Bivoj s milevskou rezervou propadl

26.08.2014 14:26

V prvním kole krajské I.A třídy bylo na programu derby v milevském regionu. Obě mužstva neměla dobrou minulou sezónu a zachraňovala se na poslední chvíli. Před velkou diváckou návštěvou se odehrálo poměrně kvalitní utkání, v němž dominovali především v koncovce hráči milevské rezervy. Své vytvořené příležitosti celkem v pohodě proměňovali na rozdíl od domácích, pro něž byla soupeřova branka doslova zakletá. Hosté tedy po velmi kvalitní hře zaslouženě vyhráli a Bernartičtí se budou muset nad svou koncovkou vážně zamyslet.

Do první příležitosti se dostali hosté v 7. minutě, kdy se po střele Petra Dvořáka se od obránce odražený míč dostal k Pavlu Koutníkovi, jehož střela branku minula. Ve 14. minutě po akci Kukrála zakončoval Rakovan, avšak mladý brankář Pavel Dvořák míč vytěsnil na roh.

Prvního úspěchu se hosté dočkali po akci Petra Dvořáka. Ten zleva pronikl do pokutového území a přesnou přihrávkou před branku vyzval nikým nebráněného Pavla Koutníka ke skórování. Ten již neměl velkou práci rozvlnit domácí síť poprvé - 0:1. O dvě minuty později Komárkovu střelu domácí gólman Tomáš Fučík zlikvidoval. Po dobré přihrávce Kloboučníka ve 28. minutě zakončoval bernartický kanonýr Adam Rakovan, milevský brankář byl ale správném místě a střelu chytil.

O tři minuty později si to oba aktéři na obou stranách zopakovali s tím rozdílem, že akce skončila rohovým kopem. Ve 33. minutě hlavičkoval po rohovém kopu Psohlavec nad milevskou branku. Druhý úspěch hostů přišel o dvě minuty později. Petr Dvořák se zleva dobře uvolnil, vypálil z úhlu na branku, bernartický gólman míč vyrazil před sebe a hbitý Miroslav Suchan ho pohodlně dorazil do prázdné branky - 0:2.

Pro hru hostů v dalších okamžicích bylo důležité nasazení Vodňanského, který jejich hru hodně oživil. Ve 40. minutě Kloboučníkovu střelu brankář Pavel Dvořák opět vyrazil na roh. O minutu později zatáhl míč zleva k brankové čáře Vodňanský, na jeho centr si naběhl zcela nepokrytý Petr Dvořák a luxusní hlavičkou nedal brankáři Fučíkovi šanci na zákrok - 0:3. V poměrně herně vyrovnané první půli dominovali v efektivitě hosté a odcházeli do šaten s tříbrankovým náskokem.

Druhý poločas nabídl trochu jinou podívanou. Domácí ve vehementně snažili o skórování, ale stejně to k úspěchu nevedlo. Hosté již nikam nespěchali a využívali rychlých brejků k ohrožení domácí branky. V 56. minutě střílel Tupý těsně vedle vzdálenější tyče. V 60. minutě vlétl Adam Rakovan do rozehrávky hostů, avšak odražený míč šel od jeho kopaček pouze těsně nad břevno. V 63. minutě si pohrál s obranou hostů Suchan, nezištně přenechal míč lépe postavenému nabíhajícímu Jakubu Vodňanskému, který přesnou střelou k bližší tyči rozvlnil domácí síť počtvrté - 0:4.

Bernartičtí se snažili alespoň o jednu branku v síti hostů, jejich akce však většinou končily na pružné, dobře hrající obraně nebo u bezchybně chytajícího gólmana Pavla Dvořáka. V 73. minutě trestný kop jeho bratra Petra skončil nad Fučíkovou brankou. V 86. minutě jeho další střelu tečovala bernartická obrana na roh. Poslední příležitost k zaznamenání alespoň čestného gólu měli domácí v 89. minutě. Adam Rakovan však hlavičkoval nad břevno soupeřovy svatyně.

Milevská rezerva odehrála velice kvalitní zápas. V obraně dominoval zkušený kapitán Jan Málek, v pracovité záloze se zaskvěl pendl Petr Dvořák, který svými průniky z levé strany nadělal hodně starostí bernartické obraně, a byl u dvou branek. Hru značně oživil střídající Vodňanský, který měl jako prvně jmenovaný stejnou herní bilanci. Jeden úspěch zaznamenal a na druhý dokonale přihrál. Zásluhu na čistém kontě měl i dobře chytající mladý gólman Pavel Dvořák.

Domácí tentokrát neměli svůj den. Obrana měla hodně okének, záloha s výjimkou pracovitého Kloboučníka, také nic nevytvořila, osamocený aktivní Rakovan v útoku tentokrát nebyl podporován krajními halvy a střelecky se neprosadil. V nadprůměrném utkání, kdy se hrálo nahoru a dolů, byli ve všech činnostech lepší a efektivnější hosté. Zaslouženě vysoko zvítězili.

Sokol Bernartice - FC ZVVZ Milevsko B 0:4 (0:3)
Branky: 21. Pavel Koutník, 35. Mir. Suchan, 41. Petr Dvořák, 63. Jakub Vodňanský. Rozhodčí: Václav Nosek - Libor Kaštánek, Jiří Novotný. Delegát: Lubomír Martinec. ŽK: 2:1 (58. Tomáš Fučík, 80. Adam Rakovan - 51. Petr Komárek). Diváků: 200!!.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Psohlavec (46. Ťupa), Novák, Tomáš Češka (70. Mir. Suchopár) - Kloboučník, Mrkáček - Paseka, Stan. Češka (46. Vít Fučík), Kukrál - Adam Rakovan. Trenér Karel Syrovátka.

Milevsko B: Pavel Dvořák - Václav Mácha, Jan Fara, Jan Málek (K), Tvrzský (34. Vodňanský) - Pavel Koutník, Petr Komárek (79. Martin Prášek) - Martin Tupý, Šimák (48. Růzha), Petr Dvořák - Mir. Suchan (70. Jakub Pinc). Trenér Tomáš Smrčina.

Připravil Jan Šerhant

Zpět