Vacov dostal "bůra"

27.10.2016 09:22

SK Vacov - Sokol Bernartice 1:5 (1:1)

K odehrání utkání 11. kola krajské 1. A třídy cestovali bernartičtí fotbalisté k svému druhému šumavskému soupeři do Vacova, který měl v tabulce jen o tři body méně a proto je nečekal nijak lehký soupeř. V jarní části svého vítězného tažení loňskou sezonou na tohoto soupeře nemají dobré vzpomínky, když zde prohráli jediné jarní utkání zcela jasným způsobem. Historie se ale neopakuje a tak sem přijeli udělat rozhodně lepší výsledek. V prvním poločasu v celkem vyrovnaném utkání, kdy se dá říci, že domácí více ohrožovali soupeřovu branku a byli herně o poznání lepší, bylo skóre utkání nerozhodné. Druhý poločas už zcela jasně vyzněl pro hosty, když se Vacovským nedařila hra tak jako v první části. Hosté se začali po kvalitní hře stále více prosazovat a byl z toho pro domácí nakonec parádní debakl. Přidám-li trochu statistik, tak to bylo nejvyšší vítězství hostů v dosavadních zápasech v této soutěži na soupeřově hřišti.

Utkání bylo od počátku vyrovnané, avšak domácí si vypracovávali lepší šance na skórování. V 11. minutě rohový kop zahrávaný zleva Machem našel na zadní tyči Zábranského, ten však v těžké pozici dobře míč netrefil a ten skončil vedle tyče v autu. V 19. minutě skvěle vypálil z velké vzdálenosti Kovář, domácí brankář měl s míčem starosti a chytil ho až napodruhé. O dvě minuty později Bujokova střela skončila jen rukavicích bernatického gólmana. Ve 25. minutě akce dvojice Ketzer, Švihel skončila střelou druhého jmenovaného vedle pravé tyče Fučíkovy svatyně. O minutu později už to bylo na druhé straně pro hosty zajímavější. Tam byl totiž sražen ve velkém vápně Vít Fučík a byl nařízen pokutový kop. Míč si na značku postavil jeho bratr a specialista na tuto činnost brankář Tomáš Fučík a střelou doprostřed brány poslal domácího gólmana Láchu k pravé tyči - 0:1. Ve 36. minutě se domácím podařilo srovnat stav utkání. To se do ataku vysunul ofenzivní pravý krajní bek Jiří Mls z pravé strany si navedl míč do středu a z hranice šestnáctky trefil levačkou přesně a "angličanem" od levé tyče Fučíkovy svatyně skončil balón v síti - 1:1. Ve 44. minutě vypálil velmi dobře hrající Daniel Homola a jen teč domácího beka zachránila domácí před gólem do šatny.
Druhý poločas začali akcí hned v jeho první minutě domácí. Trestný kop Švihela hlavičkoval nad bránu Zábranský a to bylo vlastně vše nebezpečné, co domácí ve druhé části hry vyprodukovali. Od této chvíle zcela jasně opanovali hru hosté, kombinačně a herně jasně domácí převyšovali, vytvářeli si šance a také je proměňovali. Ve 47. minutě Daniel Homola vypálil a míč tečoval obránce na roh. V 49. minutě byl v šanci Vít Fučík a střílel zprava vedle vzdálenější tyče. O minutu později vypálil levačkou Paseka a míč skončil opět vedle. V 51. minutě se již po stálém tlaku na bránu hosté radovali. Kovářův trestný kop přetažený na zadní tyč sklepl míč Daniel Homola na Víta Fučíka, který zamířil přesně a bylo to - 1:2. V 63. minutě byl u pravé tyče faulován brankářem Láchou stoper Novák a rozhodčí nařídil druhý pokutový kop pro hosty. Tomáš Fučík ho kopl trochu jinak, brankář stál na místě a exekutor poslal míč k jeho pravé tyči - 1:3. Ojedinělý střelecký pokus Bujoka skončil v 76. minutě vedle brány. V 80. minutě zahrával trestný kop z pravé strany Kovář, na jeho centr na přední tyč si naběhl stoper Jakub Novák a snad ze dvou metrů od brankové čáry trhal síť pod břevnem - 1:4. To ale v aktivitě hostů nebylo vše. Daniel Homola totiž v 82. minutě na levé straně vyzpovídal oba beky a střelou levačkou našel skulinku mezi tyčí a brankářem Láchou a zvýšil stav na - 1:5. Pak měli ještě v 89. minutě šanci domácí. Z pravé strany našel Zitta přihrávkou Ketzera, jehož střelecký pokus zblokoval bek na roh. Hosté prostě již domácím nedovolili upravit ke konci utkání stav a připravili domácím nepříjemnou prohru. U nich byly především v první půli nebezpeční Ketzer se Zittou dobře podporovaní zleva Švihelem a Zábranským ze středu. Ve druhé půli se již jejich hra zbořila jak domeček z karet a již si žádné nebezpečné šance nevytvářeli. Hosté odehráli super druhý poločas utkání, kdy domácí svou aktivní a především efektivní hrou do ničeho nepouštěli.
Příští utkání odehrají Bernartičtí v domácím prostředí a soupeřem jim bude tým z Prachatic, tedy mužstvo, které je sice aktuálně páté, avšak ztrácí na ně v nabité tabulce pouhé dva body. Utkání se hraje v neděli 30. října již od 14:30 hodin.
Branky: 36. Mls - 26. a 63. (obě z pen.) Tomáš Fučík, 51. Vít Fučík, 80. Novák, 82. Daniel Homola. Rozhodčí: Radek Valeš - Karel Kříž st., Lukáš Tauber. DFA: Vlastimil Šnajder. ŽK: 3:1 (35. G. Bujok, 63. Lácha, 63. Zábranský - 64. Kloboučník). Diváků: 40.
Vacov: Lácha - Mls, Voj. Uhlíř (K), Gustav Bujok - Radovan Mach - Kovařík (72. Dominik Vítovec), Zábranský, Roučka, Švihel - Jar. Ketzer, Zitta. Trenér Milan Satrapa.
Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Novák, Trantina, Tomáš Češka - Kloboučník, Ťupa - Paseka (84. Radek Sláma), Daniel Homola, Václav Homola (65. Mrkáček) - Vít Fučík (84. Adam Rakovan). Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

Zpět