"Vašon" odjel bez bodu!

09.05.2013 10:20

 Sokol Bernartice - Sokol Sezimovo Ústí  2:0 (0:0)  foto: https://bivoj-fotbal.rajce.idnes.cz/Bern-Sezimak/

 

            V dohrávce 15. kola krajské 1.A třídy se střetli Bernartičtí s mužstvem, které odehrálo velmi dobře svá dvě poslední utkání a v tabulce se postupně úspěšně odpoutává ze sestupových vod. Šlo tedy v utkání o mnoho. Obě mužstva si toho byla vědoma a od počátku dobře bránila a nepouštěla ofenzivní hráče do šancí. Obrat ve hře nastal, když hosté vyřešili brejk domácích faulem a následoval trest v podobě červené karty. Ve druhé části hry měli i díky této skutečnosti domácí navrch. Branka hostů pro ně byla však zakletá, což dokumentuje nastřelená tyč, nastřelené břevno a mnoho kvalitních zákroků brankáře hostů. O výsledku nakonec rozhodlo i díky neutuchající vůli domácích po plném bodovém zisku až posledních pět minut utkání. 
            Od počátku zápasu fotbal moc krásy neukázal. Obě mužstva hrála opatrně odzadu a nedovolovala svému protivníkovi příliš útočné aktivity. Gólových šancí bylo minimum. První pokus o ohrožení branky zahájili hosté Šebkovou střelou ve 4. minutě. Míč však skončil vedle vzdálenější tyče. Další závar před domácí brankou dopadl v 21. minutě po trestném kopu Šebka podobně, Martínkova střela byla blokována obranou domácích a následná již cíl nenalezla. I domácí měli po centru Ťupy z levé strany šanci, hlavička Špánka na zadní tyči však branku také minula. Pak přišel asi rozhodující okamžik v utkání. Po pasu z hloubi pole se dostal k míči v 37. minutě Rakovan, který dobře provětrával soupeřovu obranu  a postupoval osamocen na Bártovu svatyni. Zezadu byl však faulován stoperem Zemanem, který za tento zákrok obdržel  červenou kartu a jak se později ukázalo oslabil své mužstvo hostů natolik, že se už o aktivní hru dopředu nezajímalo a  stáhnulo se ke své šestnáctce. Ve 41. minutě vypálil zprava z úhlu Paseka, avšak brankář Bárta jeho střelu vyrazil na roh. Do konce půle tlak domácích pokračoval, ale brankového efektu z něj nebylo dosaženo. 
            Do druhé části hry naskočil Kukrál a byl to on, kdo nejvíce zaměstnával svými dobrými centry do pokutového území obranu hostů. Ve 47. minutě nacentroval zprava na Špánka, který však nezakončil.  O minutu později vybídl ke skórování stejným způsobem Víta Herinka, jehož střelu vytěsnil Bárta na roh. V 52. minutě do třetice Kukrálův centr hlavičkoval Vít Herink jen do vzdálenější tyče soupeřovy brány.  O dvě minuty později nastřelil sám autor tří kvalitních centru břevno Bártovy svatyně. Následný centr Petra Homoly  po odraženém míči do pole hlavičkoval Kloboučník vedle brankové tyče. Pak si vzali domácí na chvilku oddechový čas v nepřetržitém dobývaní soupeřovy branky. V 67. minutě Kukrálův míč z trestného kopu hlavičkoval Šerhant opět jen těsně vedle brankové konstrukce. Následovala další dvacetiminutovka pomalu vyprchávajícího a zoufalého tlaku domácích, který k ničemu nevedl.  Až v 86. minutě zahrál zbytečně na roh hostující bek. Na Ťupův centr z rohového kopu si na zadní tyči naskočil stoper Novák a hlavičkou zajistil domácím kýžený jednobrankový náskok - 1:0. Hosté ve snaze o vyrovnání poněkud pootevřeli zadní vrátka a byli za to potrestáni. V 90. minutě hry po nákopu z vlastní poloviny hřiště vyhrál Šerhant s obráncem hlavičkový souboj, prodloužil míč rozběhnutému Škochovi, který postupoval zleva osamocen na Bártovu svatyni, vyběhnutého brankáře obstřelil a pečetil výsledek utkání. 
             U domácích zaslouží pochvalu celé mužstvo za svůj kolektivní výkon, i přes střeleckou smůlu nakonec prokázalo své morálně volní vlastnosti a zápas nakonec dotáhlo do vítězného konce. U hostů lze vyzdvihnout výkon Šebka, který po celou dobu svou velmi kreativní hrou zaměstnával domácí defenzivu a ani na chvilku ji nenechal vydechnout. Vítězství domácích bylo zcela zasloužené.

Branky:  86. Novák, 90. Škoch. Rozhodčí: Jan Mach - Karel Kříž, Vlastimil Šnajder. DS: Jaromír Sebera. Žluté karty: 3:2 (Paseka, Tomáš Češka, Kukrál - Kloc, Funda). Červená karta: 0:1 (37. Zdeněk Zeman). Diváků:80. 
Sestavy: Bernartice: Tomáš Fučík - Václav Homola (67. P. Šerhant), Ťupa, Novák, Tomáš Češka - Petr Homola, Kloboučník - Paseka (46. Kukrál), Špánek (72. Škoch), Vít Herink - Adam Rakovan. Trenér Karel Syrovátka.
Sezimovo Ústí: Bárta - Šimák, Váňa, Zd. Zeman, Matěj Pěknice (89. Chvojka) - Funda, Voneš, Martínek, Vinš - Šebek, Kloc. Trenér Petr Vašíček. 

Připravil Jan Šerhant.

Zpět