání, jaká odehrávají domácí ve vlastním prostředí téměř pravidelně. Hosté ze zajištěné obrany podnikali protiútoky a domácí přes aktivnější hru v první části hry gólový efekt nezaznamenali. Podařilo se jim to až na počátku druhého poločasu. V utkání dvou velmi kvalitních soupeřů se bylo rozhodně nač dívat a diváci mohli být s předvedenými výkony obou jedenáctek spokojeni. Jednobrankového vítězství si domácí považují, neboť soupeř byl do poslední minuty hry velmi nebezpečný a neměl daleko k zisku bodu.

 Na začátku střetnutí se mohli dostat domácí do vedení, ale Šerhantova střela v 5. minutě skončila jen na levé tyči a odrazila se do pole. Kloboučníkův střelecký pokus v 10. minutě nebezpečí pro Doudovu branku také naznamenal, neboť skončil nad. I hosté měli šanci a to velmi nebezpečnou. Ve 25. minutě zatáhl míč zprava Kravar, jeho přetažený centr na zadní tyč hlavičkoval Pražma nad Fučíkovu svatyni. Hra se v těchto fázích odehrávala uprostřed hřiště a byla vedena oboustranně slušně, takže rozhodčí neměl příliš mnoho práce. Ve 34. minutě našel Kloboučník přesnou přihrávkou St. Češku, jeho oblouček na zadní tyč však dobře chytajícího hostujícího gólmana neohrozil a ten v klidu míč stáhl do svých rukavic. Do konce poločasu již k žádné nebezpečné situaci na obou stranách nedošlo a mužstva se v přátelském duchu rozcházela do kabin.

Do druhé části utkání se domácí vtrhli s ještě větší vervou a to jim přineslo rychlý úspěch. Po chybě obránce v 49. minutě, kterému se nepodařilo odkopnout míč, se k němu zleva dostal Kloboučník, přešel s ním k brankové čáře a podél brankové tyče, našel přihrávkou  nabíhajícího Petra Šerhanta, který byl tam, kde měl být, a proto neměl problém dokopnout míč do odkryté části branky - 1 : 0. V 52. minutě přihrál autor prvního úspěchu domácích Ťupovi, jeho střelu odvrátil obránce hostů na roh. Soupeř mohl srovnat stav v 58. minutě, kdy Kravar zprava vystřelil, brankář Tomáš Fučík vyrazil míč jen před sebe a obránce Novák jej naštěstí uklidil do bezpečí k rohovému praporku. V 63. minutě kopal roh St. Češka, jeho přesný balón  hlavičkoval skvěle na zadní tyči Homola, brankář Doucha byl však připraven a odvrátil nebezpečí na roh. Psohlavcův trestný kop na zadní tyč v 68. minutě řepečský gólman vystihl a míč v pádu vyrazil do pole. Pak nastal ve hře téměř dvacetiminutový herně nezajímavý úsek, kdy domácí toužili rozhodnout zápas a další brankou zklidnit jeho následující průběh. Hosté dobře bránili a využívali hlavně rychlého Seidla k nebezpečným brejkům. V 86. minutě na Hrychův trestný kop vysoký Kotal nedosáhl a Douda s míčem potíže neměl. Na hranici šestnáctky byl v 89. minutě faulován Kloboučník a trestný kop Psohlavce skončil tentokrát vedle brankové tyče.

Domácí zvítězili v utkání zaslouženě díky efektivnější koncovce, a to ještě velké množství šancí zůstalo nevyužito. V hostujícím mužstvu dobře zachytal Doucha. V obraně byl nejlepší Mir. Břicháček, v záloze Kravar a na hrotu velmi pohyblivý a největší problémy hostující obraně dělající Jiří Seidl. Domácím opět zahrála velmi dobře celá obrana, která již potřetí za sebou musela nastoupit v jiném složení. Především stoper Psohlavec vnesl do hry potřebný klid a na kraji odehrál vynikající zápas stabilně dobře hrající dorostenec Novák. V záloze jasně dominoval St. Češka a výkonem se mu přiblížil, hlavně ve druhé části hry, Kloboučník. Celkově lze říci, že se odehrálo kvalitní utkání technicky hrajících soupeřů, kteří chtěli hrát fotbal, což se muselo divákům  líbit.  

Branky : 49.  P. Šerhant

Rozhodčí: Karel Dunovský - Karel Hoch ml. a Hana Ambrožová

Žluté   karty : 2 : 5 ( P. Šerhant, P. Homola - M. Kaspřík, Kravar, Vachuta, J. Seidl, M. Břicháček )

Diváci : 120

Sestavy:

Bernartice : Tomáš Fučík - Novák, Psohlavec, Kotal, P. Homola - Hrych, St. Češka, Kloboučník, Ťupa (64. Ručka) - Paseka (85. Fuka), Šerhant (78. Hurtík). Trenér Petr Vašíček.

Řepeč : Douda - Hořejší, Vachuta, Mir. Břicháček, Kolář (70. Kadaši) - Kamil Břicháček, Kravar, Martin Kaspřík, Pražma - Jonáš, Jiří Seidl. Trenér Ladislav Brůžek.

 

 

Připravil Jan Šerhant

Zpět