Zasloužená výhra v Borotíně

29.09.2011 12:51

Sokol Borotín - Sokol Bernartice  1:3 (0:1)

V dohrávaném 1. kole utkání podzimní části krajské 1. B třídy hostovali Bernartičtí fotbalisté u soupeře, který  ukázal, že pokud bude hrát v optimální sestavě, nebude pro hostující mužstva snadným soustem.  Hosté vědomi si svých kvalit a podzimní výkonnosti je příliš do šancí nepouštěli. Ve druhé části hry skóre ještě navýšili a spolehlivě dokráčeli k pohodovému vítězství. Domácí se ke konci snažili stav korigovat, ale to jim hosté povolili jen jednou, po dokonale zahraném trestném kopu na zadní tyč.

Hosté se do domácích pustili hned zkraje a hned z první šance udeřili. Ve 2. minutě zatáhl míč  zprava před branku Kovář, kde našel Syrovátku, jeho lehkou teč brankář Petr Klejna vytěsnil na roh. Po dalším zahrání rohového kopu Kovářem v 8. minutě se dostal bernartický kanonýr k míči  a krátkým švihem rozvlnil na přední tyči síť poprvé - 0 : 1. V 11. minutě zahrozil domácí Novotný, vracející se bek však odvrátil na roh.  V 11. minutě skončila střela Vašíčka jen vedle brankové tyče. Ve 20. minutě se o totéž pokoušel Psohlavec a podobně branku netrefil. Trestný kop Skočila ve 22. minutě zboural Št. Češku postaveného ve zdi. Po rohovém kopu Kováře ve 24. minutě hlavičkoval vedle  Syrovátka. Pak se na dlouhé minuty nebylo nač dívat. Stereotyp nakopávaných míčů přestal bavit i hosty s jejich postupným dobíváním území a začali dělat totéž. Až ke konci půle se srovnali a začali opět postupně ohrožovat domácí obranu. Ve 40. minutě po Syrovátkově centru hlavičkoval nebezpečně Ťupa.

V 61. minutě zahrával Kovář zprava roh na vzdálenější tyč. Tam se ocitl Kotal, míč se odrazil od jeho zad do tyče a následně pak do branky - 0 : 2. Trochu podivný gól, neboť si bernartický bek vůbec neuvědomil, že zaznamenal úspěch.  V 64. minutě zahrával rohový kop Marek Klejna a míč hlavičkoval do branky Ježek, brankář Tomáš Fučík byl ale na místě a míč nadvakrát pokryl. V 66. minutě pronikl do šance Ťupa, který střílel jen vedle brankové tyče do autu.  Pak zase dvakrát  zahrozili domácí. V 71. minutě střela Vašíčka skončila nad brankou a Nemravova křížná střela v 73. minutě vedle vzdálenější tyče. V 77. minutě Špánek přihrál  dobře postavenému Kovářovi, ten si míč posunul kousek dopředu a branku překopl. O minutu později se již hosté radovali potřetí. Psohlavec unikl zprava obráncům a v pokutovém území našel volného Syrovátku, který hned z první trefil přesně  - 0 : 3.  To ale nebylo ještě vše. V 79. minutě si postavil zprava téměř k postranní čáře před půlku hřiště míč k trestného kopu kapitán domácích Michal Kulvajt, dokonale trefený a točený míč skončil přesně v šibenici u vzdálenější tyče a stav utkání korigoval - 1 : 3. Nádherný gól. Pak už se zápas jen dohrával, a lze říci, že domácí v něm měli ještě pár šancí na úpravu výsledku.

Branky : 79. Michal Kulvajt - 8. a 77. Syrovátka, 61. Kotal

Rozhodčí : Karel Dunovský - Hana Weidenthalerová a Zdeněk Novák

Žlutá karta : 3 : 1 ( M. Kulvajt, Váňa, Bezdíček - Skočil)

Diváci  :  70

Borotín : Petr Klejna - Váňa, Kulvajt, Marek Klejna, Šitler - Bezdíček, Novotný, Dohnal, Ježek - Michal Vašíček, Nemrava. Trenér Daniel Fořt.

Bernartice : Tomáš Fučík - Novák, Skočil, Kotal, T. Češka - Paseka, Kovář, St. Češka (68. Špánek), Ťupa (79. Vít Herink ) - Psohlavec, Syrovátka (88. Hurtík )  Trenér Petr Vašíček.

 

 Připravil Jan Šerhant

Zpět