Předehravka za 3 body

28.09.2010 20:14

Bechyně - Bernartice A  0:3 (0:1)

V úterním vloženém 13. kole zajížděli Bernartičtí fotbalisté k soupeři, kterému se vstup do soutěže vůbec nepovedl a zatím obsazoval poslední příčku výsledkové tabulky bez bodového zisku. Mužstvo Bechyně ale zas tak snadným soupeřem, alespoň co se prvního poločasu týče, pro hosty nebylo. Dobře bránilo a kvalitní brankář příliš radosti u hostujícího mužstva nevyvolával. Ve druhém poločase po vystřídání domácí opory zadních řad byla pro hosty již situace podstatně snazší, dvěma brankami navýšili svůj náskok a v klidu utkání dohráli.

Na začátku zápasu byli hosté aktivnější, ale koncovka je zklamala a postupem času se domácím herně přizpůsobili a příliš kvalitní fotbal se nehrál. V 6. minutě centroval Fuka na Šerhanta, na jehož hlavičku byl brankář Makal připraven a v klidu míč chytil. Ve 27. minutě se již hosté po dlouhotrvající snaze dát první úspěch dočkali. Po rohovém kopu Hrycha hlavičkoval na branku Šerhant, míč však stačil Makal vyrazit jen před sebe a dobíhající Paseka neměl problém ho dorazit do sítě - 0 : 1. Střelecký pokus St. Češky v 35. minutě skončil nad brankou. Ke konci poločasu se dostali ke dvěma standardkám i domácí. Ve 40. minutě prověřil hostujícího gólmana Tomáše Fučíka kapitán domácích Sedlák, jeho střelu k tyči vyrazil před sebe a nadvakrát ji chytil před dotírajícím domácím útočníkem. Podobně ve 42. minutě si aktéři situaci zopakovali jen s tím rozdílem, že trestný kop byl prováděn blíže pokutového území a brankář prudkou střelu, která směřovala přímo na něho skryl ve svých rukavicích.

Druhý poločas zahájili hosté svou nátlakovou hrou a po celou jeho dobu nepouštěli domácí do šancí. V 51. minutě střelu Peterky brankář Tomáš Fučík u pravé tyče chytil, to byla ale jediná příležitost domácích za druhý poločas. V 55. minutě trestný kop Psohlavce brankář Makal vyrazil na roh. O dvě minuty později prováděli hosté Hrychem opět trestný kop, brankář míč poněkud podběhl a vyboxoval jej nad sebe, vzdušný souboj s obráncem vyhrál Šerhant a hlavičkou zajistil hostům dvoubrankový náskok - 0 : 2. Paseka po vysunutí v 63. minutě Šerhantem nastřelil jen domácího brankáře. V 71. minutě vypálil na domácí svatyni velmi dobře Šerhant a brankář Makal s obtížemi míč vyrazil do pole. O dvě minuty později ve snaze odvrátit další nebezpečí od své branky hlavičkoval dezorientovaný Tomáš Vrchota do pravé tyče vlastní branky. Klouboučník v 77. minutě prověřil střelou nesporné kvality domácího gólmana, ten však míč v pohodě skryl do svých rukavic. Ke konci chtěli dát hosté ještě jeden gól navrch. V 87. minutě se to Kotalovi, který sólem přešel přes tři domácí hráče, ještě nepodařilo. Radost mu zkazila opora domácích v brance a míč za svá záda nepustila. To se povedlo až o minutu později, kdy střela Fuky vyslaná za hranicí šestnáctky skončila u pravé tyče v síti - 0 : 3. Utkání se v klidu dohrálo do konce.

S výjimkou prvního poločasu, kdy domácí ještě byli schopni klást soupeři odpor, již ve druhé půli na hostující mužstvo nestačili herně ani fyzicky. Bernartičtí svého protivníka jasně přehrávali. Z domácího mužstva lze vyzdvihnout výkon brankáře Makala, který své mužstvo podržel a uchránil ho svými zákroky před mnohem vyšší porážkou. V první půli dominoval stoper Sedlák, který však již do druhé části hry nenastoupil. Další oporou byl Tomáš Vrchota. Hosty svým typickým způsobem a přehledem v chytání a pokyny zklidnil Tomáš Fučík. Obrana hrála opět velmi dobře. V záloze byl nejvíce vidět neúnavný Ťupa s velmi aktivním a kreativním Fukou. V útoku se prosadili oba dva hráči, Paseka svou rychlostí a Šerhant svou koncovkou a hlavičkovými souboji s bechyňskými beky. V utkání zvítězilo kvalitnější mužstvo hostů zaslouženě.

 

Branky : 27. Paseka, 57. P. Šerhant, 88. Fuka

Rozhodčí: Jiří Klimeš - Luboš Zabilka a Karel Třešňák

Žluté   karty : 3 : 2 ( Valenčík, Barták, T. Vrchota - Fuka, Kotal )

Diváci : 80

Sestavy:

Bechyně : Makal - Valenčík, Sedlák (46. Václav Antl), T. Vrchota, Barták - Pavel Antl, Peterka, Máca, Skalák - Lettl, Zlesák. Trenér Josef Máchal.

Bernartice : Tomáš Fučík - Novák, Psohlavec, Kotal, Ťupa - Hrych, St. Češka (46. Ručka), Kloboučník, Fuka - Paseka, Šerhant (73. Hurtík ). Trenér Petr Vašíček.

                                                                  Připravil Jan Šerhant

DOROST - Bechyně 1:1  (1:0)

Zpět