Z Borotína bez bodu

13.06.2011 09:25

Borotín - Bernartice 1:0 (0:0)  bivoj-fotbal.rajce.idnes.cz/Borotin-BERN_11/ 

V předposledním kole krajské 1. B třídy hostovali Bernartičtí u soupeře, který potřeboval nutně body k záchraně. Na hřištích těchto soupeřů, to bývá vždy složitější než u mužstev, kterým o nic nejde a mohou hrát v klidu. Ze strany domácích toho moc fotbalového vidět nebylo a hosté si díky početnímu oslabení hned v 18. minutě, museli zajistit obranu, ale přesto byli pro domácí nebezpeční. Jediný gól padl z dobře provedené standardky. Hosté se do konce snažili o skórování, ale domácí vědomi si jednobrankového náskoku zatáhli své obranné šiky a výsledek se štěstím ubránili.

            Počátek utkání patřil aktivnějším hostům, v němž byli jasně fotbalovější a nebezpečnější. V 11. minutě zastavil Suchopár za cenu faulu Aleše Kulvajta, trestný kop Marka Klejny odražený od zdi zachytil Vít Fučílk a zaznamenal si první zásah. V 16. minutě Petr Klejna přetáhl  na zadní tyč centr tak, že míč  nikdo nezachytil a ten skončil vedle brankové tyče. V 18. minutě byl po zbytečném faulu uprostřed hřiště a předcházející žluté kartě vyloučen nejnebezpečnější hostující hráč Paseka a domácí si mohli oddechnout. Na hře to ale příliš znát nebylo, hosté stejně ovládali hru, ale pouze po pokutové území. Domácí nebyli schopni kloudné fotbalové akce. Jen míče nakopávali dopředu a ty se stávali snadnou kořistí bernartické obrany dobře dirigované Skočilem a aktivním Suchopárem. Ve 23. minutě byl opět u míče Petr Klejna a jeho prudkou přízemní přihrávku minul Vašíček a míč skončil v autu. Do konce poločasu se utkání většinou odehrávalo uprostřed hrací plochy bez šanci na obou stranách.

            V 52. minutě Fučík sebral míč před dvěma atakujícími hráči, jednomu z nich doslova  z kopaček. Rohový kop zahrávaný Vašíčkem v 54.  minutě na zadní tyč hlavičkoval Jiří Novotný na opačnou stranu tak, že skončil v síti a domácí se po tomto šťastném zásahu ujali konečně vedení - 1 : 0. Aktivita ale na jejich kopačkách zůstávala. V 60. minutě šikovný Vašíček zprava nahrál do šance Ježkovi, který hlavičkoval přesně, ale Fučík se tímto pokusem překvapit nenechal. V 64. minutě měl Petr Klejna šanci, podobně jako o dvě minuty později. Obě však zbrkle zahodil, když ani v jenom případě netrefil hostující branku. V 72. minutě byl faulován Aleš Kulvajt, trestný kop zahraný signálem přes Dohnala zakončoval Petr Klejna a míč skončil jen na konstrukci za brankou. Následně si udělal sólo přes dva hráče obránce hostů Novák, o míč ale přišel. V 76. minutě měli jednu z vyložených gólovek i hosté. Kloboučník vysunul kolmo  střídajícího Psohlavce, který postupoval sám středem na brankáře Křehlíka, ale netrefil branku a míč skončil vedle bližší tyče v autu. O minutu později se z protiútoku objevil před Fučíkem i Ježek, který nastřelil jen nohy zasahujícího gólmana a míč se  odrazil do pole.V 84. minutě  postupoval osamocen  opět dorostenec Ježek na hostující svatyni, Fučík ho vyběhnutím poněkud vyvedl z míry a ten propustil míč do autu. Do konce utkání zahrávali hosté ještě dva trestné kopy z velké vzdálenosti a v poslední minutě si na něj naběhl i brankář.  Míč sice směřoval na jeho hlavu, ale odražený skončil jen v náručí borotínského gólmana Křehlíka. Utkání mnoho krásy nepobralo a s tím se mužstva rozešla do kabin. Domácí radostněji, neboť se přiblížili k záchraně a až poslední utkání ukáže, zda se budou na konci tohoto velmi vyronaného ročníku radovat z udržení.

Branky :  54. Jiří Novotný.

Rozhodovali Jan Svoboda - Jaroslav Pinc a Jan Kromka

žluté karty : 4 : 3 ( Marek Klejna, Michal Kulvajt, Dohnal, Váňa - Paseka 2x, Suchopár), červená karta : 0 : 1 (Paseka )

80 diváků.

Sestavy: Borotín : Křehlík – Váňa, Michal Kulvajt, Marek Klejna, Jaroslav Peclinovský (83. Tomáš Peclinovský) - Nemrava (57. Ježek), Dohnal, Novotný, Michal Vašíček - Petr Klejna, Aleš Kulvajt. Trenér Jindřich Jirousek

Bernartice : Vít Fučík – Novák, Skočil, Suchopár, T. Češka (87. Petr Vašíček) – P. Homola, Vít Herink (74. Psohlavec), Kotal, Kovář - Kloboučník, Paseka. Trenér Petr Vašíček.

 

Připravil Jan Šerhant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zpět