A- tým prohrál ve Vimperku

15.09.2015 22:13

Ve 4. kole zajížděli bernartičtí fotbalisté k prvnímu šumavskému soupeři do Vimperka. Začátek ovlivnilo nepříjemné zranění hostujícího hráče v souboji o míč a tím oslabení jejich defenzivní činnosti. Také hned po střídání inkasovali první branku. Utkání bylo pak v dalším průběhu první půle vyrovnané, ale mnoho hezkých fotbalových akcí nebylo vidět. Vstup do druhého poločasu se podařil opět lépe domácím a hned na jeho počátku dali druhý gól. Charakter hry z první části utkání se nezměnil ani ve druhé půli. Domácí již hru jen ze zabezpečené obrany kontrolovali. Hostům, kteří si několik šancí vytvořili, totálně selhala koncovka.
Utkání hned na začátku ovlivnilo zranění defenzivního halva Kukrála, který musel být po třech minutách pobytu na hřišti střídán. Ve 4. minutě pak míč vybojoval na levé straně Tischler posunul ho Ondřeji Málkovi, který střelou za hranicí šestnáctky trefil zadní tyč, od níž se odrazil do sítě a poslal domácí do rychlého vedení 1:0. Po akci stopera Nováka v 9. minutě se balon před branku na Adama Rakovana nedostal, neboť brankář Hrubý dobře zareagoval a před nabíhajícím bernartickým hrotem nebezpečí odvrátil. V 19. minutě zachránil tělem obránce Tomáš Češka další nebezpečnou akci Málka, na jejímž konci byla Tischlerova střela. Trestný kop Martina Šípa ve 26. minutě hostující gólman Tomáš Fučík chytil a následný samostatný Králův nájezd vychytal také. Na druhé straně střelu Brože o minutu později Hrubý zlikvidoval. Ve 29. minutě mohli domácí soupeři gólově odskočit na vyšší rozdíl, to by se ale musel zprava střelou k zadní tyči trefit Martin Šíp, jeho zakončení skončilo jen vedle. Ve 30. minutě akci Rakovana opět skvěle vyřešil vimperský brankář, když vyběhl a v pádu střelu v rohu velkého vápna odvrátil do autu. Poslední patnáctiminutovka prvního poločasu již byla nezajímavým příběhem a pro diváky nenabídla nic, co by je zaujalo.
Na začátku druhého poločas Vimperští na soupeře doslova vlétli a jejich značná aktivita se jim opět vyplatila. Po několika dobrých ofenzivních akcích hosty uzavřeli na jejich polovině hřiště a povedla se jim jedna, které skončila gólovým vyjádřením. Z pravé strany centroval v 50. minutě do vápna Jan Děd st. a míč se dostal na vdálenější tyč k nepokrytému, postavou snad nejmenšímu hráči na hřišti Radku Podskalskému, který přesnou hlavičkou rozvlnil síť za Fučíkovými zády podruhé - 2:0. Dobrou Novákovu přihrávku z pravé strany v 61. minutě dobře zachytil před Rakovanem brankář Hrubý a z nadějné akce hostů zas nic nebylo. V 66. minutě vypálil tvrdě Tischler a Tomáš Fučík míč jen vyboxoval do pole. Pak se opět podobně jako v prvním poločasu odehrálo téměř dvacet minut bez větší brankové příležitosti na obou stranách. Hosté se poněkud více tlačili do zakončení ve snaze korigovat nepříznivý stav utkání, ale vimperská obrana si s jejich ataky poradila. Po rohovém kopu Kováře v 81. minutě hlavičkoval Trantina vedle vzdálenější tyče. V závěrečné desetiminutovce utkání se pak již žádná šance nevyskytla. Domácí díky dvěma brankám vždy na počátku poločasů vyhráli. Hostům to tam tentokrát nepadalo. Jinak to příliš pohledné utkání nebylo, ale i taková se občas odehrávají.
Branky: 4. Ondřej Málek, 50. Radek Podskalský. Rozhodčí: Jiří Novotný - Petr Třeštík, Vladislav Linhart. ŽK: 2:1 (21. Tischler, 24. Podskalský - 71. Kovář). Diváků: 150.
Vimperk: Hrubý - Pešek, Jan Děd ml., Sedláček, Jan Děd st. (K) - Podskalský (68. Pankratz), Martin Šíp, Pospíchal, Málek - Tischler (79. Vondrášek), Král (89. Bláha). Trenér Michal Uhlík.
Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Trantina, Novák, Tomáš Češka (81. Martin Buriánek) - Kukrál (3. Václav Homola), Mir. Suchopár (46. Psohlavec) - Paseka, Vít Herink (72. Jan Homola), Brož - Rakovan. Trenér Petr Vašíček.

Zpět