Výhra v Chotovinách

25.09.2011 11:42

Sokol Chotoviny  :   Sokol Bernartice   2 : 6 (1 : 3 )

            V dalším mistrovskému utkání podzimní části krajské 1. B třídy hostovali Bernartičtí fotbalisté u soupeře, který doma ještě na podzim nevyhrál a všechny body, které získal jsou z hřišť soupeřů.  Mužstvo Chotovin na tom herně  rozhodně špatně není až na tu koncovku. Hosté o utkání rozhodli v první třicetiminutovce a pak do konce utkání přidali ještě tři branky a uštědřili domácím další nepříjemnou lekci.

Již v 20. vteřině hry měli hosté gólovou šanci. Míč se po kombinaci ze zahajovacího výkopu ocitl před Psohlavcem, ten ale ani nadvakrát brankáře Šedivého nepřekonal. To ve 2. minutě už to bylo jinak a hosté se mohli radovat. Kovářem zahraný rohový kop na bližší tyč trefil dokonale hlavou Psohlavec a vymetl horní růžek chotovinské branky a byl z toho opravdu parádní gól - 0 : 1. Ve 12. minutě měli hosté druhou šanci. D. Homola našel dlouhým pasem Psohlavce, ten se objevil sám před brankářem a jeho střela jen těsně minula vzdálenější tyč. V 15. minutě prováděl trestný kop Syrovátka. Brankář jeho střelu vyrazil jen před sebe a v chumlu hráčů se nejlépe orientoval St. Češka a míč dokopl za brankářova záda - 0 : 2. Hosté pokračovali ve své ofenzivní hře a nervózní domácí pouze sledovali, jak jsou soupeřem přehráváni. Ve 33. minutě šel míč po ose Ťupa - Psohlavec - Syrovátka, posledně jmenovaný s nim popošel ještě blíže k brance a pěknou střelou levačkou zaznamenal další úspěch hostů - 0 : 3. O pět minut později se prosadili i domácí. To si Novák neporadil s hbitým Šerpánem, který se mu prosmýkl kolem brankové čáry a obstřelil i dobře reagujícího bernartického gólmana -  1 : 3. Do konce poločasu hra již nic kvalitního nenabídla, dohrávalo se bez větším šancí na obou stranách.

Do druhé části utkání nastoupili domácí odhodláni se skórem zápasu něco udělat. V 48. minutě zahrával nebezpečně Randl trestný kop kousek od hranice pokutového území, hostující brankář T. Fučík však jeho střelu vytěsnil nad břevno na roh. V 54. minutě skončila Kovářova střela vedle branky. To už přišel asi rozhodující moment zápasu, po kterém se domácí již herně nevzpamatovali. V 61. minutě zahrával Ťupa rohový kop. Na jeho přetažený centr si naběhl na zadní tyč Novák a hlavičkou překonal domácího brankáře Šedivého počtvrté - 1 : 4. V 70. minutě lehkou střelu autora předcházejícího gólu ukryl ve svých rukavicích chotovinský gólman.  V 73. minutě poslal P. Homola nádhernou kolmou přihrávkou  do šance Nováka. Ten se zbavil obránce a postupoval z úhlu k brance. Jeho míč směřovaný na nabíhajícího Špánka do prázdné branky jej však uklidil  skluzem vracející se Marek Moos - 1 : 5.  Podobná akce v 80. minutě z druhé strany téže branky. Paseka se uvolnil od obránce, od brankové čáry hledal nabíhajícího Špánka, domácí  bek Kromka  byl však rychlejší a míč dorazil opět do vlastní sítě - 1 : 6. Jako by těm vlastňákům nebylo konce, přišla akce na druhé straně. Marek Moos zahrával v 85. minutě trestný kop za polovičkou hřiště. Míč se dostal na hlavu St. Češky, který otočen k vlastní brance zády míč nadzdvihl a díky slunci, přes které ho nemohl T. Fučík vůbec vidět, zapadl do hostující sítě - 2 : 6. V utkání se bylo rozhodně nač dívat  a hosté v něm díky lepší kombinační hře a fyzické kondici zcela zaslouženě zvítězili.

Branky : 38. Šerpán, 85. St. Češka vlastní - 2. Psohlavec, 15. St. Češka, 33. Syrovátka, 61. Novák, 73. Marek Moos vlastní, 80. Kromka vlastní.

Rozhodčí : Petr Řehoř - Martin Kříž a Jaroslav Pinc

Žlutá karta : 1 : 2 ( Švehla - St. Češka, Kovář)

Diváci  :  60

Chotoviny : Šedivý - Kromka, Jordák, Podroužek, Mil. Klejna (80. Michal Malenický) - Fák, Marek Moos, Randl, Švehla - Jan Malenický (65. Katolický) , Šerpán. Trenér Jindřich Jirousek.

Bernartice : Tomáš Fučík - D. Homola, Skočil, Novák, P. Homola - Paseka, Kovář, St. Češka, Ťupa - Psohlavec (65. Špánek ), Syrovátka (80. Hurtík ).  Trenér Petr Vašíček.

 

 Připravil Jan Šerhant

Zpět