Z Vacova odvážíme bod

03.11.2014 07:03

Vacov: K odehrání 11. kola krajské I. A třídy zajížděly Bernartice k mužstvu, které mělo solidní začátek soutěže, ale poslední zápasy se mu příliš nepovedly. Mužstvo Vacova chtělo svou nepříznivou výsledkovou bilanci přerušit a konečně bodovat. V první části utkání se hrálo vyrovnané utkání a domácí se ujali vedení po rohovém kopu. Ve druhém poločasu již hosté svou hrou presovali domácí na jejich polovině a zaslouženě čtyři minuty před koncem vyrovnali a odvezli si z poněkud vyhecovaného utkání bod.

V utkání za velmi hezkého počasí a na kvalitním trávníku byli ze začátku aktivnější domácí a především šikovný Ketzer dělal svou hrou bernartické obraně problémy. V desáté minutě byli také za svou aktivitu odměněni vedoucí brankou. Rohový kop, zahrávaný z pravé strany Valtou, na zadní tyči hlavičkoval obránce Gustav Bujok a míč se odrazil od druhé tyče do sítě - 1:0.

Ve 14. minutě zahrozili domácí podruhé, když z Ketzerovy přihrávky do volného prostoru střílel k bližší tyči Zitta, avšak bernartický gólman Tomáš Fučík byl připraven a míč chytil. Ve 20. minutě zahrával trestný kop Adam Rakovan a jeho přesnou prudkou střelu vytěsnil od své tyče brankář Lácha na roh. Stejně jako nadvakrát likvidoval střelu Kloboučníka ve 24. minutě hry.

O minutu později zase vytěsnil na roh střelu aktivního Ketzera bernartický brankář. Ve 37. minutě vytáhl na hostujícího Ťupu ve středovém kruhu likvidační faul Zábranský, který byl rozhodčím oceněn pouze žlutou kartou, a od té doby se začala na hřišti hra poněkud přiostřovat. Do konce poločasu měl ještě dva střelecké pokusy Kloboučník. První střelu mu obránce tečoval na roh a druhá svůj cíl přeletěla. V 5. minutě nastaveného prvního poločasu dobře vypálil zleva Rakovan a brankář Lácha měl opět plné rukavice práce a míč vytěsnil na roh.

Na počátku druhé půle domácí po zmatcích v soupeřově obraně nastřelili Machem ve 47. minutě tyč. Pak začali hosté svého soupeře dobře presovat. Po kvalitní kombinační akci minul Paseka v 55. minutě střelou jen těsně zadní tyč vacovské branky. V 62. minutě po brejkové situaci přehazoval obloučkem Antonín Bujok brankáře Tomáše Fučíka, ten však na míč dosáhl a vyrazil ho mimo brankové tyče.

Rakovanův trestný kop v 67. minutě brankář nadvakrát zlikvidoval. Hosté neustávali ve svém tlaku na domácí branku. Vacovští však hrozili z brejků. V 80. minutě vystřelil slabě z dobré pozice placírkou Mach a bernartickému gólmanovi příliš starostí nenadělal.

V 86. minutě se za svou snahu o srovnání stavu utkání hosté dočkali zaslouženého vyrovnávacího gólu. Martin Čtvrtníček zbytečně fauloval zleva za šestnáctkou Rakovana. Kloboučník z trestného kopu dobře zatočil míč do pokutového území, tam si naběhl druhý bernartický snajpr Vít Fučík a dokonalou hlavičkou vymetl šibenici vacovské branky - 1:1. V 89. minutě měl na kopačkách tři body pro hosty Adam Rakovan, avšak jeho střela zprava jen těsně minula zadní tyč Láchovy svatyně.

SK Vacov - Sokol Bernartice 1:1 (1:0)
Branky: 10. Gustav Bujok - 86. Vít Fučík. Rozhodčí: Miroslav Vítek - Robert Crkva, Jiří Brych. Delegát: Michal Řezáč. ŽK: 5:3 (37. Zábranský, 53. Mach, 71. Valta, 82. Martin Čtvrtník, 89. Lácha - 30. Ťupa, 71. Paseka, 90. Mir. Suchopár). Diváků: 80.

Vacov: Lácha - Martin Čtvrtník, Uhlíř (K), Zábranský, Gustav Bujok - Vojtíšek (65. Kovařík), Valta, Radovan Mach (84. Roučka), Jan Pešl (60. Antonín Bujok) - Zitta, Jar. Ketzer. Trenér Milan Satrapa.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Novák, Psohlavec, Jan Homola - Kloboučník, Ťupa (76. Mir. Suchopár) - Paseka, Kukrál (83. Adam Staněk), Brož (65. Vít Fučík) - Adam Rakovan. Trenér Karel Syrovátka.

Připravil Jan Šerhant

Zpět