Větrovy si vezou bod

23.04.2012 12:44

 

Sokol Bernartice  :   SK KAVAS Větrovy   2 : 2 (0 : 1)

 

            K dalšímu mistrovskému zápasu krajské 1. B třídy nastoupili domácí k souboji o čelo tabulky s mužstvem z první čtyřky. Větrovy, s kterými na podzim uhráli nerozhodný výsledek, pro ně nebyly nijak snadným soupeřem. Domácím opět tradičně utekl začátek utkání a hosté se ujali vedení. Do poločasu však domácí hru srovnali, ale vyrovnat skóre utkání se jim nepodařilo. Po přestávce se však trefili hned v úvodu a hru opět zdramatizovali. Po vyrovnávacím gólu však hosté ožili a potrestali domácí po jejich chybě druhým zásahem. Domácí opět srovnali krok, ale hektický závěr patřil spíše hostím, ale šance již nezrealizovali. Nakonec se mužstva o body spravedlivě podělili.

První šanci v utkání měl již ve 2. minutě Paseka, dostal se z úhlu na dostřel branky, ale brankář Křehlík jeho střelu k tyči chytil. Pak nechali domácí v 5. minutě vystřelit zcela neatakovaného beka D. Vobra, který křížnou střelou "angličanem" od zadní tyče otevřel účet utkání - 0 : 1. Tento soupeřův úspěch domácí probudil, začali aktivněji napadat hostující hráče a herní převaha se začala stěhovat na jejich stranu. V 7. minutě centrovaný míč Paseky hlavičkoval Špánek nad branku. Ve 14. minutě pronikl kolem brankové čáry Kukrál a jeho zpětnou přihrávku zakončoval Syrovátka jen těsně vedle tyče. V 16. minutě se po hezké akci Paseky míč dostal k Psohlavcovi, který centroval na zadní tyč na nabíhajícího Špánka, jehož hlavička orazítkovala tyč Křehlíkovy branky. Ve 22. minutě trestný kop Psohlavce směřující na spoluhráče v tísni odhlavičkovala obrana soupeře na roh. O dvě minuty později po Kukrálově přihráce  zakončoval Syrovátka hlavou opět jen vedle vzdálenější tyče. Ve 31. minutě mohli domácí vyrovnat. Po dlouhém nákopu a kiksu hostujícího gólmana, který vyběhl mimo pokutové území a míč netrefil, se k němu dostal Syrovátka, avšak branku překopl. Hned nato posledně jmenovaný hlavičkoval jen do náručí tentokrát jistého Křehlíka. Ve 42. minutě Syrovátkův trestný kop tečovala zeď hostů a míč se odrazil na roh.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí. V 50. minutě trestný kop Psohlavce  a následná hlavička Nováka skončila opět na tyči dobře reagujícího hostujícího gólmana a skončila v autu za brankovou čarou. O minutu později již mohli domácí jásat. Na centrovaný míč z trestného kopu prováděného T. Češkou kousek od půlící čáry si naběhl Špánek, hlavičkoval do protipohybu brankáře a nádherně trefil přesně k vzdálenější tyči - 1 : 1. Tento úspěch domácích byl signálem pro zlepšení hry hostů. Ti začali opět dobře napadat domácí hráče a postupně si vytvářeli tlak, který nakonec vyústil v jejich vedoucí branku. V 64. minutě postupoval nebezpečně Ilič zprava, jeho střelu ale brankář T. Fučík chytil. Podobně jako hlavičku šikovného P. Klejny v 69. minutě. Nato na druhé straně hlavičkoval Syrovátka jen do náručí  připraveného gólmana. Hosté nadále pokračovali v aktivní hře a to jim vyneslo  úspěch. Ilič našel volného P. Klejnu na hranici šestnáctky, ten prudkou střelou nedal domácímu gólmanovi v 75. minutě šanci a rozvlnil síť jeho branky podruhé - 1 : 2.  Domácí pak zpřesnili hru a hosty opět zatlačili do defenzívy. V těchto fázích utkání to byl líbivý fotbal a hra se přelévala z jedné strany na druhou. V 80. minutě se  podél branky proháčkoval obranou šikovný Kukrál,  přihrál přesně na zadní tyč Pasekovi, který trefil dokonale a zaslouženě  srovnal stav střetnutí na - 2 : 2. O dvě minuty později mohli domácí již vést. Čerstvě nastoupivší Vít Fučík vystřelil z úhlu k tyči, ale Křehlík byl na místě a míč chytil. Pak se opět nadechli k náporu hosté a P. Klejna střílel v 84. minutě z dobré pozice jen vedle branky a  o tři minuty později  mířil Vacek opět jen vedle branky. Utkání to bylo dramatické a určitě nadprůměrné. Skončilo ke spokojenosti obou stran spravedlivou remízou.

Branky : 51. Špánek, 80. Paseka - 5. D. Vobr, 75. P. Klejna

Rozhodčí : Roman Novák - Milan Ondra a Miroslav Šika

Žluté karty : 3 : 4 ( T. Češka, D. Homola, T. Fučík - Sedláček, P. Klejna, Koudelka, Boháč )

Diváci  :  80

Sestavy: Bernartice : Tomáš Fučík - Novák, T. Češka, Kotal, D. Homola - Kukrál, Kloboučník, Psohlavec (72. Vít Herink), Paseka - Špánek (80. Vít Fučík), Syrovátka. Trenér Petr Vašíček.

Větrovy : Křehlík - D. Vobr, Koudelka, Boháč, Sedláček - Purman, Flachs, Bílek, Vacek (88. F. Vobr) - Ilič, P. Klejna (90. Matějček). Trenér Vít Sluka

Zpět