Z katovic bez bodu

18.08.2014 15:39

K předehrávce 13. kola a prvnímu zápasu nového ročníku krajské I.A třídy cestovali Bernartičtí po dvou měsících opět k soupeři z Katovic. Tentokrát začali lépe než minule a v prvním poločasu byli kombinačně a herně lepším mužstvem. Co to ale bylo platné, když měli nulovou koncovku na rozdíl od domácích, kteří v podstatě ze dvou příležitostí obě proměnili.

Domácí zužitkovali standardku, jednu šanci po dorážce vyraženého míče brankářem a vedli dvoubrankovým náskokem. Ve druhé části hry se domácí herně zvedli, drželi víc míč na svých kopačkách a hosty do šancí již nepouštěli. Před koncem zápasu zaznamenali třetí úspěch a hosté v jeho závěru již pouze korigovali výsledek proměněným pokutovým kopem Za hru domácích předvedenou ve druhém poločasu bylo jejich vítězství naprosto zasloužené.

Již ve druhé minutě se dostal do gólové šance Adam Rakovan, ale skvělý zákrok domácího brankáře Švehly zabránil proniknutí míče do sítě. V 7. minutě po zdařilém Pasekově centru z pravé strany se již k zakončení Rakovan díky kvalitnímu bloku domácího beka nedostal. Hosté pokračovali v nátlakové hře, ale své šance zakončovali špatně.

Ve 13. minutě po Černého trestném kopu z pravé strany dobře točený centrovaný míč hlavičkoval do sítě vysoký a nikým neatakovaný strakonický junior ve službách Katovic, Jaroslav Ouška - 1:0. Ve 23. minutě po akci Paseky zakončoval v dobré šanci Kloboučník jen do náručí brankáře. O minutu později centr Václava Homoly hlavičkoval Rakovan jen těsně vedle vzdálenější tyče a z dalšího ataku jeho střelu zblokoval stoper Krejsa na rohový kop.

Po Mrkáčkově rohovém kopu ve 34. minutě střílel Paseka opět jen vedle brankové tyče. Ve 38. minutě domácí ze své druhé šance opět skórovali. Střílel Dohonyi, bernartický brankář Tomáš Fučík vyrazil míč před sebe a Libor Blatský dorážkou do sítě zajistil stoprocentní produktivitu domácích - 2:0. Ve 41. minutě střelecký pokus autora předchozí branky skončil vedle pravé tyče branky hostů. Jak lze charakterizovat první poločas? Hosté hráli, domácí dávali branky a vytěžili z minima příležitostí maximum.

Ve druhé části hry měl velkou gólovou příležitost hned ve 46. minutě Václav Homola, s jeho slaboučkou střelou si ale brankář Švehla lehce poradil. V 57. minutě nepřekonal hlavičkou bernartického brankáře Petr Hovorka z bezprostřední blízkosti. Nato po velmi dobré kombinační akci Repa - Blatský - Hovorka zakončoval posledně jmenovaný, ale brankáře Tomáše Fučíka opět nepřekonal.

V 65. minutě po velkém závaru v pokutovém území domácích se Bernartičtí přes shluk bránících těl gólově neprosadili. Bernartický brankář v 71. minutě vyřešil i Rejškův střelecký pokus. O dvě minuty později netrefil po úniku za hostující obranu branku obloučkem smolař dne Petr Hovorka.

V 79. minutě zaznamenali hosté branku. Gólman Švehla neudržel míč a důsledný Rakovan ho dorážel do sítě. Rozhodčí to ale viděl jinak než všichni ostatní účastníci utkání a odpískal faul na brankáře. V 82. minutě Rejškovu střelu bernartický gólman s přehledem zlikvidoval. Mrkáček prováděl trestný kop o minutu později z dobré vzdálenosti, avšak jeho střela šla vysoko nad Švehlovu svatyni.

V 85. minutě se prokličkoval z levé strany Repa až k brankové čáře a jeho střelu (centr?) těsně od brankové čáry do houštiny těl si srazil tělem stoper Jakub Novák do vlastní sítě - 3:0. Kosmetickou úpravu pro hosty dost krutého stavu udělal Adam Rakovan v 88. minutě, když proměnil pokutový kop nařízený za sražení Jana Homoly ve vápně obráncem Kunclem - 3:1.

Hosté se ještě ke konci utkání snažili dát kontaktní branku a závěr poněkud zdramatizovat, to se jim ale již nepodařilo. V dobře odehraném utkání s předvedenou kvalitní hrou nakonec prohráli s produktivnějšími domácími a doplatili opět na mizernou koncovku. Domácí tak dali hezký dárek svému trenérovi, který slavil 40. narozeniny.

SK Otava Katovice - Sokol Bernartice 3:1 (2:0)
Branky: 13. Ouška, 38. Blatský, 85. Novák vlastní - 88. Adam Rakovan (11). Rozhodčí: Jan Mach - Robert Crkva, Zdeněk Komzák. Delegát: Josef Šafránek. ŽK: 1:2 (19. Kuncl - 35. Kovář, 90. Vít Fučík). Diváků: 140.

Katovice: Švehla - Kuncl, Ouška, Pavel Krejsa (K), Černý - Dohonyi (81. Chvosta), Cibulka, Repa, Rejšek - Blatský (68. Krýsl), Petr Hovorka. Trenér Roman Malý.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Psohlavec (32. Suchopár, 77. Tomáš Češka), Novák, Jan Homola - Kloboučník, Mrkáček - Paseka, Kukrál (60. Vít Herink), Václav Homola (71. Vít Fučík) - Adam Rakovan. Trenér Karel Syrovátka.

Připravil Jan Šerhant

Zpět