Z Plané bohužel bez bodu

15.05.2011 14:14

TJ Sokol Planá nad Lužnicí : Sokol Bernartice    1 : 0 ( 0 : 0)

             K 21. kolu krajské 1. B třídy zajížděli  Bernartičtí k soupeři, který v průběhu soutěže podával stabilně vyrovnané výkony a byl ve výsledkové tabulce druhý s minimální ztrátou na vedoucí Želčí. První poločas byl zcela vyrovnanou partií, když hosté měli více gólových příležitostí. Ve druhé části hry se její obraz  nezměnil a hosté mohli ke konci zápasu odskočit na jednobrankový náskok. Z protiútoku však smolně inkasovali. Tentokrát vyhrálo šťastnější mužstvo rozhodně ne herně kvalitnější.

            Hosté nastoupili do utkání oslabení o pět hráčů základní sestavy,  avšak dorostenci je plně nahradili a na celkovém herním projevu a výkonu to nebylo vůbec znát. Již v 6. minutě jeden z nich, Kovář zahrával trestný kop jen těsně vedle pravé tyče Brandštýlovy branky. Hned na to z protiútoku nacentroval míč Švec a hlavičku Jelínka vytáhl zpod břevna Vít Fučík begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting na roh. V 11. minutě zahrával hostující Kovář další standardku, tentokrát byla jeho střela přesnější a donutil plánského gólmana vytěsnit střelu nad branku. Po rohovém kopu domácího Jelínka v 16. minutě hlavičkoval slabě Hoch jen do náručí bernartického ochránce branky.  Podobně jako Trčkova střela mu ve 20. minutě příliš starostí  nenadělala a skryl ji pohodlně ve svých rukavicích. Ve 29. minutě měli gólovku hosté,  když po centru do pokutového území vypadl Brandštýlovi míč z rukou a následná střela Kotala z bezprostřední blízkosti směřovala jen do jeho těla. Na Kloboučníkův přízemní centr v 31. minutě nedosáhl na úrovni malého vápna dobíhající Ťupa a ten skončil v autu za postranní čarou. V 37. minutě zahrozil hlavičkou vysoký Havel po centru od Jelínka z trestného kopu,  míč však skončil nad brankou. Poslední střelecký pokus měl herně jeden z nejlepších mužů hostů Kovář ve 42. minutě z trestného kopu,  jeho dobře mířenou střelu z poměrně velké vzdálenosti však plánský brankář chytil.

             Druhý poločas opět začali lépe hosté. Ve 49. minutě nastřelil zleva Ťupa tyč domácí svatyně a míč se odrazil do pole. Havlova hlavička v 52. minutě  skončila vysoko nad Fučíkovou brankou. Dobrou střelu Kloboučníka v 63. minutě brankář Branštýl zlikvidoval. Ve 67. minutě zatáhl míč zprava Homola, před brankou se dobře orientoval Kloboučník a střelou z první bohužel hostující branku jen těsně minul. V 71. minutě měli gólovku na druhé straně domácí. Pospíchal vybojoval u brankové čáry míč, ten přihrál do ohně na Suchpárem dobře hlídaného Havla, který obtížným kopem přes  hlavu branku z dobré pozice překopl. V této době se poprvé hosté za celé utkání ocitli  pod krátkodobým tlakem domácích, kteří se dozvěděli dobrou zprávu ze Želče a smažili se za každou cenu stav utkání zvrátit ve svůj prospěch. Ve 86. minutě však mohli inkasovat. Kovářův trestný kop z dobrých třiceti metrů brankář Branštýl vytáhl na roh. Po jeho zahrání byl v obrovské šanci Kotal, ale míč mu sklouzl z kopačky a branku ze tří metrů překopl. Hned z nenápadně vypadajícího protiútoku v 87. minutě vypálil Petr Švec na Fučíkovu svatyni a parádním "angličanem" po odrazu od  obou tyčí míč skončil v soupeřově síti - 1 : 0. Radost domácích byla neutuchající a nebrala konce. Hosté se snažili ve zbývajícím čase dobře rozehrané utkání ještě zremizovat. Vrhli všechny své síly do útoku a  nepustili soupeře na svou polovinu. Domácí však již soustředěně bránili a jednobrankový náskok si již nenechali vzít. Ve vyrovnaném utkání se nakonec štěstí obrátilo na jejich stranu. Hosté však za předvedenou hru nemusí být smutní. Dokázali se favoritovi vyrovnat po všech stránkách a v mnoha činnostech je i herně předčili.

            U domácího muřstva zachytal skvěle Brandštýl, nebýt jeho zákroků, bylo by skóre utkání asi zcela jiné. Střed obrany byl dost propustný. V záloze dominoval Havel se Štiakem. Útočníci se proti dobře organizované obraně hostů neprosadili. U hostů neměl Vít Fučík begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting v brance tentokrát příliš práce. Na stoperu odehrál velmi dobré utkání Tomáš Češka a společně se Suchopárem vytvořili nepropustnou hráz. V záloze byl jasně nejlepší dorostenec Kovář, úspěšný debut si odbyl i 17-letý Vít Herink a herně rozhodně nezklamal. V útoku měl dobré okamžiky pohyblivý Kloboučník. Mužstvo předvedlo  opět kvalitní kolektivní výkon a tentokrát i velmi dobrou  kombinační  a taktickou hru.

 

Branky: 87. Petr Švec

Rozhodovali :  Luboš Zabilka - Josef Studený a Jindřich Jůza

Žluté karty :  2 : 0 ( Hoch a Handrejch )

60 diváků.

Sestavy: Planá nad Lužnicí : Brandštýl - Handrejch, Hoch, Ubl, Převrátil - Petr Švec, Havel, Welzl (19.  Pospíchal ), Štiak(73. Irsa ) - Trčka, Jelínek. Trenér Antonín Trčka.

Bernartice : Vít Fučík – Novák, Tomáš Češka, Suchopár, P. Homola - Hrych, Kovář  (88. Mrzena), St. Češka (24. Vít Herink), Ťupa - Kloboučník, Kotal. Trenér Petr Vašíček.

 

Připravil Jan Šerhant

Zpět