Vítězná generálka

11.08.2014 06:37

SK KAVAS Větrovy - Sokol Bernartice 2:4 (1:2)

V posledním přípravném utkání před zahájením podzimní části krajských I. tříd se střetli bernartičtí fotbalisté se soupeřem, kterému utekl jen těsně postup do vyšší soutěže. Mužstvo z Větrovů se o něj celou loňskou sezónu pralo s Chýnovem. Bernartičtí po středeční výhře v Jistebnici v poměru 3:0 zavítali tedy opět na hřiště kvalitního soupeře z B třídy. Po vlažném začátku a prvním inkasovaném gólu hru zvedli a do konce poločasu stav utkání otočili. Druhá část střetnutí byla pro ně již jednoznačnou záležitostí a zaslouženě zvítězili se soupeřem, který se jistě v nové nadcházející sezóně opět pokusí o postup do vyšší soutěže.
Domácí začali dobře a hned v 6. minutě se ujali vedení. To hostující bek neuhlídal hbitého větrovského kanonýra Petra Klejnu, který z pravé strany skóroval hlavičkou k vzdálenější tyči Fučíkovy branky poprvé -1:0. V 11. minutě se tento šikovný fotbalista dostal do šance podruhé. Tentokrát zleva a jeho střela jen těsně minula bližší tyč. To bylo ale z předvedené ofenzívy domácích v podstatě vše, co v první části hry ukázali. Postupem času se začali prosazovat hosté. Pasekův centr z pravé strany v 18. minutě hlavičkoval Václav Homola a míč skončil vedle tyče Křehlíkovy branky. Ve 21. minutě přihrával Paseka před branku a bek odkopl před nabíhajícím hostujícím hráčem. Po akce Kukrála ve 26. minutě obrana opět včas zasáhla a míč směřující do branky uklidila do bezpečí. Ve 31. minutě udělal zleva Adam Rakovan kličku i brankáři a z úhlu míč směřující do branky opět obránce odkopl z brankové čáry do bezpečí. Po nátlakové hře se hostům podařilo ve 37. minutě srovnat stav utkání. Kukrálovu střelu brankář Křehlík vyrazil před sebe, ale na dorážku Václava Homoly byl již krátký - 1:1. O tři minuty později se už hosté ujali po hezké akci v zápasu vedení. Rakovanovu přihrávku z levé strany prodloužil Kloboučník na zprava nabíhajícího Jaroslava Paseku a ten bezpečně uklidil míč do větrovské branky - 1:2.
Začátek druhé půle patřil opět domácím a v 50. minutě nastřelil Pfeifer břevno Fučíkovy branky. V 54. minutě po kombinační akci Pfeifera s Petrem Klejnou vystřelil posledně jmenovaný, avšak bernartický brankář Tomáš Fučík si s jeho střelou poradil. Pak už opět začali hrát hosté a gólové šance začaly narůstat. V 62. minutě Pasekovu střelu opět brankář Křehlík pouze vyrazil před sebe a obránce odkopl do autu. O dvě minuty později skončila Kloboučníkova rána vedle brankové tyče. V 65. minutě zahrál jeden z domácích obránců v pokutovém území rukou a slečna rozhodčí odpískala pokutový kop. Míč si na značku postavil Adam Rakovan a přesnou střelou k tyči zvýšil vedení hostů na dvoubrankové - 1:3. Střela V. Homoly v 67. minutě skončila mimo a pokus Rakovana brankář Křehlík kryl. Ve 70. minutě ránu Petra Klejny bernartický brankář zlikvidoval, z protiútoku fauloval domácí bek Rakovana, jehož následný trestný kop gólman vyrazil před sebe a hlavičková dorážka Václava Homoly skončila nad břevnem. Po kvalitní přihrávce Kukrála se dostal v 80. minutě k míči Pavel Kloboučník, udělal obránci kličku a postupoval sám na domácí branku. Padajícího Křehlíka prostřelil mezi nohama a zvýšil stav utkání na - 1:4. Domácí se pak v závěru zápasu snažili nepříznivý výsledek korigovat a to se jim také podařilo. Po levé straně unikl šikovný Radim Pfeifer a střelou k vzdálenější tyči upravil stav utkání na konečných - 2:4. V 88. minutě mohli hosté ještě skóre navýšit. Fedák vysunul kolmicí Paseku, jehož střela tyč domácí branky minula.
Generálka obou mužstev na novou sezónu se tedy hostům poměrně vydařila a s kvalitním mužstvem uhráli na jeho trávníku solidní výsledek. Příští týden v Katovicích, kde budou hrát o první body to bude neporovnatelně složitější záležitost. Poslední zápasy hrané na hřištích soupeřů i pohárový zápas s Dražicemi ukázaly, že jsou Bernartičtí na nadcházející sezónu dobře připraveni.
Branky: 6. Petr Klejna ml., 84. Radim Pfeifer - 37. Václav Homola, 40. Jar. Paseka, 65. (z pen.) Adam Rakovan, 79. Pavel Kloboučník.
Rozhodčí: Hana Weidenthalerová. Diváků: 25.

Větrovy: Křehlík - Michal Boháč, Jelínek, Jiří Boháč, Sedláček - Pfeifer, Trnka, Vacek, Purman - Petr Klejna ml., Zatloukal. Střídali: Geleta, Řeháček, Jar. Černý. Trenér Petr Klejna st.

Bernartice: Tomáš Fučík - Kovář, Novák, Psohlavec, Jan Homola - Kloboučník, Mir. Suchopár - Paseka, David Kukrál, Václav Homola - Adam Rakovan. Střídali: Martin Buriánek, Jiří Fedák, Pavel Schorník. Trenér Karel Syrovátka.

Zpět