Druhý přípravný zápas=druhá výhra

21.07.2014 07:05

Sokol Bernartice - FK Protivín 2:0 (2:0)         
 

V dalším přípravném utkání hostily Bernartice v sobotním podvečeru mužstvo, které skončilo v minulém ročníku krajské I. A třídy na druhém místě tabulky a jen stažení přihlášky Dražic do divize mu neumožnilo postup do krajského přeboru. Protivín přijel k utkání bez několika hráčů základní sestavy, ale ani domácí nebyli v kompletním složení. První půle vyzněla herně i gólově ve prospěch domácích, ve druhé části utkání tomu bylo herně naopak. Hosté byli lepší, avšak k brankovému efektu to nevedlo. Utkání tedy skončilo výsledkem, který byl vytvořen již v prvním poločasu.

 

Domácí vstoupili do zápasu lépe, drželi míč na svých kopačkách více času než hosté a jejich akce byly pro ohrožení branky nebezpečnější. Prvního gólu se dočkali po akci Jana Homoly z pravé strany a následném centru do ohně ve 14. minutě. Míč dobře hlavičkoval na přední tyči Jan Psohlavec a domácí se ujali vedení - 1:0.

Ve 22. minutě po centu Paseky zleva směřoval míč na Rakovana, jehož střelu k tyči brankář Kubička v pohodě zlikvidoval, stejně jako o dvě minuty později hlavičku Staňka po trestném kopu zahrávaném Tomášem Češkou. K zajímavé akci se dostali ve 33. minutě i hosté. Po Rothbaurově přihrávce zakončoval Jiří Vlášek, avšak bernartický gólman Tomáš Fučík s tímto střeleckým pokusem mnoho problémů neměl. O dvě minuty později střílel Paseka jen vedle bližší tyče.

Druhé branky se domácí dočkali ve 38. minutě. To centrovaný míč z trestného kopu Tomáše Češky skvěle trefil kanonýr dne stoper Jan Psohlavec a rozvlnil síť za Kubičkovými zády podruhé - 2:0. Poločas tedy skončil zaslouženým dvoubrankovým vedením domácích.

Ve druhém poločasu se role v aktivitě zcela vyměnila a po celou jeho dobu byli hosté více na míči a domácí tak již ke hře předváděné v první polovině zápasu nepustili. Zbyněk Vorel střílel v 50. minutě jen těsně vedle vzdálenější tyče. O sedm minut později na druhé straně po centru Paseky hlavičkoval Staněk, míč pořádně netrefil a branku minul. V 63. minutě zlikvidoval výbornou šanci Radka Vojty domácí brankář. Pak dvakrát velmi dobře vypálil Zbyněk Vorel, poprvé vedle pravé tyče a podruhé mu střelu bernartický brankář vykryl.

V brankové šanci se po akci Zbyňka Vorla vyskytl v 82. minutě před domácím gólmanem opět Radek Vojta, jeho dobrou střelu však Fučík skvělým zákrokem z bezprostřední blízkosti vytěsnil na roh. V 84. minutě směřoval trestný kop Zbyňka Vorla opět jen vedle pravé tyče bernartické branky. Poslední šanci a možnost završit svůj střelecký den hattrickem měl aktivní stoper Jan Psohlavec v 85. minutě. Rakovanův míč z trestného kopu směřoval na jeho hlavu, míč však směřoval jen nad Kubičkovou svatyni.

Zápas tak skončil dvoubrankovým vítězstvím domácích. Hrálo se opět ve značném vedru, což na hráče kladlo velké nároky. Příprava to byla určitě kvalitní. Příští zápas sehrají Bernartičtí opět na domácím trávníku v sobotu 26. července v 17 hodin a soupeřem jim bude tým krajského přeboru ze Soběslavi.

Sokol Bernartice - FK Protivín 2:0 (2:0)
Branky: 14. a 38. Jan Psohlavec. Rozhodčí: Václav Němec. Diváků: 40.

Bernartice: Tomáš Fučík - Jan Homola, Jakub Novák, Jan Psohlavec, Tomáš Češka (46. Tomáš Pěchota) - Pavel Mrkáček, Mir. Suchopár - Adam Rakovan, Michal Klika (46. Martin Buriánek), Jar. Paseka - Adam Staněk (62. Michal Schorník). Trenér Karel Syrovátka.

Protivín: Kubička (46. Hanzlík) - Rothbauer, Radek Vojta, Jar. Mikulenka, Fiala - Bartuška, Tomáš Soumar, Zbyněk Vorel, Voj. Vojta - Vlast. Mikulenka, Jiří Vlášek. Trenér Juraj Kobetič.

 

Zpět