A-tým stále bez ztráty kytičky

05.09.2016 16:10

Šumavan Vimperk - Sokol Bernartice 0:1 (0:1)

K odehrání utkání 4. kola krajské 1. A třídy zajížděli Bernartičtí fotbalisté k svému prvnímu šumavskému soupeři do Vimperka. Nečekal je v jejich prostředí zrovna lehký protivník. Po urputném upracovaném boji nakonec odvezli všechny body, když se jim podařila proměnit v první půlhodince standardka. Domácí se snažili seč mohli o lepší podobu výsledku, ale na branku většinou stříleli z velké vzdálenosti, s čímž neměl zkušený bernartický brankář problémy a když se dostali blíže k brance, vždy je bravurně vychytal. Poslední půlhodinku hráli hosté sice o deseti, ale na jejich hře to vůbec nebylo znát. Paradoxně začali být kombinačně lepším mužstvem a domácí k ničemu nepouštěli. V hektickém závěru sice ztratili další dva hráče, avšak jednobrankový náskok z první půle si nenechali vzít.

První střeleckou navštívenku na bránu vyslal v 10. minutě hostující Mrkáček, s tou neměl domácí brankář Formanek větší potíže. Na druhé straně střelu Málka o minutu později Tomáš Fučík také skryl ve svých rukavicích. Začátek utkání probíhal oboustranně svižně, avšak bez gólových šancí před oběma bránami. Ve 13. minutě zahrával Kovář trestný kop z pravé strany a Trantinova hlavička na zadní tyči skončila vedle. Ve 20. minutě vypálil velmi dobře z velké dálky Ketzer a minul levou tyč. Z prvního gólu se radovali hosté ve 29. minutě hry. Míč z Kovářova trestného kopu, tentokráte z levé strany, domácí brankář Formánek podběhl, ten se propadl ke Karlovi Trantinovi a od jeho nohy doputoval do sítě opuštěné brány - 0:1. Další střelu na bernartickou bránu vyslal ve 33. minutě v zakončování velmi aktivní Ketzer, tu však pozorný Tomáš Fučik chytil. Hosté měli šanci zvýšit svůj jednobrankový náskok ve 38. minutě, s Kovářovou dobře mířenou bombou si však vimperský gólman poradil a vyrazil ji do pole. Další obrovskou šanci měl Kloboučník, jeho projektil v 39. minutě směřovaný do protipohybu Formánka svůj cíl nenašel. Gólman ji v posledním okamžiku nohama odrazil a rezultoval z toho rohový kop. Poločas vyrovnaného utkání, na šance však lepších hostí, skončil jejich jednobrankovým vedením.
Na začátku druhého poločasu se zdáli být aktivnější domácí. V 50. minutě po Málkově rohovém kopu střílel Vondrášek za zadní tyč a bernartický brankář míč vytěsnil do pole. O pět minut později na druhé straně po akci Daniela Homoly se dostal míč k Rakovanovi, který ho však dobře netrefil a proto skončil jen vedle tyče. Kukrálovu střelu v 57. minutě hry brankář Formánek lapil. V pokračující nátlakové hře hostů byl o minutu později držen za dres dost nevybíravě Daniel Homola, ten po následném oplácení obdržel červenou kartu a následovala hra hostujícího týmu v oslabení. Je zajímavé, že tento stav ublížil ve hře spíše domácímu mužstvu. Ti již nebyli tak aktivní jako v první patnáctiminutovce této části utkání a hosté je začali kombinačně přehrávat. V 62. minutě uvolnil Rakovan do šance Kloboučníka, ten ale vystřelil jen lehce a Formánkovi míč v pohodě chytil. V 66. minutě po Ťupově kvalitní přihrávce unikl zleva Rakovan, jeho střelu na bližší tyč opět vimperský gólman zlikvidoval. V 70. minutě se dostali konečně do šance i domácí. Po Čechově centrovaném míči z pravé strany hlavičkoval na zadní tyči Ketzer těsně vedle. V 77. minutě vypálil Pankratz nad branku. V závěrečném náporu Vimperských se opět vyznamenal bernartický gólman Tomáš Fučík, když chytil nebezpečnou střelu ze skrumáže u své brány. V hektickém závěru, kdy hosté přišli ještě o dva hráče v poli, již domácí jejich branku neohrozili a i přes prodloužení udrželi jednobrankový náskok až do úplného konce tohoto poněkud v závěru emočně vyhecovaného a značně dramatického utkání.


V dalším již 5. kole nastoupí Bernartičtí v neděli 11. září na domácím trávníku a soupeřem jim budou nebezpečné Vodňany.
 

Branka: 28. Karel Trantina. 

Rozhodčí: Robert Crkva - Vít Kroutl, Pavel Hladík. DFA: Karel Němeček. 

ŽK: 4-4 (40. Čech, 58. Kadlec, 58. Málek, 83. Hrubý - 37. a 89. Novák, 50. Kukrál, 68. Kloboučník). 

ČK: 0-3 (58. Daniel Homola, 89. Novák, 93. Brož). Diváků: 40.

Vimperk: Formánek - Jan Děd ml. (46. Michal Uhlík ml.), Sedláček, Sýs, Kadlec (80. Samec) - Čech, Petr Vondrášek (K), Jaroslav Ketzer, Pankratz, Ondřej Málek - Hrubý (83. Chrášťanský). Trenér Michal Uhlík st.


Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Novák, Trantina, Mrkáček - Kloboučník (80. Brož), Kukrál - Mir. Suchopár (67. Václav Homola), Daniel Homola, Ťupa - Adam Rakovan (90+2. Psohlavec). Trenér Petr Vašíček.

 

Zpět