Vstup do sezóny se podařil

21.08.2011 22:50

Sokol Bernartice  :   FK Řepeč - Opařany   4 : 1 (2 : 0 )   bivoj-fotbal.rajce.idnes.cz/Bern-Repec_11-12/

 

            V prvním mistrovském utkání  v krajské 1. B třídy hostili domácí soupeře z nedaleké Řepče, který měl poněkud problémy se sestavou. Zpočátku byla hra vcelku vyrovnaná, i když domácí skórovali hned na začátku. V dalším průběhu domácí  odskočili na dvoubrankový náskok. Ve druhé části utkání se obraz hry nezměnil, ale domácí již měli výrazněji více míč na svých kopačkách a jen smůla při zakončování je připravila o ještě lepší výsledek. Hosté korigovali dobře zahraným trestným kopem a výsledek jen kosmeticky vylepšili.

Prvního úspěchu se dočkali domácí hned na začátku utkání. Rohový kop prováděl ve 4. minutě St. Češka, ten přetáhl míč na zadní tyč, kde se vytrčil nejvýš  bek Novák a hlavou zaznamenal krásný gól - 1 : 0. Na druhé straně zahrozil v 9. minutě nebezpečný Jiří Seidl, který pronikl do pokutového území, jeho střela minula levou tyč Fučíkovy svatyně. Poté pálil Kovář z trestného kopu nad branku a v 21. minutě Klouboučník vysunul kolmo Paseku, který minul prostor u bližší tyče a míč skončil v autu za brankou. O minutu později skončila Seidlova střela opět vedle branky. Ve 24. minutě byl faulován před pokutovým územím aktivní Kloboučník, míč k rozehrání trestného kopu si postavil Psohlavec a jeho střelu doprostřed brankář Tomáš Seidl vyboxoval do pole, z následného centru domácích hlavičkoval Syrovátka do jeho náručí. Ve 34. minutě Ťupův trestný kop hlavičkoval posledně jmenovaný opět nad. V 36. minutě našel Paseka křížným pasem Syrovátku, jehož střela skončila na brankáři Seidlovi. Až napočtvrté se nová posila bernartických exmilevský Syrovátka konečně trefil. V 41. minutě si naběhl na trestný kop Nováka a hlavičkoval přesně - 2 : 0. Tento stav vydržel do konce poločasu.

Druhý poločas již domácí jasně ovládali a herně hosty přehrávali. V 55. minutě našel přesným centrem zprava Tomáš Fučík hlavu Ťupy, který zakončoval jen do nohou padajícího brankáře Tomáše Seidla. Ve 58. minutě si narazil Syrovátka s Ťupou a netrefil míč do horního růžku branky. V 60. minutě předvedl svou vytříbenou techniku s míčem Kloboučník. Dostal z hloubi pole od Tomáše Fučíka přesný míč, obešel dva obránce, brankáře poslal na zadek a sám dovedl míč do prázdné branky - 3:0. Nádherná akce pro oko diváka. V 66. minutě nastřelil Paseka pronikající zprava k brance jen boční síť. V 78. minutě prováděl Tomáš Fučík rohový kop na zadní tyč na nabíhajícího Syrovátku, který zakončoval hlavou nad branku.  V 81. minutu byl faulován v pokutovém území Kloboučník. Míč si na značku pokutového kopu postavil Tomáš Fučík a zvýšil stav střetnutí na  - 4 : 0. V těchto okamžicích byli hosté pod stálým tlakem a míč jen odkopávali. V 86. minutě však měli hosté možnost korigovat výsledek z trestného kopu. Míč si postavil Hladík a přesnou prudkou střelou k vzdálenější tyči obstřelil zeď  a brankář Vítr Fučík byl u tyče a míče pozdě -  4 : 1.  Do konce utkání se již nic podstatného nestalo a mužstva se rozešla s tímto výsledkem do kabin.

 U domácích odehrál kvalitní zápas dirigent a kapitán mužstva Psohlavec, velmi dobře mu sekundoval mladý Novák na kraji obrany, v záloze odvedli kus práce Ťupa i Paseka. V útoku opět přesvědčil o své dobré připravenosti Kloboučník a velkou posilou pro ofenzívu bude i Syrovátka. U hostů měl dobré okamžiky brankář Tomáš Seidl, obrana měla několik okének, z nichž ale většinu soupeř nevyužil. V záloze byl hodně pracovitý Kaspřík, v útoku byl nejnebezpečnější Jiří Seidl. Utkání skončilo zaslouženým vítězstvím fotbalovějších domácích.

Branky : 4. Novák, 41. Syrovátka, 60. Kloboučník, 81.T. Fučík (11) - 86. Hladík.

Rozhodčí : Josef Borovka - Vlastimil Šnajder a Zdeněk Štěrba

Žlutá karta : 0 : 1 ( Fencl)

Diváci  :  120

Sestavy: Bernartice : Vít Fučík - Novák, Psohlavec, Suchopár, D. Homola - Paseka (71. D. Kukrál), Kovář, St. Češka (46. Tomáš Fučík), Ťupa (60. Hrych) - Kloboučník, Syrovátka. Trenér Petr Vašíček.

Řepeč - Opařany : Tomáš Seidl - Michal Dončuk, Vachuta, Jan Dončuk, Kolář - Fencl, Kaspřík, Petr Koktan (46. Matyš), Pražma - Jiří Seidl (82. Hladík), Brandštýl (71. Michal Koktan). Trenér Ladislav Brůžek.

 

 Připravil Jan Šerhant

Zpět