Výhra A-týmu ve Vodňanech

28.04.2016 15:21

V 18. kole krajské I. A třídy se střetli podobně jako před čtrnácti dny sousedé v tabulce. Bernartičtí zajížděli na hřiště třetího mužstva v tabulce, které na ně mělo sedmibodovou ztrátu. S vodňanskými fotbalisty na jejich trávníku v průběhu tří sezón ještě neprohráli a ani tentokrát si rozhodně nejeli pro prohru v pro ně velmi dobře probíhající jarní části soutěže.

V utkání byli sice kombinačně zdatnější domácí a měli míč v držení na svých kopačkách mnohem více než hosté. Jejich snaha o ztečení bernartické brány vždy končila na dobře zabezpečené obraně a s přehledem tradičně dobře chytajícím brankáři. Hostům se na konci první půle povedla standardka a do kabin odcházeli s jednobrankovým vedením. Ve druhé části hry byli pod stálým tlakem, avšak herní aktivita domácích končila většinou pouze na hranici pokutového území. Co jim byla platná převaha, když do sítě žádný míč nepronikl.

V úvodních minutách se toho na hřišti moc neudálo, ve většině případů ofenzivní hra obou mužstev končila na dobře zabezpečených obranách. Míče, které pronikly za ně, pochytali oba brankáři bez větších problémů. První nebezpečnější akce hostů nastala v 21. minutě, když se před brankářem objevil útočný hrot Rakovan, míč si dobře však dobře nezpracoval a nezakončil.

První trestný kop ze solidní vzdálenosti, zahrávaný Veselým, směřoval nad Fučíkovu bránu ve 37. minutě hry. Na konci 40. minuty vypálil z rohu velkého vápna Ťupa a brankář Budín jeho dobře umístěnou, prudkou střelu do horní části brány k vzdálenější tyči vytáhl na roh. Kovář po jeho zahrání našel přetaženým míčem na zadní tyč nabíhajícího stopera Jakuba Nováka, který přesnou hlavičkou do horního růžku brány zajistil hostům jednobrankový náskok - 0:1.

O dvě minuty později Kukrálova střela skončila nad břevnem. Ve 45. minutě měli domácí příležitost srovnat stav utkání, Varyšovu bombu však vyboxoval spolehlivý bernartický gólman Tomáš Fučík do pole. První půle tedy skončila těsným jednobrankovým náskokem hostů.

Ve druhém poločasu pokračovali domácí v herní aktivitě a moc hosty do hry nepouštěli. Ti pochopitelně vědomi si jednobrankového vedení nikam nespěchali a ze zabezpečené obrany se pokoušeli podnikat brejkové akce. Při jedné takové v 51. minutě domácí brankář míč špatně odkopl, získal jej Brož a střelou z těžké pozice bránu přestřelil.

V 53. minutě skončila střela Chalupského po vydařené kvalitní kombinaci jen těsně vedle bernartické brány. Na druhé straně o tři minuty později unikl obraně domácích hbitý Brož, který operoval na velkém prostoru, jeho přihrávku od brankové čáry přes celé pokutové území zakončoval tísněný Rakovan z úhlu jen nad Budínovu bránu. Střela Vokatého směřovala v 59. minutě opět nad břevno.

Tlak na hostující branku narůstal. V 70. minutě dobře vystřelil do levého dolního rohu brány Veselý, avšak zákrok Tomáše Fučíka přišel včas a míč vytěsnil na roh. O čtyři minuty později vykopl střelu Vokatého v pádu nohama do pole. Za další minutu kontrovali hosté dobrou akcí. Pasekův centrovaný balón hlavičkoval do šibenice Novák, avšak proniknutí míče do sítě zabránil Budín skvělým zákrokem.

Tlak domácích sílil, ale hosté ze zabezpečené obrany podnikali rychlé kontry a ohrožovali domácí branku. V 82. minutě unikl zprava Paseka a zakončení Víta Fučíka bylo přerušeno hvizdem rozhodčího pro ofsajdové postavení. Střela domácího kapitána Volmuta v 85. minutě mezi tyče nesměřovala.

V poslední minutě hry mohli hosté rozhodnout o svém těžce vybojovaném vítězství definitivně. Do útočné, aktivitou poněkud otevřené obrany, našel Suchopár skvělou přihrávkou nabíhajícího Víta Fučíka, který z pravé strany postupoval osamocen na vodňanského brankáře. Jeho střela však skončila na přední tyči a míč se odrazil do autu. Po výkopu od brány s přehledem rozhodující sudí Polák utkání ukončil.

Hosté si tedy odvezli z Vodňan šťastné a cenné jednobrankové vítězství, především díky dobře vyladěné obraně, v jejíž středu dominoval Trantina a na levé straně je třeba vyzdvihnout velmi dobrý individuální výkon Mrkáčka. Gólman Tomáš Fučík opět v krizových chvílích své spoluhráče podržel. Záloha pracovala spolehlivě, avšak byla přehrávána stejnou formací domácích. Útočná aktivita Bernartických byla dobře paralyzována kvalitní domácí obranou v čele v Kuklou, který opět ukázal svou herní kvalitu.

FK Vodňany - Sokol Bernartice 0:1 (0:1)
Branka: 41. Jakub Novák. Rozhodčí: Jiří Polák - Jan Přibyl, Jiří Křížovský. DFA: Luděk Kučera. ŽK: 0:1 (79. Mrkáček). Diváků: 100.

Vodňany: Budín - Ondřej Vítovec (41. Hubáček), Kukla, Rauscher, Veselý - Bečvář, Josef Chaloupský, Jar. Volmut (K), Hojdekr - Tomáš Vokatý, Jakub Varyš. Trenér Václav Hrachovec.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Trantina, Novák, Mrkáček - Kloboučník (81. Mir. Suchopár), Ťupa - Paseka, Brož (59. Kukrál), Václav Homola (83. Tomáš Češka) - Adam Rakovan (68. Vít Fučík). Trenér Petr Vašíček.

Připravil Jan Šerhant 

Zpět