Nejtěsnější výhra z Albrechtic

31.10.2011 07:28

Albrechtice – Sokol Bernartice  0:1 (0:0)

Ve 12. kole zavítali bernartičtí na hřiště, kde se jim dlouhodobě příliš nedaří. I tentokrát měli na malém, ale kvalitním hřišti, s domácími starosti až do konce utkání.

V úvodní pětiminutovce se ve dvou slibných šancích objevil Ťupa, ale neuspěl. Syrovátkova hlava na konci patnácté minuty se mezi tyče nevešla, a tak z úvodního tlaku hostí branka nepadla. Poté přišla jediná střela domácích, která stojí za zmínku. Kapitán Cihla zahrával trestný kop z dobrých 25 metrů a jeho bombu neudržel T. Fučík, ale nebezpečí z pohledu hostů zažehnal odkopem Novák. V 21. minutě měl na hlavě vedoucí branku D. Homola, ale domácí brankář stačil nohou vyrazit. V dalších dvou šancích se octl Syrovátka, ale v Albrechticích mu nebylo souzeno rozšířit svůj brankový účet. Poslední akce prvního poločasu však měla skončit pokutovým kopem, když domácí Toman zahrál ve zdi evidentně rukou. Penaltu však sudí nenařídil a do šaten se šlo za nerozhodného stavu.

Stejně jako v první půli, vlétli hosté na trávník i po změně stran. Hned po rozehrávce se protáhl D. Homola podél postraní čáry a předložil do jasné šance Syrovátkovi. Jeho střelu však brankář vytěsnil na roh, po kterém se ve skrumáži nejlépe zorientoval Kotal a poslal hosty do zaslouženého vedení. Hosty však vedení uspokojilo a hra se odehrávala ve středu pole. Probudil je až náznak šance domácích, kteří se jinak jen těžko dostávali z vlastní poloviny. To v 62. minutě po trestném kopu hlavičkoval domácí útočník, ale jeho pokus zlikvidoval T. Fučík. Hosté znovu zabrali a Kotal mohl po rohu přidat další branku, jeho hlavičku však zneškodnil Sewald. A neujala se ani jeho střela z dvaceti metrů. Domácí už zahrozit nedokázali, ale bernartičtí se o nejtěsnější výsledek museli strachovat až do konečného hvizdu sudího.

Branky:  0 – Kotal

Žluté karty: 0:1 (0 – Syrovátka)

Sestavy:

Albrechtice: Sewald – Polánský, Toman(Pícha), Matouš, Hronek(Gotfríd), Cihla, Šabatka, Lidinský, König(Srch), Smola, Pilát      

Bernartice: T. Fučík – D. Homola, Psohlavec, Kotal, Novák – Ťupa, S. Češka, Kovář(88´ Kukrál), Paseka(76´ Herink) – Kloboučník, Syrovátka

Připravil Vít Fučík

Zpět