Z Tábora s bodem

17.05.2017 12:41

FK Meteor Tábor – Sokol Bernartice 1:1 (0:0)

V dalším již 21. kole krajské 1.A třídy se utkali Bernartice podruhé za sebou ve venkovním prostředí s mužstvem Meteoru Tábor, stejně jako minulý týden s kandidátem sestupu. Ve výsledkové tabulce je na tom čekanický klub nejlépe ze tří ohrožených mužstev. Sobotní dopolední utkání bylo v celém jeho průběhu vyrovnanou záležitostí. V prvním poločasu bez gólového efektu na obou stranách. Ve druhém se domácí ujali vedení, avšak hosté během deseti minut zaslouženě srovnali skóre a utkání se dohrávalo do konce v přátelské atmosféře. Remíza byla spravedlivým bodovým vyjádřením za předvedenou hru obou mužstev.
Od počátku zápasu byl průběh hry zcela vyrovnaný a šance si vytvářela obě mužstva. V 6. minutě přihrávku Daniela Homoly z levé strany do ohně na nabíhajícího Rakovana domácí bek odkopl do bezpečí na roh. O minutu později na druhé strany podobnou akci zopakovali i domácí. Zleva dobře přihrával mladý Švejda a zakončoval Scheufler těsně nad Fučíkovu bránu. Ve 21. minutě poslal do šance Rakovan kvalitní přihrávkou Martina Buriánka, jeho střelecký pokus zblokoval domácí obránce na roh. Ve 33. minutě měli asi největší šanci v první půli domácí, když zkušený hrající trenér Ševčík posílal zleva do ohně přihrávku na Löfflera, ten však míč na zadní tyčí nezachytil a tak prolétl celým pokutovým územím podél brankových tyčí do autu. Poločas tedy skončil po zcela vyrovnaném průběhu hry bezbrankově.
Do druhé části utkání nastoupila mužstva s odhodláním s výsledkem pohnout. Trochu jim komplikoval hru dost hustý déšť´ a bouřka, hned na začátku poločasu. Domácím se přece jen podařilo zaznamenat ze standardní situace první úspěch a vymazat tak nulu ze svého konta. V 60. minutě zahrával totiž rohový kop z pravé strany Štumfol, jeho míč do pokutového se odrazil o některého z hráčů pouze k Danielu Švejdovi, šestnáctiletému benjamínkovi domácích, ten se střelou uvnitř pokutového území trefil k pravé tyči Fučíkovy svatyně přesně a poslal domácí do vedení - 1:0. Hosté se z tohoto okamžiku rychle oklepali a začali hrát mnohem aktivněji a postupem času i ovládli hru. V 66. minutě zleva zatáhl míč Rakovan a jeho přesnou přihrávku zakončoval Daniel Homola, avšak střela neměla potřebou razanci a brankář Šedivý si s ní bez problémů poradil. Zaslouženě srovnáno bylo v 69. minutě. Po levé straně dostal míč do běhu bek Tomáš Češka, zatáhl ho k brankové čáře a jeho přízemní přihrávka našla nabíhajícího a ve vápně se lépe orientujícího Martina Buriánka, který se atakovaný domácím obráncem trefil k pravé tyči a zaslouženě srovnal stav utkání na -1:1. Hlavička Víta Fučíka v 77. minutě do dobré útočné akci hostů skončila v rukavicích brankáře Šedivého. O dvě minuty později se dostal do brankové příležitosti Adam Rakovan, jeho střelu na bližší tyč však gólman vytěsnil na roh. Poslední příležitost měli domácí z trestného kopu, který prováděl v 88. minutě jejich špílmachr a kapitán Fiala, jeho střela se však odrazila od zdi a zkušený bernartický gólman Tomáš Fučík ji v pohodě chytil. Utkání se pak dohrálo v klidu a obě mužstva byla s výsledkem spokojena.
Příští 22. kolo odehrají Bernartičtí na svém trávníku po třínedělním půstu s Chýnovem, kterému mají oplácet jednu ze dvou podzimních porážek v soutěži. To odvetné utkání za první porážku v Dražicích se jim povedlo. Zápas začíná v neděli 21. května od 17:00 hodin a všichni příznivci jsou srdečně zváni.
Branky: 60. Švejda – 69. Martin Buriánek. Rozhodčí: Radek Valeš – Petr Nedvěd, František Bumba. DFA: Vlastimil Bartyzal. ŽK: 0:1 (49. Mrkáček). Diváků: 100.
Meteor Tábor: Šedivý – Jan Bartáček, Ševčík, Färber, Pilař – Lorenc (86. Kubec), David Fiala (K), Štumfol, Löffler – Scheufler, Švejda (76. Jan Pípal). Hrající Trenér René Ševčík.
Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Kovář, Novák, Mrkáček, Tomáš Češka – Ťupa (76. Růžek), Kukrál – Martin Buriánek, Daniel Homola, Vít Fučík – Rakovan. Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.
Připravil Jan Šerhant.

Zpět