Výhra v další přípravě

02.08.2012 18:29

 

1. FC Jistebnice  :   Sokol Bernartice  2 : 3  (1 : 2 )

            K dalšímu letnímu přátelskému zápasu cestovali Bernartičtí ve středu k soupeři, který suverénním způsobem vyhrál táborský okresní přebor a postoupil do krajské 1. B třídy. O víkendu jistebničtí borci vyprovodili své soupeře na turnaji v Řepči čtyřbrankovými porážkami. Kvalitní mužstvo s řadou mladých šikovných kluků se předvedlo ve velmi dobrém světle i ve středečním horkém podvečeru. Hosté nakonec rozhodující branku zaznamenali až ke konci utkání, ale nebýt gólmana T. Fučíka určitě by s takovým příznivým výsledkem neodjížděli. Velice houževnatí a bojovní domácí předvedli  kvalitní výkon a určitě nebudou hrát v krajské soutěži druhé housle.

Utkání začalo hned hezky zostra. Již v 9. minutě prověřil pozornost bernartického brankáře Vacek, a hned poté i Šváb. Ten se však překvapit nenechal a obě střely s přehledem zlikvidoval. V 13. minutě zahrával trestný kop Kovář a jistebnický zkušený gólman Mrzena u tyče zasáhl a míč chytil.  Hned poté zahrozil střelou nad branku domácí Martin Muž. Ve 20. minutě se již domácí ujali vedení. Šikovný Šváb prošel po pravé straně půlkou hřiště, s míčem si  věděl rady a zavěsil ho zblízka do sítě - 1 : 0. Ve 24. minutě se po akci Rakovana dostal k míči Hrych, s jeho lehkou technickou střelu si jistebnický brankář bez nejmenších problémů poradil. V 35. minutě byl v pokutovém území domácích bekem faulován  P. Homola a tradiční exekutor brankář T. Fučík se nemýlil, když zamířil přesně k tyči dobře reagujícího Mrzeny - 1 : 1. Ve 41. minutě se po akci P. Homoly k míči dostal Rakovan a lehkou tečí přestřelil jen těsně břevno domácí branky. Hostům se snaha po zaznamenání vedoucího gólu ještě v první půli vyplatila, když ve 43. minutě Kovář našel přihrávkou v pokutovém území Hrycha, který šikovně obstřelil brankáře Mrzenu a poslal hosty do jednobrankového náskoku - 1 : 2.

Ve druhém poločasu však na plné obrátky zapnuli domácí a vytvořili si herní převahu. Hned ve 49. minutě Hrychova střela skončila vedle, ale již o minutu později Tomáš Maňák v samostatném úniku nastřelil zadní tyč a míč se odrazil do pole. Švecovu bombu musel bernartický gólman akrobaticky odvrátit na roh. V 53. minutě obrana hostů faulovala ve vápně velmi aktivního a fotbalově zdatného Švába a byla nařízena penalta i na druhé straně.  Balón si na bílý bod postavil Kotalík, směr jeho střely vystihl T. Fučík a u tyče ji zneškodnil. V 61. minutě se objevil v šanci právě Kotalík a vypálil nad branku, po jeho kvalitní přihrávce o minutu později se podařilo srovnat skóre osamocenému Švábovi - 2 : 2. To hosty poněkud probudilo a začali lépe bránit a snažili se o rychlé brejky. V 65. minutě vystrašil Fedák z velké dálky lobem domácího brankáře, který s vypětím všech sil míč odvrátil. Hostující obranu nejvíce provětrával svými technickými kousky Šváb, po jeho přízemní přihrávce podél brankové čáry v 70. minutě však míč nabíhající spoluhráč netrefil. V 79. vytáhl ze svého arsenálu opět kvalitní zákrok i hostující brankář, když na brankové čáře vytlačil hlavičku Martina  Muže na roh. V těchto fázích utkání domácí hosty jasně přehrávali. Jan Muž v 84. minutě zprava vypálil a T. Fučík míč opět dobře vyrazil na roh. Jako blesk z čistého nebe se narodila akce hostů v 86. minutě, na jejímž začátku byl Rakovan, který uvolnil do volného prostoru Fedáka, který nádhernou střelou z první z hranice šestnáctky trefil ke vzdálenější tyči a dal si tak dárek ke svým 30 narozeninám, které oslaví zítra - 2 : 3. Opravdu krásný fotbalový moment. Domácí se snažili stav utkání srovnat, ale hosté jim to již neumožnili. Jistebničtí na nováčka 1. B třídy předvedli opravdu kvalitní výkon a startu ve vyšší soutěži se nemusejí obávat. Hosté si opět zkusili různé herní varianty s dalšími hráči širšího kádru a herně si určitě dokázali, že na vyšší soutěž také mají. Překvapila i jejich vysoká produktivita v zakončování šancí.

Branky : 20., 52. Šváb - 35. T. Fučík (11), 43. Hrych, 86. Fedák - Kotalík (Jist.) nedal v 53. minutě pokutový kop.

Rozhodčí : Václav Mácha

Diváci  :  30

Sestavy : Jistebnice : Milan Mrzena - Radek Trpka, Bechyně, Pálka, M. Maňák - Šváb, Martin Muž, Novák, Jan Muž - Vacek, Svatoš. Střídali Jan Švec, T. Maňák, Kotalík, J. Bojko, Svoboda. Trenér Pavel Trpka.

Bernartice : Tomáš Fučík - Novák, Hrádek, Psohlavec, Ťupa - Kovář, P. Homola - Paseka, Kloboučník, Hrych - Rakovan. Střídali Fedák, D. Homola, V. Homola, St. Češka. Trenér Karel Syrovátka.

 

Zdroj Sokol Bernartice

 

Zpět