Výhra s Meteorem v přípravě

17.07.2014 10:03

Sokol Bernartice - FK Meteor Tábor 3:1 (0:1)         

Přípravu na podzimní krajskou I. A třídu zahájili bernartičtí fotbalisté v pondělí 14. července a už na středu měli naplánovaný první přátelský zápas s Meteorem Tábor. Ten přijel s kvalitní sestavou na rozdíl od domácích, kterým chybělo několik hráčů základní sestavy. Mužstvo však doplnili šikovní dorostenci a své šance zahrát si za A mužstvo se chopili velmi dobře. Po celkem vyrovnané první půli zasáhli do utkání v jeho druhé části a rozhodně nezklamali. Svým pohybem a chutí do hry poněkud překvapili již trochu unavené hosty a na konci utkání soupeře donutili k chybám a právě oni rozhodli celé utkání.

 

Do první větší příležitosti se dostal hostující Lorenc ve 14. minutě. Po dobrém průniku Löfflera po levé straně minul jeho přihrávaný míč na zadní tyči zcela nekrytý, a ten skončil v autu. Centrovaný míč V. Homoly v 19. minutě netrefil z první Rakovan. Ve 25. minutě se již hosté ujali vedení. Po kolmici se k míči dostal kanonýr hostů Maroš Široký, postupoval osamocen na branku a střelou k vzdálenější tyči dostal hosty do vedení - 0:1.

Pasekův střelecký pokus z úhlu o dvě minuty později spolehlivý brankář Hanzal chytil, podobně jako později vystihl Rakovanovu dobrou přihrávku do ohně před jeho svatyni. Ve 31. minutě mohl zvýšit náskok hostů opět Široký, ale jeho úmysl vystihl domácí stoper Novák za již překonaným domácím gólmanem a míč odrazil z brankové čáry na roh. Ve 38. minutě dobře vystřelil Kukrál, ale jeho pokus šel jen těsně nad břevno Hanzalovy branky.

Ve druhé části hry měli domácí od počátku více ze hry, ale brankové příležitosti neproměňovali. Ve 49. minutě napálil Rakovan spojnici břevna a tyče, v 55. minutě Kukrálovu střelu nadvakrát gólman zlikvidoval. Pasekovu střelu v 59. minutě vytěsnil na roh. V 63. minutě výbornou hlavičku V. Homoly vytáhl zpod břevna na roh.

Domácí se gólově prosadili až v 66. minutě. Adam Rakovan po ztrátě míče hostujícím obráncem ho zachytil a nedal střelou k tyči gólmanovi šanci - 1:1. O minutu později mohl bernartický kanonýr hlavičkou dostat domácí do vedení po centru Paseky, brankář ale zasáhl. Stejskalův centr zprava v 70. minutě hlavičkoval dobře Staněk a brankář byl opět ve správný čas na správném místě.

Na druhé straně střela Löfflera v 79. minutě skončila nad břevnem Fučíkovy branky. Staněk zatáhl zleva v 80. minutě míč až k brankové čáře a z jeho přesné přízemní přihrávky profitoval naběhnutý Michal Schorník. Trefil se na bližší tyči dokonale a dostal domácí do vedení - 2:1. Hned minutu nato se po sólu z poloviny hřiště prosadil Václav Homola, v konečné fázi prostřelil gólmana Hanzala a dostal domácí do dvoubrankového vedení - 3:1. V 89. minutě ještě postupoval dorostenec Staněk sám na branku po kvalitním vysunutí Schorníkem, avšak brankář vyběhl a jeho střelu vyrazil do pole.

Ve vcelku kvalitní přípravě domácí ve druhé části hry hosty jasně přehráli, když první poločas patřil spíše kombinačně přesnějším hostům. Hrálo se pozdě odpoledne a bylo velké horko, které ubíralo hráčům obou mužstev hodně sil. Jinak lze říci, že to byla kvalitní příprava vedena v přátelském duchu a bez zbytečných faulů. V sobotu čeká domácí soupeř z Protivína, a to již bude pořádná prověrka herních kvalit.

Sokol Bernartice - FK Meteor Tábor 3:1 (0:1)
Branky: 66. Rakovan, 80. Michal Schorník, 81. Václav Homola - 25. Široký. Rozhodčí: Václav Ťupa. Diváků: 30.

Bernartice: Tomáš Fučík - Martin Buriánek, Jan Homola, Jakub Novák, Tomáš Češka - Václav Homola, Pavel Kloboučník - Jar. Paseka, David Kukrál, Adam Rakovan - Vít Fučík. Střídali: Jiří Fedák, Adam Staněk, Michal Schorník, Tomáš Pěchota, Patrik Stejskal, Jakub Černohorský. Trenér Karel Syrovátka.

Meteor Tábor: Petr Hanzal - Lukáš Janovský, Josef Svatek, Pavel Bartáček, Jan Fučík - Frant. Lorenc, Josef Novák, Jan Bartáček, Milan Löffler - Maroš Široký, Pavel Štěrba. Střídali: Ševčík, Vondrouš, Chlpík, Štumfol. Trenér Miroslav Dolejš.

Připravil Jan Šerhant

 

Zpět