Bernartice : Chyšky 5 : 4

26.07.2010 13:23

V prvním přípravném utkání na novou sezónu v krajské 1. B třídě hostil domácí tým soupeře z Chyšek, který skončil v uplynulém ročníku okresního přeboru Písecka v horní polovině tabulky. V utkání zcela odlišných poločasů nakonec domácí zvítězili, když museli ve druhé části hry dotahovat třígólovou ztrátu.

Začátek utkání byl zcela v moci hostů, kteří domácí jasně přehrávali a s téměř stoprocentním proměňováním šancí odskočili během šestadvaceti minut o tři branky. Již v 5. minutě pronikl do ne zcela zformované obrany domácích Kukač a rozvlnil síť za Fučíkovými zády poprvé. Poté střela V. Kosíka skončila nad branou. Ve 13. minutě se odhodlali ke střele i domácí. To po přihrávce od Kloboučníka střílel Jiří Špánek těsně vedle. V 19. minutě proměnil V. Kosík obránce domácích v solné sloupy, udělal elegantní kličku i brankáři a zavěsil balón do sítě domácích podruhé.  Ve 21. minutě uvolni St. Češka do volného prostoru nabíhajícího Ťupu, jehož střela skončila vedle vzdálenější tyče. Ve 26. minutě opět unikl po pravé straně V. Kosík, jeho přesnou přihrávku přetavil ve třetí úspěch hostů Turek a bylo to  - 0 : 3. Hosté se poněkud uspokojili s tímto náskokem a nechali domácí korigovat výsledek. V 37 .minutě  Skočil technickou střelou z 20 metrů z trestného kopu přehodil pozdě reagujícího brankáře Čapka - 1 : 3 .  S tím se ale hosté nespokojili, zabrali v aktivitě a ve 42. minutě unikl V. Kosík obráncům  a přihrávkou přes celé pokutové území vyzval Kukače ke skorování. Ten s tím neměl nejmenší problém a hosté opět odskočili o tři branky - 1 : 4.

Do druhé části hry nastoupili domácí jako politi živou vodou, udělali několik změn v sestavě a zatlačili hosty na jejich polovinu a téměř celý druhý poločas je nepustili do brankové šance. V 52. minutě uvolnil Ťupa po křídle Hurtíka a ten střelou na zadní tyč překonal brankáře Mošovského podruhé.  V 69. minutě vystřelil St. Češka, brankář hostů míč vyrazil před nabíhajícího Šerhanta, který míč dorazil do šitě  - 3 : 4.  Kukačův trestný kop v 74. minutě skončil vedle. V 77. minutě bylo srovnáno.  Psohlavec uvolnil v pokutovém území Hurtíka, který přesnou střelou k tyči nedal brankáři šanci - 4 : 4. Skočilův přetažený míč z trestného kopů v 82. minutě hlavičkoval Kovář do ohně, kde se nejlépe orientoval Hurtík a dorazil míč do branky a tím završil v utkání svůj hattrick - 5 : 4 . V konci zápasu ještě zazlobil hostující V. Kosík, který nejprve v 89. minutě po centru Reitera jen nastřelil dobře reagujícího brankáře domácích Víta Fučíka a  v 90. minutě v poslední šanci utkání překopl z deseti metrů branku.

V utkání velice rozdílných poločasů  vyhráli domác,í ale hosté ukázali hlavně díky dvěma exdivizním hráčům, že budou v okresním přeboru Písecka hodně čeřit vodu. V domácím mužstvu hrál prim Skočil, dirigent mužstva a ve druhé části hry aktivní Hurtík, autor třech branek domácích.

Branky : 52., 77.  a 82. Hurtík, 37. Skočil, 69. P. Šerhant - 5., 42. Kukač, 19. V. Kosík, 26. Turek

Rozhodčí: Tomáš Žemlička

Žluté   karty :  0

Diváci  :  30

Sestavy:

Bernartice : Tomáš Fučík (46. Vít Fučík begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting ) - Ručka, Skočil, Suchopár, T. Češka - Hrych (78. Kovář ), St. Češka, Kovář (45. T. Fučík ), Ťupa (64. P. Šerhant ) - Kloboučník (71. Psohlavec ), Jiří Špánek (45. Hurtík). Trenér Petr Vašíček.

Chyšky : Čapek (45. Mošovský ) - Brož, Rost. Vačlena, Petřík, Ondřej Špánek - Reiter, Kukač, Michal Kosík, Turek, Václav Košík - Michal Vačlena. Trenér Luboš Petřík.

                                                                                                                                                                     Připravil Jan Šerhant

Zpět