Výhra s Dražicemi v přípravě

16.02.2015 13:10

Milevsko: V sobotním přípravném přátelském utkání sehráli na milevské umělce bernartičtí fotbalisté utkání s mužstvem Dražic. V zajímavém utkání měli v první části hry míč více na svých kopačkách zkušenější účastníci krajského přeboru, ale jejich zakončování akcí nebylo většinou přesné. Střely mířily většinou vedle brankových tyčí a ty, které svůj cíl nacházely, pochytal spolehlivě brankář.

Bernartičtí kvalitně bránili a ke konci poločasu se více osmělili. Podnikli několik kontrů a jejich herní projev byl korunován úspěšným zakončením. Ve 41. minutě po zahrání rohového kopu z pravé strany Kovářem propadl míč až na zadní tyč, kde se nejlépe orientoval stoper Jakub Novák a míč dopravil za Cimburkova záda do sítě - 1:0.

Ve druhé části hry mužstva nasadila do hry náhradníky z lavičky. Průběh zápasu se tím ale příliš nezměnil. Bernartice si však začaly připravovat větší množství šancí než v prvním poločasu a herně se zkušenějším soupeřem, dobře dirigovaným hrajícím trenérem Milošem Veselým, srovnali krok.

Koncovka obou mužstev většinou nebyla přesná. Dražičtí se vehementně snažili srovnat a překlopit skóre utkání na svou stranu, ale všechny centrované míče před branku spolehlivě pochytal zkušený bernartický gólman Pavel Schorník, který nastoupil do branky ve druhé části hry, když Tomáš Fučík nastoupil do pole.

Dražický brankář Jakub Cimburek byl také oporou svého mužstva a vychytal několik dobrých bernartických šancí. Poslední příležitost k vyrovnání měl exmilevský Petr Janouch v poslední minutě hry z trestného kopu. Jeho technická střela z hranice šestnáctky však prostor mezi brankovými tyčemi nenalezla a zápas skončil překvapivým nejtěsnějším výsledkem. Pro bernartické fotbalisty to byla kvalitní herní příprava po měsíční nezáživné, ale důležité zimní přípravné fázi.

Sokol Bernartice - TJ Dražice 1:0 (1:0)
Branka: 41. Jakub Novák. Rozhodčí: Tomáš Žemlička. Diváků: 10.

Bernartice: Tomáš Fučík (46. Pavel Schorník) - Kovář, Novák, Psohlavec, Tomáš Češka - Klika, Kloboučník - Paseka (46. Tomáš Fučík, 70. Michal Schorník), Kukrál, Jan Homola (46. Václav Homola) - Rakovan. Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

Dražice: Cimburek - Valášek - Zdeněk Kaše, Jar. Stuchlík, Kolář - Martin Dvořák, Miloš Veselý, Kromka, Petr Novotný - Jar. Prášek, Petr Klejna. Na střídání: Karel Novotný, Petr Janouch, Chramosta, Hořejší. Hrající trenér Miloš Veselý.

Připravil Jan Šerhant

 

Zpět