Výhra nad Pískem U19

29.07.2012 13:47

 

Sokol Bernartice  :   FC Písek U19  4 : 3  (0 : 2 )

            V dalším přípravném zápasu na novou sezónu se Bernartičtí střetli s účastníkem české ligy, dorostem FC Písek. Pro obě mužstva to byla jistě kvalitní příprava. Pro domácí náročný test v bránění velmi pohyblivých a fotbalově kvalitních mladíků. Domácí se však nevyvarovali v první části hry chyb v této důležité činnosti a prohrávali dvoubrankovým rozdílem. Ve druhé části však zrychlili hru, přidali kvalitu a výsledek se nakonec dostavil. Na rozdíl od prvního přípravného zápasu otočili oni výsledek utkání. Byl to oboustranně velmi dobrý přípravný zápas.

První střelu na branku vyslal Mrkáček, posila pro podzimní část soutěže z Čížové, brankáře Formánka však nepřekvapil, podobně jako Kovář střelou z úhlu. Ani hosté nezaháleli a snažili se neustálo o ohrožení domácí branky. Také v 10. minutě poprvé prověřili připravenost Víta Fučíka. Zeman z úhlu dobře trefil, ale brankář míč vytěsnil na roh. Prvního úspěchu dosáhli písečtí mladíci po rohu o minutu později, to zakončoval Adam Rakovan a hosté se ujali vedení. Ve 14. minutě unikl hostující obraně Kloboučník, ale jeho střela Formánkovi starosti nenadělala. Další střelecký pokus domácích také nebyl marný. Z Kovářem zahrávaného rohového kopu hlavičkoval nad opět  aktivní Kloboučník. Ve 20. minutě po špatné rozehrávce domácích zachytil míč Markvart a technickou střelou s přehledem přeloboval domácího gólmana, trefil se perfektně bylo to - 0 : 2.  V 35. minutě mohli domácí korigovat výsledek, ale Ťupova střela po dlouhém pasu od Mrkáčka skončila jen nad brankou. Pokus Motyky v 38. minutě dopadl podobně. V poslední minutě měl starosti s trestným kopem Kováře soupeřův gólman a vytěsnil míč na roh.

Hosté měli lepší vstup do druhé části hry, ale hra domácích se očividně zpřesnila a především zrychlila. Ve 48. minutě vystřelil Markvart z úhlu a Vít Fučík střelu zlikvidoval. V pokutovém území byl v 50. minutě faulován Ťupa a z nařízeného pokutového kopu snížil stav utkání Mrkáček - 1 : 2. Hosté se ale stále snažili o další branky. V 58. minutě zprava vypálil Filip Rakovan a bernartický gólman musel míč vytáhnout na roh. Další střelecký pokus Filipa Rakovana skončil v 74. minutě jen v náručí brankáře. V 76. minutě unikl zprava obraně hostů Kloboučník a jeho dokonalou přihrávku proměnil neméně kvalitní koncovkou k tyči Daniel Homola a srovnal stav utkání.  O dvě minuty později skončil trestný kop prováděný Hrádkem jen na dobře postavené hostující zdi. V 81. minutě se aktivita Filipa Rakovana vyplatila, dobře napadal obránce domácích a po jejich hrubé chybě opět posunul hosty do jednogólového náskoku - 2 : 3. Závěr utkání však patřil poněkud překvapivě fotbalově zkušenějším domácím. V 83. minutě propasíroval míč do sítě u levé tyče Kloboučník a nádherný gól Daniela Homoly hlavou po trestném kopu prováděného Kovářem v 87. minutě stanovil výsledek utkání.  Obě mužstva se představila v dobrém světle, i když výsledek tohoto střetnutí nebyl pro obě strany vzhledem k tréninkovým dávkám vůbec podstatný. Diváci, kteří se přišli na zajímavé měření sil podívat, byli určitě s kvalitou utkání a gólovými hody spokojeni.

Branky : 76., 87. D. Homola, 50. Mrkáček (11), 83. Kloboučník - 11. Adam Rakovan, 20. Markvart, 81. Filip Rakovan.

Rozhodčí :  Tomáš Žemlička

60 diváků

 Sestavy: Bernartice : Vít Fučík - T. Češka, Hrádek, Psohlavec, Novák - P. Homola, Mrkáček - Hrych, Kovář, Ťupa - Kloboučník. Střídali D. Homola, Vít Herink, Paseka. Trenér Karel Syrovátka

Písek : Formánek - Kůra, Kryštof Šejvar, Pohnán, Řehoř - Motyka, Káňa, Varhan, Zeman - Adam Rakovan, Markvart. Střídali Staněk, Mára, Richard Šejvar, Filip Rakovan, Urych, Martin Novotný, Bračok, Pavel Novotný. Trenér Rostislav Grossmann.

Zpět