Předehrávka s Milevskem "B" skončila nerozhodně

18.11.2014 06:53

FC ZVVZ Milevsko B - Sokol Bernartice 1:1 (0:1)

Na pořadu předehrávaného prvního jarního kola krajské 1. A třídy bylo derby na milevském umělém trávníku. V prvním podzimním kole totiž utrpěli Bernartice doma od milevské rezervy debakl a chtěli ho v tomto utkání odčinit. Na očekávaný zápas se příznivci obou klubů těšili. V utkání, které začali lépe domácí paradoxně zaznamenali první gól Bernartičtí. Milevská rezerva, byla ve druhé části hry lepším mužstvem a za enormní snahu po srovnání stavu se jim to po zásluze podařilo. Velmi dobré, divácky jistě atraktivní utkání, nakonec skončilo spravedlivou remízou. Obě mužstva budou v pohodě přezimovat, když se za sebe srovnala na konci první poloviny tabulky se solidním bodovým ziskem. Proti loňskému podzimu zaznamenala obě značný herní a výkonnostní nárůst.
Od počátku se začal hrát rychlý a důrazný fotbal. Po několika akcích domácích se začali do zakončení tlačit i hosté, avšak obě obrany byly nepropustné a brankový efekt nepřicházel. V 10. minutě Rakovanovu přihrávku zleva zakončoval tísněný Kukrál střelou nad Horkovu branku. Poté opět Rakovanovu přihrávku před branku nezasáhl Paseka, míč prolétl celým pokutovým územím a skončil v autu za postranní čarou. Ve 13. minutě se již radovali hosté. Stoper Mrkáček zabojoval v pokutovém území a vyhrál hlavičkový souboj s obráncem. Míč se odrazil k Pavlu Kloboučníkovi, který přesnou střelou z hranice šestnáctky k zadní tyči nedal Horkovi šanci na úspěšný zákrok - 0:1. Ve 21. minutě musel u pravé tyče zakročovat Tomáš Fučík při centru či střele Petra Komárka z trestného kopu. Po dlouhém autovém vhazování Ťupy ve 26. minutě slabě hlavičkoval Novák a milevský gólman míč v klidu lapil. Ve 37. minutě unikl zleva Růzha a jeho přetažený centr na vzdálenější tyč hlavičkoval Tupý, avšak míč do branky kolem bernartického brankáře nepropasíroval. První poločas skončil s jednobrankovým náskokem pro hostující mužstvo.
Ve druhé části hry byla vidět velká snaha domácích o zvrat nepříznivého stavu, avšak hostující obrana pracovala bezchybně a soupeře do svého pokutového území příliš nepouštěla. V 54. minutě po dlouhém Ťupově autovém vhazování prodloužil míč hlavou Rakovan na Jana Homolu, který na něj nedosáhl a bylo po šanci. Výbornou střelu v 62. minutě vyslal Čanda. Bernartický brankář ji svým akrobatickým zákrokem vyrazil do pole. O minutu později po Komárkově trestném kopu hlavičkoval míč Tupý nad bránu. To tlak domácích vrcholil a dočkali se vyrovnávací branky. Petr Dvořák, jeden ze dvou pendlů, získal míč a utěšenou střelou z hranice šestnáctky vymetl pavučinku v levé šibenici Fučíkovy svatyně - 1:1. Po tomto gólu se začalo hrát nahoru dolů a obě mužstva chtěla rozhodnout zápas ve svůj prospěch. V 82. minutě se objevil Kukrál, kterého našel přesnou přihrávkou asi nejlepší hráč hostů Kloboučník, osamocen před Horkem a jen jeho obětavý zákrok ponechal stav utkání ve stejné podobě. Ve druhé minutě nastavení ještě hlavičkoval Adam Rakovan nad branku.
Utkání, které se početné divácké návštěvě muselo líbit, nakonec skončilo zaslouženým nerozhodným výsledem. Hostům se náprava domácího debaklu z prvního kola soutěže celkem zdařila. Obě mužstva tedy můžou v zimním období klidně spát a připravovat se na jarní část soutěže, která bude při pohledu na výsledkovou tabulku asi opět značně vyrovnaná.
Branky: 65. Petr Dvořák - 13. Pavel Kloboučník. Rozhodčí: Radovan Hynek - Petr Nedvěd, František Bumba. Delegát: Jiří Urban. ŽK: 1:3 (88. Martin Málek - 32. Mir. Suchopár, 83. Mrkáček, 86. Rakovan). Diváků: 150.

Milevsko B: Horek - Tvrzský, Václav Mácha, Jan Málek (K), Petr Komárek - Martin Málek, Jakub Barda, Čanda, Růzha (46. Mir. Suchan, 90. Jan Fara) - Martin Tupý (82. Jakub Pinc), Petr Dvořák. Trenér Tomáš Smrčina.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Mrkáček, Novák, Mir. Suchopár - Kloboučník, Ťupa - Paseka (78. Vít Fučík), Kukrál (87. Vít Herink), Václav Homola (52. Jan Homola) - Adam Rakovan. Trenér Karel Syrovátka.

Zpět