Z Dražic bez bodu

19.09.2016 10:53

TJ Dražice - Sokol Bernartice 2:1 (1:0)

V utkání 6. kola krajské 1. A třídy bylo na pořadu utkání dvou dosud neporažených a nejvýše postavených mužstev v tabulce. Pro hosty to byla v případě plného bodového zisku šance dostat se do čela soutěže a pro domácí zase vzdálení se svým pronásledovatelům. V první půlhodince se domácí snažili o brankový efekt, ten se jim po standardní situaci a odraženém míči v pokutovém území povedl dosáhnout. Do konce první půle se však hra vyrovnala. Na začátku druhé části hry byli aktivnější hosté a podařilo se jim též po standardce vyrovnat. Dražičtí byly tímto momentem poněkud zaskočeni a velmi se jim hodilo to, že hosté byli o tři minuty později nuceni hrát oslabeni. Ani tento moment však jejich hru nijak nenastartoval a hrálo se vyrovnané utkání. Je zajímavé, že ani po vyloučení druhého hostujícího hráče najednou domácí nevěděli co mají hrát a hosté udržovali remízový stav až téměř do konce utkání. V průběhu posledních dvaceti minut si totiž domácí nebyli schopni vytvořit žádnou nebezpečnou brankovou příležitost. Až osm minut před koncem se jim to konečně podařilo a rozhodli o svém jednobrankovém vítězství. Za předvedenou hru ve druhé části hry by si hosté pro svůj statečný výkon remízu zasloužili.

Utkání začalo slavnostním předáním ocenění domácímu kapitánovi Janu Kromkovi za zaznamenaných sto gólů v krajském přeboru a v letošním probíhajícím ročníku 1. A třídy. Byl to právě oslavenec, který zpočátku nejvíce zaměstnával hostující obranu a brankáře. V 6. minutě šla jeho hlavička jen těsně vedle vzdálenější tyče a o deset minut později jeho střelu zlikvidoval opět velmi spolehlivý bernartický gólman Tomáš Fučík. V první dvacetiminutovce byli hosté pod stálým tlakem, ale jejich dobře organizovaná, tentokrát kompletní obrana, pracovala spolehlivě a nedovolovala domácím skórovat. To se jim podařilo až ve 28. minutě, kdy se odražený míč po rohovém kopu dostal na kopačku Lukáše Stuchlíka, který pak propálil velmi početné zastoupení hráčů obou mužstev v pokutovém území hostů a dostal konečně domácí do jednobrankového náskoku - 1:0. O tři minuty později střílel z trestného kopu Vlašin a bernartický brankář mokrý míč vyboxoval do pole. Hra se pak opticky vyrovnala, avšak obě mužstva se již do nebezpečných brankových příležitostí nedostávala. Za zmínku stojí snad pouze trestný kop Vlašina v poslední minutě první půle, který tentokrát svou prudkou střelou bránu minul.
Do druhé části hry nastoupili asi k překvapení všech lépe hosté a hned ve 49. minutě se jim podařilo po standardce vyrovnat stav utkání. Po Kovářově trestném kopu balón propadnul k Vítovi Fučíkovi, který ho s přehledem poslal za Bakova záda do sítě - 1:1. Pak následovalo vyloučení prvního hostujícího hráče, avšak obraz hry se kupodivu nezměnil. Hosté byli nadále v dalším průběhu zápasu kombinačně lepším mužstvem, avšak brankové příležitosti si nevypracovávali. Domácím z letargie nepomohlo ani druhé vyloučení hostujícího hráče. Jejich strategie nakopávaných míčů do pokutového území Bernartických k úspěchu nevedla a kombinační hra jim značně vázla, díky nepřesným přihrávkám a určité nepochopitelné nervozitě na jejich kopačkách. Jednoduše nevěděli, co mají hrát. Ani v početní přesilovce se jim totiž hra nedařila. Zatlačili sice hosty na jejich polovinu hřiště a nepouštěli je z ní, ale to bylo vše. Nepřesná kombinace jim vždy zhatila průnik do pokutového území a v neposlední řadě hostující obrana a brankář pracovali nadále znamenitě a drželi lichotivý nerozhodný stav neuvěřitelně dlouho. Rozhodnutí přinesla až 82. minutě, kdy z pravé strany centroval na zadní tyč Karel Novotný a hlavička Jiřího Štechera rozvlnila síť u tyče bernartického brankáře - 2:1. Po této brance zmobilizovali hosté všechny své zbývající síly a snažili se o vyrovnání. I přes pětiminutové nastavení hrací doby se jim to nepodařilo. Domácí jakoby se spokojili s jednobrankovým náskokem a už do konce utkání žádnou příležitost neměli. Lídr soutěže žádnou velkou hru v zápase nepředvedl a hosté určitě zaslouží ocenění za to, že i přes okolnosti, které utkání ovlivnili, statečně bojovali až do konce a herně zejména ve druhém poločasu nijak nezaostávali.
Příští dvě utkání odehrají Bernartice v domácím prostředí a prvním soupeřem jim bude Nová Ves-Brloh. Utkání se hraje v neděli 25. září od 16:30 hodin.
Branky: 28. Lukáš Stuchlík, 82. Jiří Štecher - 49. Vít Fučík. Rozhodčí: Karel Dunovský - Jiří Brych, Filip Frček. DFA: Luděk Kučera. ŽK: 2:2 (90. Karel Novotný, 42. Valášek - 12. Vít Fučík, 41. Paseka). ČK: 0:2 (52. Mrkáček, 67. Mir. Suchopár). Diváků: 150.
Dražice: Baka - Valášek, Radek Fořt, Vlašin, Kolář - Karel Novotný, Lukáš Stuchlík, Hořejší (70. Bareš), Jiří Štecher, Pfeifer (89. Petr Novotný) - Jan Kromka (K). Trenér Miloš Veselý.
Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Novák, Mrkáček, Tomáš Češka - Trantina, Kukrál (78. Buriánek) - Paseka, Ťupa, Mir. Suchopár - Vít Fučík. Asistent trenéra Pavel Schorník.

Zpět