Domácí prohra s Vimperkem

14.04.2015 08:47

V další kole jarní části krajské I. A třídy hostily Bernartice mužstvo z Vimperka, které pod vedením nového trenéra předvádí velmi slušné výkony a ze sestupových vod se dostalo již do středu tabulky. Pro Bernartické to byl velice těžký soupeř, který se chtěl po podzimní prohře v domácím prostředí revanžovat podobným způsobem. A také se mu to povedlo, i když za značné podpory hlavního rozhodčího, kterou však za předvedenou kvalitní hru nepotřebovali.

Dá se říci, že na hřišti nehráli hlavní roli hráči obou mužstev, tak jak to ve většině případů při fotbale bývá, ale hlavním aktérem byl právě rozhodčí. Ten si proti sobě svými výroky popudil nejen domácí diváky ale i příznivce a hráče soupeře.

Utkání začalo vzájemným oťukáváním herních schopností obou mužstev. Hrálo se většinou uprostřed pole a obrany dominovaly nad útočnou snahou obou mužstev. Dobří byli i brankáři, takže bylo zaděláno na dobrý bojovný fotbal mužstev, která jsou uprostřed tabulky a nemusí se stresovat ze ztráty bodů.

Ve 14. minutě zleva zatáhl míč do pokutového území Málek a jeho přihrávku podél branky domácí obrana odvrátila do bezpečí. V 19. minutě vybojoval u lajny míč Kovář a na jeho kvalitní centr si naskočil Vít Fučík, hlavičkoval však jen těsně nad branku. Pozdější Kukrálova střela doprostřed branky spolehlivého gólmana Formánka nemohla ohrozit. Ten byl vůbec asi nejvýraznější postavou hostů a dá se říci, že i na hřišti.

Ve 22. minutě směřovala střela z Kukrálovy levačky mimo brankové tyče. O minutu později normální souboj stopera Nováka s Málkem, který ochotně v pokutovém území upadl ala Lafata, posoudil hlavní rozhodčí jako penaltový. Martin Šíp se z této nabídnuté možnosti nemýlil a hosté vedli - 0:1.

Ve 32. minutě po rohovém kopu hlavičkoval Novák nad branku. Po krátké mezihře přišel další zajímavý moment utkání. Po závaru před domácí brankou, po střele do břevna bernartické branky ve 39. minutě se míč odrazil na zem a zpátky do břevna a na zem. Vrátil se na kopačky hostů, následná zblokovaná střela směrovala mimo branku.

Po ní se ale natahoval jeden hostující hráč a u brankové tyče ve snaze dostihnout míč upadl. K údivu všech přítomných rozhodčí, ač poměrně od situace vzdálen, aniž by blíže postavený asistent cokoli signalizoval, odpískal proti domácím druhý pokutový kop, který Lukáš Sýs opět bezpečně proměnil, a hosté se dostali do dvoubrankového vedení - 0:2.

Ve druhém poločasu hosté vědomi si dvoubrankového náskoku a smůly při zakončování akcí domácích zalezli na svou polovinu hřiště, přestali tvořit a pouze míče odkopávali. Domácí začali vehementně bušit na zavřená vrata, avšak s nulovým efektem. To, co se dostalo k brance, bezpečně likvidoval brankář Formánek.

V 50. minutě se po rohovém kopu dostal odražený míč ke Kovářovi, ale jeho střela cíl minula. Vít Fučík střílel v 58. minutě z velkého úhlu, avšak brankář byl u tyče u míče včas. O dvě minuty později Kloboučníkova střela doprostřed branky Formánka neohrozila. V 71. minutě měl na hlavě kontaktní gól Rakovan, avšak vynikající vimperský gólman jeho střelu reflexivně vyrazil.

Po faulu na Mrkáčka v 78. minutě kopal z dobré vzdálenosti Rakovan trestný kop. Nastřelil pouze í zeď hostů a odražený míč namířil jen mimo brankové tyče. Nápor domácích pokračoval, ale z vytvořených příležitostí nic nebylo. Rozhodčí zaúřadoval i v posledních minutách utkání, kdy byl v pokutovém území sražen domácí hráč, avšak píšťalka zůstala tentokrát němá. Tak hosté oplatili domácím svou podzimní prohru. Diváci však z fotbalu odcházeli zklamaní, ne ale z výkonu hráčů obou mužstev.

Sokol Bernartice - TJ Šumavan Vimperk 0:2 (0:2)
Branky: 23. Martin Šíp (11), 39. Lukáš Sýs (11). Rozhodčí: Miroslav Vítek - David Šnorek, Vladimír Ryneš. Delegát: Josef Novotný. ŽK: 2:4 (29. Vít Fučík, 34. Tomáš Fučík - 60. a 68. Svěchota, 70. Jiří Formánek, 74. Michal Šíp). ČK: 1:1 (68. Tomáš Češka - 68. Vladimír Svěchota po 2 ŽK). Diváků: 100.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Novák, Mrkáček, Tomáš Češka - Kloboučník, Ťupa (46. Adam Rakovan) - Paseka, Kukrál, Václav Homola - Vít Fučík. Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

Vimperk: Jiří Formánek - Blahout, Sýs, Sedláček, Děd - Pospíchal - Podskalský (81. Psutka), Martin Šíp, Michal Šíp (89. Pankratz), Málek - Svěchota. Trenér Michal Uhlík.

Připravil Jan Šerhant

 

Zpět