Z mirovic se 3 body

02.09.2014 12:43

Ve 2. kole krajské I. A třídy hostovali bernartičtí fotbalisté u soupeře, který měl jako nováček soutěže v minulé sezoně podobné starosti jako oni a zachránil se až v posledním zápase díky vítězství ve Vodňanech. Utkání bylo díky menším rozměrům hřiště charakteristické velkým množstvím osobních soubojů. V poměrně vyrovnaném utkání byli hosté tentokrát produktivnější v koncovce a zaslouženě zvítězili.

Domácí tentokrát narazili na dobře organizovanou obrannou činnost soupeře. Nevycházela jim koncovka a značnou překážkou pro ně byl v pohodě chytající bernartický gólman. Důležitým faktorem bylo i to, že v koncovce tentokrát zklamal mirovický kanonýr Císař, neměl prostě svůj den, a byl velice pečlivě střežen hostujícími beky.

První šanci si vypracovali hosté v 5. minutě, když Rakovanovo prohození míče kolmo mezi beky na Ťupu skončilo střelou z výhodné pozice nad branku. O dvě minuty později trestný kop prováděný kapitánem domácích Maříkem směřoval na dobře bráněného Císaře a míč vyškrábl bernartický brankář na roh.

Ve 12. minutě střílel Převrátil jen těsně nad Fučíkovu branku. Rakovan vysunul v 16. minutě do křídla Kukrála, jehož lob z poněkud nepříznivého úhlu přes vyběhnutého gólmana Vančáta síť za jeho zády nerozvlnil. Ve 20. minutě vystřelil z velké dálky domácí bek Řezáč, branku však minul.

Ve 30. minutě se povedla hostům kvalitní kombinační akce. Z pravé strany přihrával Ťupa před branku, kde se náhle objevil nabíhající stoper Jan Psohlavec. Jakoby tušil, že se mu povede zaznamenat gól a také se mu to povedlo. Trefil se placírkou přesně k tyči bezmocného mirovického brankáře - 0:1. Do konce poločasu se pak bojovalo uprostřed hřiště, převládalo velké množství soubojů o míč, však obě mužstva si již nevytvořila žádné brankové šance.

Druhý poločas začal pro hosty fantasticky. Již ve 30. vteřině prodloužil Kukrál hlavičkou míč na nabíhajícího kanonýra Adama Rakovana. Ten utekl domácí obraně a postupoval osamocen na branku, podstřelil vyběhnutého padajícího brankáře Vančáta a hosté se zaslouženě radovali podruhé - 0:2.

Domácí po tomto šoku zabrali a získali územní převahu. V 51. minutě zahrával Pacovský trestný kop, míč propadl na kanonýra domácích Císaře, ten však míč špatně trefil a skončil vedle brankové tyče. Poté našel přesnou přihrávkou za obranu Převrátil naběhnutého obránce Řezáče, jehož slabá střela skončila vedle brankové konstrukce. V 60. minutě vybídl ke skórování Rakovan dobře hrajícího Kukrála, ten však hlavičkoval nad branku. O dvě minuty později na druhé straně Maříkovu střelu stihl stejný osud.

Akci hostů po ose Kukrál - Paseka - Rakovan v 67. minutě hry zakončoval posledně jmenovaný jen do náručí připraveného brankáře, stejně skončila Kukrálova hlavička o chvilku později. V 72. minutě vypálil dobře zleva Huleš a jen vynikající zákrok bernartického brankáře Tomáše Fučíka zabránila proniknutí míče do sítě a rezultovalo z toho pouze autové vhazování.

Velmi aktivní Adam Rakovan opět utekl domácí obraně v 74. minutě a postupoval sám na branku, tentokrát však jeho střelecký pokus brankář Vančát zlikvidoval. Za zbytečný faul byl v 75. minutě vyloučen domácím, v průběhu utkání poněkud nečistě hrající Huleš, a po druhé žluté kartě byl nucen opustit hřiště.

Přesilovka však pro hosty nebyla velkou výhodou. Domácí se semkli a vůbec nebylo znát, že hrají oslabeni. Jejich touha po kontaktním gólu však zůstala nenaplněna. V 79. minutě mohl ještě po individuálním průniku Kukrál zvýšit náskok hostů. Jeho pěkná střela však těsně minuta vzdálenější tyč Vančátovy svatyně.

Do konce zápasu se domácí vehementně snažili jeho průběh zdramatizovat a zaznamenat gól, který by jim dal šanci na lepší výsledek. Pevná a pružně pracující obrana Bernartickýc, jim ale již žádnou radost neudělala. Ve velice bojovném utkání plném osobních soubojů nakonec zaslouženě zvítězili hosté. Lze však říci, že po velkém úsilí. Z tohoto trávníku asi hosté moc body vozit nebudou.

FC DIMMPL Mirovice - Sokol Bernartice 0:2 (0:1)
Branky: 30. Psohlavec, 46. Adam Rakovan. Rozhodčí: Miroslav Grobár - Tomáš Žemlička, Tomáš Plaček. ŽK: 4:1 (56. a 75. Huleš, 41. Jakub Převrátil, 71. Pacovský - 43. Kovář). ČK: 1:0 (75. Michal Huleš 2x ŽK). Diváků: 90.

Mirovice: Vančát - Řezáč (87. Becher), Karel Mařík (K), Pacovský, Chadima - Petr Kvěch (46. Peterka), Huleš - Hlavín (46. Mrlina), Kuba (82. Vondrák), Jakub Převrátil - Císař. Trenér Miloslav Šusta.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Psohlavec (83. Tomáš Češka), Novák, Jan Homola - Ťupa (63. Mir. Suchopár), Mrkáček - Paseka, Kukrál, Hrych (89. Vít Herink) - Adam Rakovan. Trenér Karel Syrovátka.

Připravil Jan Šerhant

Zpět