Z Řepče jen s bodem

01.04.2012 12:51

 

FK Řepeč-Opařany  :   Sokol Bernartice  1 : 1 ( 0 : 0 )

            K prvnímu jarnímu mistrovskému utkání cestovali v sobotu  bernartičtí fotbalisté do nedaleké Řepče. Od začátku utkání měli značnou převahu, ale obranu domácích se jim ani z největších brankových příležitostí nepodařilo překonat. Silný vítr značně ovlivnil jejich kombinační hru. Ve druhé části hry byl obraz hry podobný. Hned na jeho začátku se hosté ujali zaslouženého vedení, ale další šance již neproměnili. Tak přišel zákonitě trest v podobě vyrovnávacího gólu. I přes jejich velké úsilí strhnout opět vedení na svou stranu, se jim to však již nepodařilo. Domácí vytěžili z minima maximum a uhráli s favoritem zápasu překvapivý nerozhodný výsledek.

            Již v 5. minutě unikl zprava domácí obraně Kloboučník nacentroval míč na Syrovátku, jehož hlavička však cíl minula. V 8. minutě hry Ťupovu střelu řepečský gólman Mansfeld chytil. Míč z trestného kopu Syrovátky, kopaný za rohem velkého vápna ve 13. minutě, proletěl vedle vzdálenější tyče do autu. Závar před brankou o minutu později vyřešil Kloboučník přihrávkou na volného Ťupu, jehož střela ale opět branku minula. V 17. minutě Syrovátkova střela po přihrávce od Kováře také mezi tři tyče nesměřovala. V 19. minutě se trestný kop prováděný Kovářem odrazil od jednoho hráče ve zdi na roh. O chvilku později ani hlavička Kukrála netrefila branku. Jako blesk z čistého nebe vystrašila hosty akce v 36. minutě, na jejímž konci byl Baláž. Ten se ocitl osamocen před brankářem Tomášem Fučíkem a jen jeho reflexivní zákrok zachránil situaci. Bylo by asi paradoxem, aby domácí z první  příležitosti skórovali, když jim v prozatímním průběhu utkání hosté téměř nepůjčili míč. Trestný kop Kováře a následná hlavička Syrovátky v 41. minutě skončila jen v náručí připraveného řepečského gólmana.

            Ve druhé části hry se obraz hry nezměnil, byl tu pouze rozdíl v tom, že svou herní převahu konečně hosté přetavili v první úspěch. Ve 49. minutě zatáhl míč po levé straně k brankové čáře D. Homola, centrem do ohně vytvořil velký zmatek v domácí obraně, v tom  se nejlépe orientoval Kloboučník a snad z brankové čáry dorazil míč do sítě - 0 : 1. V  55. minutě byli domácí blízko k vyrovnání, Baláž hlavičkoval jen těsně vedle bernartické svatyně. O dvě minuty později chtěl Mikšovský překvapit lobem poněkud povytaženého soupeřova gólmana, T. Fučík se však stáhl včas  zpět a střelcův pokus ve vzduchu chytil. V těchto fázích hry lze říci, že se hra vyrovnala, ale pouze v boji mezi šestnáctkami, jinak šance si vytvářeli spíše hosté. V 61. minutě postupoval na Mansfeldovu branku sám Kloboučník,  jeho střela bohužel opět branku minula. V 64. minutě vyslal M. Koktan  do šance P. Koktana, jeho střela však Fučíkovi starosti nenadělala a v pohodě ji chytil. V 67. minutě se povedla domácím akce, která znamenala srovnání stavu. Kapitán domácích Kaspřík přesně přihrál Samcovi, který před několika minutami vystřídal a ten přesnou střelou k vzdálenější tyči rozvlnil hostující síť k nemalé radosti domácích fanoušků - 1 : 1. O čtyři minuty později  mohli hosté opět odskočit na jednobrankový náskok. To D. Homola z pravé strany z velkého úhlu branku netrefil a míč putoval téměř rovnoběžně s brankovou čárou do autu, aniž by byl kýmkoli zasažen. V 75. minutě unikl z pravé strany Syrovátka, jeho míč směřovaný do dobré pozice před branku však vracející se M. Koktan ukopl na roh. Tlak hostů vrcholil. Nepustili domácí za půlku hřiště, ale vše vždy vyřešila obrana a tak se nakonec domácí radovali z uhraného bodu. Hosté svou koncovkou zklamali a hon na jejich vedoucí pozici se opět hodně zdramatizoval.

Branky : 67. Samec - 49. Kloboučník

Rozhodčí : Jaroslav Škuthan - Jaroslav Hnilička a Zdeněk Novák

Žluté karty : 1 : 1 ( Břicháček - D. Homola)

Diváci  :  50

Řepeč-Opařany : Mansfeld - Hořejší, Břicháček, Štecher, Kolář - Vachuta, Kaspřík, Petr Koktan, Michal Koktan - Mikšovský (65. Brandštýl), Baláž (61. Samec). Trenér Ladislav Brůžek.

Bernartice : Tomáš Fučík - Novák (85. Paseka), T. Češka, Suchopár, D. Homola - Kukrál, Kovář, St. Češka (63. Vít Fučík), Ťupa - Kloboučník, Syrovátka.  Trenér Petr Vašíček.

Zpět