Domácí výhra s Protivínem

19.05.2015 21:36

Ve 22. kole krajské I. A třídy se Bernartičtí utkali na domácím trávníku se soupeřem, který měl v loňském ročníku šanci hrát krajský přebor. Mužstvo Protivína po celkem zdařilém podzimu chtělo navázat na dobré výsledky i na jaře. V prvním utkání porazilo lídra tabulky a vypadalo to, že půjde tabulkou vzhůru. Od té body však nezískalo ani bod a je nejhorším mužstvem jara s pouhým tříbodovým ziskem.

To si uvědomili i domácí a jejich povinností bylo v utkání zvítězit. Ale jak se ukázalo, zas tak jednoduché to nebylo. Byli sice herně a kombinačně lepší a poločas skončil s nerozhodným stavem. O utkání rozhodli až v poslední dvacetiminutovce, kdy se jim podařilo dát rozdílový gól, který ještě v nastaveném čase utkání pojistili. Zaslouženě zvítězili a udržují si lichotivé páté místo v tabulce.

Do utkání vstoupili aktivněji domácí a první střelu na branku, kterou střežil zkušený Jiří Novák, vyslal v 8. minutě levačkou Kovář, avšak minul levou tyč. O minutu později se již skóre zápasu pohnulo za přispění hostujícího stopera poprvé. Daniel Homola se prosmýkl k brankové čáře a jeho přízemní přihrávku vytěsnil protivínský brankář jen na nohy Jar. Mikulenky, který míč nešťastně poslal do vlastní sítě a zajistil domácím jednobrankový náskok hned na začátku utkání - 1:0.

Potom se hra odvíjela především ve středu hřiště. V 17. minutě bylo vyrovnáno. To si na Prášilův centr zprava od rohového praporku naskočil stoper Radek Vojta a perfektní hlavičkou rozvlnil síť za Fučíkovými zády - 1:1.

Zbývající čas do konce poločasu žádnou zajímavou brankovou příležitost na obou stranách nepřinesl. Až ve 44. minutě poslal Daniel Homola přihrávkou do šance Adama Rakovana, jehož střelu vytáhl vynikajícím zákrokem Jiří Novák a míč skončil v autu za postranní čarou. Po poměrně vyrovnané, avšak fotbalově nijak atraktivní hře skončil první poločas plichtou.

Ve druhém části hry se snažili hosté brankově odskočit domácím. Největší možnost k tomu měl v 57. minutě kapitán hostů kanonýr Jaromír Vorel, který se dostal po chybě domácí obrany k míči a vystřelil, na brankové čáře však obětavě zasáhl Václav Homola a míč tělem odrazil do bezpečí. Domácí na tuto obrovskou gólovou šanci hostů zareagovali až v 68. minutě ovšem s jiným efektem. To se přes dva obránce protlačil velmi dobře a na velkém prostoru hrající Daniel Homola a střelou s pomocí tyče rozvlnil hostující sít podruhé - 2:1.

O deset minut později bylo po jedné šanci na každé straně. V první Jaromírovi Vorlovi ve skórování zabránil domácí stoper Jakub Novák a ve druhém na opačné straně hřiště dobrou Rakovanovu příležitost protivínský gólman Jiří Novák zlikvidoval. Pak za zmínku stojí pouze dobrá střela střídajícího Tomáše Češky, jehož pokus minul pravou tyč protivínské svatyně a v 89. minutě střílel Rakovan opět pouze vedle branky. Šanci na vyrovnání stavu měl v 90. minutě Prášil. Postavil si balon na trestný kop asi dva metry za šestnáctkou, avšak jeho střela skončila nad brankou.

V nastaveném času přišli ještě k ohrožení protivínské brány dvakrát domácí. Ve druhé minutě přihrál Václav Homola na střídajícího dorostence Adama Staňka, jehož střela skončila nad brankou a v čase 90+4. minutě pečetil výhru domácích střelou nadvakrát Pavel Kloboučník, když jeho první brankář vyrazil jen před sebe a opakovaná již skončila za jeho zády - 3:1.

Po sedmiminutovém nastavení druhé půle, pro zranění a ošetřování hostujícího Ciny a následném převozu sanitkou do nemocnice, byl zápas ukončen. Domácí v utkání zaslouženě zvítězili, i když byli oslabeni o dva hráče základní sestavy. Hostující také slepená sestava na domácí tentokrát nestačila a odešla posedmé za sebou v jarní části sezony poražena.

Sokol Bernartice - FK Protivín 3:1 (1:1)
Branky: 9. Jar. Mikulenka (vlastní), 68. Daniel Homola, 90+4. Pavel Kloboučník - 17. Radek Vojta.Rozhodčí: Michal Ťupa - Vladislav Linhart, Jiří Novotný. ŽK: 4:1 (23. David Kukrál, 38. Tomáš Fučík, 39. Daniel Homola, 53. Adam Rakovan - 79. Radek Vojta). Diváků: 65.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Václav Ťupa, Jakub Novák, Jan Homola - Kloboučník, Kukrál - Daniel Homola (90+5. Buriánek), Vít Fučík (84. Tomáš Češka), Václav Homola - Adam Rakovan (89. Adam Staněk). Trenéři Petr Vašíček, Pavel Schorník.

Protivín: Jiří Novák - Ruczkowski, Jar. Mikulenka, Radek Vojta, Pavel Burda (82. Martin Smitka) - Rothbauer, Jaromír Vorel (K), Ondřej Prášil, Martin Fiala - Jiří Křišťál, Cina (62. Petr Sládek). Trenér Juraj Kobetič.

Připravil Jan Šerhant

 

Zpět