Další výhra se zrodila s Hradištěm

06.10.2014 07:22

Bernartice: V sedmém (hraném osmém) kole krajské I. A třídy hostili Bernartice soupeře, kterému se vstup na rozdíl od předcházejících sezón do letošního ročníku příliš nepovedl. Mužstvo z Hradiště však předvedlo kvalitní výkon a především v první půli si vytvářelo množství šancí, které však zůstaly nevyužity. Druhou půli již domácí svou snahu o zisk bodů korunovali brankami a zlomili odpor hostů v boji o lepší výsledek.

Ke konci zápasu ještě vyšperkovali výsledek dalšími dvěma úspěchy a zaslouženě zvítězili. Pro hosty je výsledek za převedenou hru hodně krutý. Koncovku svých brankových šancí však měli doslova žalostnou. Jejich postavení v tabulce neodpovídá předvedené hře na trávníku.

Hosté vlétli do utkání hodně zhurta a hned na začátku utkání měli dvě vynikající možnosti ke skórování. Ve 2. minutě unikl zleva domácí obraně Šafárik, ale jeho přesnou přihrávku před branku Čítek dobře netrefil a míč skončil nad Fučíkovou bránou. V 7. minutě po Čítkově rohovém kopu hlavičkoval jen těsně vedle Tomáš Žalud. To bylo pro domácí velké varování, že zápas pro ně nebude jednoduchou záležitostí a musí hosty lépe obsazovat a nepouštět je do takových šancí.

V 18. minutě zahrozil zleva Pichlík, jeho přihrávka (nebo střela?) z úhlu skončila vedle vzdálenější tyče v autu. Ve 20. minutě se konečně dostali ke kloudné akci i domácí. Z Kovářem zahrávaného trestného kopu hlavičkoval výborně k tyči Rakovan, avšak brankář Kaška vytáhl ze svého arsenálu perfektní zákrok a míč vytáhl od brankové tyče na roh.

Ve 23. minutě se již domácí poprvé radovali. Kovářův trestný kop propadl houštinou těl na zleva nabíhajícího Václava Homolu, který si již v koncovce věděl rady. Mazácky přehodil padajícího hradišťského gólmana a načal brankový účet utkání - 1:0.

O minutu později Čítkova střela směřovala jen vedle pravé tyče bernartické brány a na druhé straně Ťupův střelecký pokus ve 32. minutě potkal stejný osud. Do konce poločasu se hrálo nahoru a dolů a bylo se rozhodně nač koukat. Obrany pracovaly bezchybně a žádný míč již neskončil tam, kde by ho obě mužstva chtěla vidět.

Do druhé části hry nastoupili domácí poměrně vlažně, i když první akci v 48. minutě zakončoval z úhlu Kloboučník jen do rukavic dobře chytajícího Kašky. To o minutu později udělala domácí obrana chybu při bránění a Pichlíkovu přihrávku z pravé strany proměnil nikým neatakovaný Marek Šafárik ve vyrovnávací branku - 1:1. Byli to právě tito dva soupeřovi hráči, kteří od začátku utkání nejvíce větrali domácí obranu a zaměstnávali Tomáše Fučíka v brance.

Po tomto úspěchu si mužstva v další čtvrthodině téměř šance nevytvářela. Odpor hostů zlomil až zkušený Václav Ťupa v 64. minutě hry. Naskočil si totiž na zadní tyči na dlouhý míč z Kovářem prováděného trestného kopu a dokonalou hlavičkou rozvlnil síť hostů podruhé - 2:1. Tato branka odpor soupeře dokonale zlomila a jejich akce začali postrádat přesnost. Domácí naopak nakopla a vytvářeli si dobré šanci k zakončování.

V 68. minutě vybojoval míč Kovář a poslal kolmo dopředu Rakovana, jehož prudká střela se odrazila od tyče do pole a obrana hostů míč odklidila do bezpečí. Kukrálovu střelu z otočky v 74. minutě brankář Kaška vykryl. O dvě minuty později tentýž domácí hráč napálil břevno a odražený míč se vrátil do pole. Výborná desetiminutovka domácích byla zakončena brankou z trestného kopu, která pojistila jejich vedení. Míč si postavil domácí kanonýr Adam Rakovan, bombou mezerou ve zdi se trefil potřetí a zaznamenal svůj pátý úspěch v letošním ročníku - 3:1.

Pak zas na chvilku zahrozili hosté. Šafárikův trestný kop zakončoval v 81. minutě Čítek střelou, kterou spolehlivý brankář Tomáš Fučík vyrazil na roh. V 87. minutě střílel Hanus a míč skončil opět v gólmanových rukavicích.

Ve druhé minutě nastavení přišla poslední parádní akce domácích. To Jakub Kovář, který odehrál vynikající utkání (tři asistence na branku), poslal do brejku střídajícího čerstvého Víta Fučíka. Ten si ze středu hřiště navedl míč na levou stranu, udělal hradišťskému stoperovi kličku a střelou z hranice šestnáctky trefil po svém pětiminutovém pobytu na hřišti přesně k bližší tyči nechytatelnou střelou a zakončil tak skvělý druhý poločas domácí jedenáctky čtvrtým úspěchem - 4:1.

Bernartičtí odehráli velmi dobrý zápas, když se doma konečně i výrazně brankově prosadili. Hosté si ale za předvedenou hru takový výprask nezasloužili. Dá se konstatovat, že v utkání sice domácí výrazně zvítězili, ale dění na hřišti tomu neodpovídalo. Dostali se touto výhrou již na 4. místo výsledkové tabulky, což je po osmi odehraných kolech vynikající, budeme-li brát v úvahu, že po druhém odehraném kole byli bez bodového zisku.

V dalším utkání je ale čeká přetěžký soupeř z Olešníka (na třetím místě výsledkové tabulky), s nímž však mají zatím lepší bilanci vzájemných zápasů a odehrají utkání opět v domácím prostředí. To je určitě zajímavá pozvánka pro domácí příznivce.

Sokol Bernartice - TJ Hradiště 4:1 (1:0)
Branky: 23. Václav Homola, 64. Václav Ťupa, 78. Adam Rakovan, 90+2. Vít Fučík - 49. Šafárik. Rozhodčí: Michal Ťupa - Vladislav Linhart, Daniel Petričák. ŽK: 1:4 (59. Paseka - 17. Pavel Žalud, 42. Šteier, 44. Valach, 57. Bílý). Diváků: 90.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Mrkáček, Novák, Psohlavec - Kloboučník, Ťupa (84. Mir. Suchopár) - Paseka, Kukrál, Václav Homola (80. Hrych) - Adam Rakovan (87. Vít Fučík). Trenér Karel Syrovátka.

Hradiště: Kaška - Valach, Petr Bílý (K), Tomáš Žalud, Pavel Žalud - Čapek (46. Vepřovský), Čítek, Šteier (75. Hanus), Machatý (54. Hubička) - Libor Pichlík, Šafárik. Trenér Alois Švarc.

Připravil Jan Šerhant

foto.: https://bivoj-fotbal.rajce.idnes.cz/Bern_Hradiste_podzim2014/

Zpět