A-tým zakončil sezonu výhrou nad Větrovy

21.06.2016 15:39

V posledním kole pro Bernartické historicky nejúspěšnější sezóny v krajské I. A třídě zavítal na jejich hřiště nováček soutěže, který byl již se svým osudem ji opustit smířen. V utkání měli domácí zpočátku velké brankové příležitosti, ale zahazovali je jak na běžícím páse. Tím si nevytvořili takový náskok, aby se ve zbývajícím čase do konce nemuseli strachovat o výsledek.

Dvoubrankový náskok v první půli nepředznamenal totiž klidný průběh poločasu druhého. V tom totiž hosté hned po deseti minutách snížili a domácí na dlouhé minuty vypadli ze hry. Větrovští byli blízko k vyrovnání i díky svému gólmanovi, který pochytal mnoho velkých příležitostí. V úplném závěru utkání se domácí opět vrátili ke své hře a produktivitě, která je celou sezónu zdobila, a nakonec v poklidu dotáhli utkání k vítěznému konci.

Hned ve druhé minutě domácí Daniel Homola vnikl do hostující obrany, avšak místo přímé střely volil přihrávku na svého spoluhráče, který však byl v ofsajdu. Hosté zahrozili dobrou akcí hned v 6. minutě, kdy Geleta postupoval sám na domácího gólmana, ten jeho první střelu vyrazil a jeho dorážka už skončila nad brankou.

O minutu později se již domácí prosadili. Václav Homola dostal parádní přihrávku z pravé strany od Paseky na zadní týč a v zakončení se nemýlil - 1:0. Domácí pokračovali v aktivní hře. Ve 13. minutě byl faulován v pokutovém území Rakovan. Tomáš Češka však s možností zvýšit náskok z nařízené penalty nenaložil dobře a jeho střelu k pravé tyčí hostující gólman Kümmel vyrazil. Po autovém vhazování v 16. minutě zakončoval Rakovan vedle bližší tyče.

Ve 26. minutě našel přihrávkou Trantina autora prvního domácího úspěchu V. Homolu, avšak jeho střela také bránu netrefila. O dvě minuty později si Trantina zopakoval přesnou kolmou přihrávku tentokrát na nejzkušenějšího domácího hráče Pavla Kloboučníka. Ten postupoval osamocen na větrovskou bránu, prokázal svůj přehled, vyběhnuvšího gólman šikovně obloučkem přehodil a míč skončil v sítí - 2:0.

Ve 30. minutě našel Paseka přihrávkou v pokutovém území nejlépe zakončujícího stopera této skupiny končící soutěže Jakuba Nováka, jehož efektní patička skončila jen těsně vedle pravé tyče větrovské brány. Po přihrávce Daniela Homoly ve 42. minutě střílel Kloboučník opět vedle vzdálenější tyče. V poslední minutě vyrazil Trantinův trestný kop Kümmel na roh.

Ve druhém poločasu pokračoval zápas podle trochu jiných not. Hned v 57. minutě zahrával Trantýrpřímý volný z velké dálky a přes teč Michala Gelety i jednoho z bránících hráčů skončil míč v domácí síti - 2:1. Hosté, jako by politi živou vodou, začali hrát mnohem lépe než v úvodní části utkání a na domácí jako by padla deka. Nebyli schopni se kombinací dostávat do šancí tak lehce jako v první půli.

Když už se do nich dostali, vždy zaúřadoval až neskutečně hostující gólman, a tak brankový efekt, potvrzující větší gólový náskok a dohrání zápasu v klidu, nepřicházel. V 63. minutě po přihrávce od Paseky pálil Vít Fučik k tyči jen do gólmana. O minutu později vystřelil Brož a Kümmel vyrazil do pole.

V 71. minutě po dlouhém autovém vhodu na druhé straně hlavičkoval Geleta jen do boční sítě Fučíkovy brány. Střelu Kloboučníka v 73. minutě brankář opět zlikvidoval, další střelu Víta Fučíka vyrazil v pádu nohama, podobně zlikvidoval i další pokus Kloboučníka o minutu později. Prostě pro domácí byla větrovská brána nejednou zakletá.

V 85. minutě kontroval Flachs střelou vedle pravé tyče. Podobu výsledku dal nakonec v 86. minutě kanonýr dne Pavel Kloboučník, který po přihrávce od Víta Fučíka konečně prostřelil hostujícího gólmana potřetí, a stanovil výsledek utkání – 3:1.

Poté mohl ještě hlavičkou navýšit skóre sám autor gólové přihrávky, ale brankář byl proti, a jeho pokus kryl. Domácí tak dospěli k vítěznému konci. Ale celý druhý poločas se díky neproměňování šancí v prvním a vynikajícímu výkonu hostujícího brankáře ve druhém poločase museli o výsledek strachovat.

Sokol Bernartice – SK KAVAS Větrovy 3:1 (2:0)
Branky: 28. a 86. Pavel Kloboučník, 7. Václav Homola – 57. Michal Geleta. Domácí Tomáš Češka neproměnil ve 13. minutě penaltuRozhodčí: Vít Kroutl – Lukáš Eibl, Jiří Krauskopf. ŽK: 0:1 (73. Trantýr). Diváků: 100.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Brož, Novák, Mir. Suchopár, Tomáš Češka – Trantina, Daniel Homola – Paseka, Adam Rakovan (67. Mrkáček), Václav Homola (46. Vít Fučík) – Kloboučník. Trenér Petr Vašíček.

Větrovy: Kümmel – Jiří Říha, Trantýr, Kopecký, Michal Boháč – Lachout, Geleta, Lukáš Boháč, Flachs, Řeháček – Petr Klejna (K). Trenér Gabriel Kollárik.

Připravil Jan Šerhant 

Zpět