3 body z Božetic

19.09.2010 13:52

Božetice - Bernartice A  0:1  (0:1)

 V dalším kole krajské 1. B třídy zajížděli Bernartičtí k okresnímu derby do Božetic. Tedy k mužstvu, které v této sezóně domácí zápasy zatím prohrálo a u soupeře naopak pokaždé vyhrálo. Oba týmy nenastoupily v nejsilnějším složení díky zranění nebo trestům klíčových hráčů. V první půli se hrál bojovný fotbal a hosté se díky aktivnější hře ujali vedení. Ve druhé se již fotbal z trávníku vytratil a více než míči se oba soupeři věnovali vzájemnému okopávání. Naštěstí ke zranění nedošlo.  V hektickém závěru se hosté ubránili tlaku domácích a se štěstím i díky vynikajícím zákrokům svého gólmana zvítězili.

 Hosté začali zápas aktivněji a to jim hned na začátku zápasu přineslo ovoce. První standardku zahrávali v 10. minutě. Z Ťupova rohového kopu hlavičkoval Homola nad Váchovu branku. O minutu později fauloval Pavel Pinc ve velkém vápně aktivního Paseku a rozhodčí nařídil pokutový kop. Míč na značku  si postavil bernartický gólman Tomáš Fučík a svému protějšku nedal šanci střelou k levé tyči - 0 : 1. V 15. minutě Homola vysunul kolmo  Ťupu,  ten mohl postupovat sám na domácího brankáře. Vácha ale jeho střelu vyrazil na roh.  V 19. minutě vyslal na hostující branku svůj střelecký pozdrav St. Češka, střela však skončila vedle brankové tyče. Potom zhruba na deset minut převzali iniciativu domácí a zatlačili soupeře na jeho polovinu hřiště. Nátlaková hra však úspěch nepřinesla. Obrana Bernartických pracovala spolehlivě a to co prošlo, pochytal bezpečně  T. Fučík. Ve 32. minutě měli hosté  šanci na zvýšení náskoku. Paseka vysunul přesnou kolmou přihrávkou Šerhanta, který postupoval sám na brankáře, ten proti němu vyběhl a jeho šanci v pádu zlikvidoval. Ve 39. minutě vystřelil domácí Dušek, ale branku překopl. Hosté měli další gólovku ve  45. minutě. Šerhant na hranici šestnáctky přesně přihrál Psohlavcovi, který nikým neatakován vystřelil, ale oporu domácích výborně předvídajícího brankáře Váchu jeho střela nepřekonala. Po poměrně slušné hře odcházeli do kabin hosté s jednobrankovým náskokem.

Na začátku druhé půle se ještě hrál fotbal. Pak už to byl jen boj uprostřed hřiště a dalo by se říci, že ho všichni aktéři na hřišti celkově nezvládali. V 51. minutě uvolnil Novák do křídla Paseku, kterého přízemní přihrávku do pokutového území Ťupa nezasáhl a brankář Vácha s ní neměl příliš potíží.  V 53. minutě prudká střela Fr. Čipery skončila nad brankou. O minutu později se dostal do šance jeho bratr Roman ale Tomáš Fučík v brance jeho střelu vyrazil na roh. Jeho exekutor Stejskal poslal míč na hlavu Němečka a míč se otřel o břevno. V 57. minutě vystřelil z úhlu Nechanický, brankář byl na místě a míč u tyče chytil. Potom se začal fotbal ze hřiště postupně vytrácet a nastal nemilosrdný boj a každý míč. Domácí se snažili vyrovnat a hosté dobře bránili a v posledních minutách je podržel i jejich vynikající brankář. Domácí byly postupem času čím dál více podrážděnější, ale jen nákopy na bernartickou obranu a brankáře nemohly platit. Hektický závěr vyvrcholil vyloučením dvou hráčů po vzájemném napadení po faulu na brankáře. V 85. minutě  mohl hosty uklidnit Psohlavec, který nasměroval levačkou míč k tyči, ale brankář Vácha mu skórovat nedovolil. Hosté si po velkém boji odvezli, dalo by se říci se štěstím, všechny body.

V domácím mužstvu vynikl Vácha v brance, nebýt jeho zákroků stav utkání by pro domácí vypadal asi úplně jinak. V obraně zahrál dobře nestárnoucí Pavel Pinc. Velké problémy dělal hostům Kortán a bojovník Nechanický. Hosty podržel jednoznačně nejlepší hráč utkání brankář Tomáš Fučík, který vyřešil také velké množství nebezpečných akcí  domácích. Na místě stopera se své nové role zhostil výborně T. Češka, dobře zahráli i  oba krajní beci Novák a Homola. V útoku hýřil aktivitou Paseka a byl pro domácí obranu nejnebezpečnějším hráčem hostů.

Branky :  11.  Tomáš Fučík pokutový kop

Rozhodčí:  Petr Třeštík - Tomáš Sebera a Martin Bašta

Žluté   karty :  2 : 4 ( R. Čipera, Dušek - St. Češka, Kotal, Novák, Hrych )

Červené karty : 1 : 1 ( Nechanický - T. Češka )  oba v 86. minutě hry

Diváci  :  50

Sestavy:

Božetice : Vácha - Němeček, Pavel Pinc, Kotrba, Fr. Čipera - R. Čipera ( 75. Zděnek ), Fr. Horek, Dušek, Kortán - Stejskal, Nechanický. Trenér Milan Pecka.

Bernartice : Tomáš Fučík - Novák, T. Češka, Kotal, Homola - Hrych, Psohlavec, St. Češka, Ťupa - Paseka, P. Šerhant (62. Ručka ). Trenér Petr Vašíček.

 

 

Připravil Jan Šerhant

 

Zpět