Vodňany si odváží 3 body

14.04.2014 16:11

Sokol Bernartice - FK Vodňany  1:2 (1:0)

            V 17. kole krajské 1. A třídy hostili Bernartičtí mužstvo, které díky svému postavení uprostřed tabulky a hernímu pojetí jistě mít problémy se záchranou nebude. Domácí, kteří potřebují body jako sůl, začali utkání dobře a rychle získali vedení. Škoda je jen dalších neproměněných šancí v první půli, kdy si mohli vytvořit určitý náskok. Bohužel se tak nestalo. Ve druhé části hry dlouho udržovali jednobrankový náskok, ale během čtyř minut se vše změnilo a soupeř výsledek otočil. Toho nastartovala nešťastná vlastní branky domácích. Ti nakonec potřebné body nezískali.
            Start do utkání vyšel bernatickým fotbalistům velmi dobře. Už v 5. minutě vyslal kolmicí Tomáš Češka do útoku Ťupu, jehož střela zleva se odrazila od zadní tyče a dobíhající Brož našel skulinu pod brankářovým tělem a dorazil míč do sítě -1:0. Hosté zahrozili v 10. minutě, když po centru Bačeho z pravé strany míč dobře netrefil v gólové pozici před Fučíkovou brankou Tomáš Vokatý a jeho střela nad gólový efekt nepřinesla. Ve 20. minutě pak Machnykova tečovaná střela skončila rohem. O dvě minuty později na druhé straně Brož zprava přihrával míč do ohně před branku, avšak brankář Chalupský jej zlikvidoval. Blízko ke druhému úspěchu měli domácí ve 26. minutě. To míč po dlouhém nákopu brankáře Tomáše Fučíka proskočil mezi vodňanskými beky na Rakovana, který se s ním objevil sám před brankářem. Jeho umístěnou střelu k tyči stačil hostující gólman vytěsnit na roh. Do konce poločasu již nebyly na hrací ploše vidět žádné brankové šance, neboť se hra odvíjela pouze mezi šestnáctkami bez větší střelecké aktivity na obou stranách.
            Hra ve druhé půli měla podobný charakter jako v té první. Domácí se snažili přidat další úspěch a hosté chtěli stav utkání srovnat. V 52. minutě se prodral do šance rychlý a hbitý Bače a jeho střelu zblokoval Psohlavec na roh. Na druhé straně pronikl před branku zleva Rakovan a také jeho střelu z úhlu vodňanský bek v tísni odkopl. V 56. minutě měli Ťupa a následně Rakovan po velkém závaru v pokutovém území hostů šance na zaznamenání druhé branky. Avšak míč po střele v prvním případě Chalupský vyrazil a podruhé přes blok obránce skončil v poli a z obrovských příležitostí zase nebylo nic. V 66. minutě šel Rakovan zleva z úhlu osamocen na gólmana. Ten jeho střelu vychytal a obránce vyražený míč uklidil do bezpečí. V 70. minutě po akci mladého Hrachovce se v pokutovém území míč odrazil od těla jednoho domácího obránce a obloučkem zaplachtil do šibenice Fučíkovy svatyně - 1:1. Hodně nešťastný gól a mnoho neproměněných šancí domácími značně otřásly. Neuběhly ani čtyři minuty a o utkání bylo prakticky rozhodnuto. V 74. minutě totiž obránce domácích fauloval Tomáše Vokatého v pokutovém území a rozhodčí nařídil pokutový kop. Míč si na značku postavil Josef Chalupský a nemýlil se - 1:2. Od tohoto okamžiku se nebylo v podstatě již na co dívat. Hosté se zatáhli a bránili svůj jednobrankový náskok a domácí, i když se snažili až do konce o vyrovnání, již nic kloudného směrem k domácí brance nevymysleli. Snažili se posledních dvacet minut o ohrožení branky, ale jejich úsilí a hra byly již v křeči a k úspěšnému ohrožení vodňanské branky to nevedlo. Stereotypní nákopy a centry ze standardních situací do pokutového území pozorná obrana a výborný brankář za svá záda nepustili.
            Domácí v boji o záchranu prohráli, ale do konce soutěže je ještě hodně daleko a určitě se pokusí získat ztracené body z domácího hřiště někde venku.
            Branky: 5. Patrik Brož - 70. vlastní, 74. Josef Chalupský (11). Rozhodčí: Josef Karel - Ondřej Jaroš, Milan Fiala. Delegát:Jan Kotalík. ŽK: 4:4 (29. Kloboučník, 39. Petr Homola, 81. Psohlavec, 89. Kovář - 31. Bače, 67. Kvěch, 76. Roman Veselý, 87. Hrachovec). Diváků: 100.
Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Psohlavec (82. Škoch), Novák, Jan Homola, Tomáš Češka - Kloboučník, Petr Homola - Brož (72. Kovář), Ťupa (82. Paseka), Rakovan - Vít Herink (64. Kotal). Trenér Karel Syrovátka.
Vodňany: Jan Chalupský - Janda, Michal Vokatý (15. Machnyk, 69. Roman Veselý), Kapusta - Bače, Josef Chalupský, Hrachovec, Kvěch - Tomáš Vokatý, Hajný (K). Trenér Miroslav Vokatý.

Připravil Jan Šerhant.

Zpět