Příprava proti božeticům skončila prohrou

27.07.2015 12:22

Report z nedělního přátelského utkání s Božeticemi

Sokol Bernartice - TJ Božetice 2:3 (1:0)

V prvním přípravném utkání na nový ročník krajských soutěží hostili bernartičtí fotbalisté mužstvo, které jednoznačným způsobem vyhrálo okresní přebor Písecka a po roce se vrátilo do krajských soutěží. Mužstvo Božetic se ukázalo ve velice dobrém světle, i když nastoupilo bez svých dvou klíčových hráčů. Domácí nastoupili též v improvizované sestavě doplněné dorostenci a hráči B mužstva. Utkání bylo od počátku naprosto vyrovnané a ke konci poločasu se domácí ujali vedení po odraženém míči.Ve druhé části hry hosté prostřídali celou lavičku a na jejich výkonu to bylo znát. Od počátku poločasu byli domácí útočnější a po hodině hry přidali i druhý gól. Když však i oni zamíchali sestavou a nastoupili hráči z lavičky, byli pak ke konci zápasu většinou u míčů později než hosté. Potom se na poslední čtvrthodinku vrátil do hry jejich hrající trenér, což byl asi rozhodující moment utkání. Hlavně díky jeho koncovce potrestali domácí třemi brankami a tak nakonec otočili zápas ve svůj prospěch.
První kloudnou akci v zápase vytvořili domácí ve 12. minutě, kdy se po Pasekově přihrávce k míči nedostal Rakovan, neboť dobře reagující brankář Hanzlík jej odkopl do bezpečí. O dvě minuty později směřovala střela Fary po rozehraném trestném kopu pouze do náručí bernartického gólmana Tomáše Fučíka. Následovala pak Kovářova střela vedle branky a v 17. minutě po zahrání rohového kopu na zadní tyč Kukrálova hlavička opět jen vedle branky. Po akci Zemana ve 25. minutě zakončoval Nevolný také jen nad branku. Ve 30. minutě Rakovanovu nepřesnou střelu z levé strany na zadní tyč nestačil dorazit v těžké pozici Brož do sítě. Následoval Kovářův střelecký pokus vedle, podobně skončila po Rakovanově akci i střela Kliky ve 40. minutě hry. Prvního úspěchu se domácí, jak to většinou bývá, dočkali náhodně. Po střele Rakovana se ve 43. minutě míč odrazil od těla jednoho bránícího hráče k zcela volnému Pavlu Kloboučníkovi, který míč uklidil k pravé tyči božetické brány a domácí se ujali vedení - 1:0.
Druhý poločas nabídl již trochu jiný fotbal. Hosté po prostřídání celé lavičky poněkud ztratili na své herní kreativitě a již tak aktivní nebyli. Domácí měli herně navrch, ale nepřesná koncovka jim podobně jako v první části hry v dalším skórování zabránila. V 63. minutě dobře vypálil Nevolný a bernartický brankář jeho střelu vytáhl nad břevno. O minutu později po hezké akci našel dorostenec Růžek přesným centrem za obranu nabíhajícího Adama Rakovana, který zvýšil náskok domácích na dvoubrankový - 2:0. Ve 69. minutě vytáhl vynikající zákrok i hostující brankář Hanzlík, když přesnou střelu velmi aktivního Kloboučníka vyrazil mimo brankovou tyč a obránce míč odkopl do bezpečí. Rozhodujícím momentem hry byl návrat Martina Zemana do pole, hrající trenér od začátku druhého poločasu přepustil své místo na kraji obrany Tomáši Jelínkovi. Poslední čtvrthodinu hry jasně ovládli hosté a byli při tom neobyčejně produktivní. Nejprve v 79. minutě po individuální akci prošel Martin Zeman obranou domácích a z pravé strany přesnou střelou k zadní tyči zaznamenal první úspěch hostů - 2:1. Pak vypálil v 82. minutě v dobré pozici Frant. Čipera nad branku. Bernartická obrana nechala od brankové čáry již v pokutovém území v 85. minutě odcentrovat Jakeše, na míč si na zadní tyči naběhl a hlavičkoval přesně Martin Zeman, brankář Fučík byl podruhé bez šance - 2:2. U posledního gólu byl opět Martin Zeman, když po jeho střele již za překonaným brankářem neměl Tomáš Češka jinou možnost zabránit gólu než míč vyrazit rukou a následoval pokutový kop. Ten s přehledem proměnil v 88. minutě František Čipera a stanovil stav na - 2:3.
Božetice domácí mužstvo překvapili předvedenou hrou, když jim byly v prvním poločasu naprosto vyrovnaným soupeřem a v poslední patnáctiminutovce ukázaly svou sílu a schopnost po chybách domácí obrany proměňovat své vytvořené šance. V obraně dominoval Miloslav Fara, přes kterého neprošel snad jediný míč. Svou koncovkou v závěru překvapil zkušený hrající trenér Martin Zeman. Nikdo určitě nepočítal s tím, že při dvoubrankovém vedení domácích ještě deset minut před koncem, nakonec zápas ztratí.

Branky: 43. Pavel Kloboučník, 64. Adam Rakovan - 79. a 85. Martin Zeman, 87. Frant. Čipera (11). Rozhodčí: Jan Přibyl. Diváků: 50.

Bernartice: Tomáš Fučík - Kovář, Novák, Mir. Suchopár, Tomáš Češka - Kloboučník, Vít Herink - Paseka, Kukrál, Brož - Adam Rakovan. Střídali: Klika, Hrych, Josef Růžek, Pěchota, Michal Schorník, Patrik Stejskal. Trenér Petr Vašíček.

Božetice: Hanzlík - Dušek, Kotrba, Miloslav Fara, Martin Zeman - Zdeněk Pavlík, Tollinger, Pavel Stejskal, Aleš Hadáček - Lukáš Nevolný, Jakeš. Střídali: Tomáš Horek, Filip Stejskal, Frant. Čipera, Tomáš Jelínek. Hrající trenér Martin Zeman.

foto: https://bivoj-fotbal.rajce.idnes.cz/Bern_Bozetice_podzim_2015_od_p.Pubala/

 

Zpět