V generálce výhra nad LOKO ČB

12.08.2012 21:49

 

Sokol Bernartice  :   Lokomotiva České Budějiovice  3 : 1  (1 : 0 )

            K poslednímu přípravnému zápasu na novou sezónu v krajské 1. A třídě si pozvali  Bernartičtí soupeře, který již mnoho sezon tuto soutěž úspěšně hraje. Fotbalisté z krajského města odehráli dobrý zápas. Byli po celý zápas kombinačně na velmi dobré úrovni, bohužel jim nevycházela koncovka tak jako domácím. Ti ač byli většinou zápasu pod tlakem využívali brejkových situací a přiváděli tak kvalitního soupeře do úzkých a díky nim také nakonec celý  zápas vlastně během tří minut rozhodli ve svůj prospěch.

Začátek utkání byli aktivnější hosté, ale jejich kombinace končili před pokutovým územím domácích. Ti dobře obsazovali soupeřovi hráče a snažili se využívat rychlých protiútoků k ohrožení jejich branky. Jeden takový se jim povedl v 15. minutě a hned z toho rezultovala první branka v síti. Novák po pravé straně vysunul do běhu Kloboučníka, který po lajně potáhl míč k rohu pokutového území. Přesně přihrál na volného Hrycha, který již neměl se zakončením nejmenší problém a skóroval vlastně do prázdné branky - 1 : 0. Poté skončila hlavička P. Homoly po rohovém kopu jen vedle Křížovy branky. Podobné zakončení předvedli i hosté, když Hostekův centr zprava hlavičkoval Petr Bobek. Ve 23. minutě po rychlé akci prováhal zakončení Rakovan a suchovrbenský brankář  pak neměl s jeho střeleckým pokusem žádný problém. O minutu později zahrozili kvalitní kombinační akcí i hosté. Po centru Koutského hlavičkoval Hejný přesně, avšak bernartický gólman Tomáš Fučík střelu k vzdálenější tyči chytil. V 26. minutě po rohovém kopu zakončoval dobře Rakovan, brankář jeho přesnou hlavičku vytáhl na roh. Do konce poločasu se hra odehrávala  uprostřed hřiště, ale i tak se stále bylo nač dívat.

Ve druhé části hry převzali iniciativu na své kopačky zkušení hosté a herně v utkání jasně dominovali. Domácí si vyzkoušeli různé varianty obrany a uspěli. Hosté je v těchto fázích  hry nepokořili a tak stále udržovali příznivý výsledek utkání. V 56. minutě pálil Hostek nad branku, nato s podobným výsledkem i Tomáš Tauber. V 60. minutě měli čistou gólovku po přesném rychlém protiútoku i domácí a mohli odskočit na dvoubrankový náskok. Psohlavec po levé straně uvolnil Víta Herinka , který  na hranici malého vápna vybídl Rakovana ke skórování. Ten ale placírkou Křížovu branku překopl.  To ale domácí příliš nedeprimovalo a snažili se neustále o podobné zakončení. Hned nato Kotalova střela svůj cíl netrefila a míč skončil vedle tyče. Přímočarou akci hostů po centu Hejného do ohně odvrátil před brankou hlavou P. Homola na roh. Tentýž hostující hráč měl příležitost i o dvě minuty později, mířil však jen těsné vedle levé tyče branky Víta Fučíka. V 72. minutě byli konečně hosté odměněni za svou ofenzivní hru. Přihrávku zprava přepustil Djurov volnému Petru Bobkovi, který se trefil přesně k tyči a skóre utkání bylo srovnáno. Hosté byli v těchto fázích hry opět na koni a presovali domácí na jejich polovině hřiště v touze, dát rozdílový gól. Domácí ale využili opět brejkové situace. V 79. minutě Kloboučník vyslal dopředu volného T. Fučíka, který zpozoroval, že je soupeřův gólman poněkud vzdálen od své svatyně a technickou střelou ho přeloboval z pětatřiceti metrů a trefil přesně k tyči - 2 : 1. To ale nebylo ze strany domácích v tomto utkání ještě vše. V 82. minutě zahrávali totiž trestný kop před hranicí šestnáctky po faulu na Víta Herinka. Psohlavec přistrčil míč na P. Homolu, který hned z první prodloužil na Kloboučníka a překvapená obrana hostů i brankář jen sledovali jak míč končí v horním růžku jejich branky - 3 : 1. V 89. minutě se pokusil o korekci výsledku ještě Zýka, ale kvalitní střelu vytáhl Vít Fučík na roh. Utkání se pak už dohrávalo v klidu. Zápas s velice kvalitním soupeřem byl zakončením snahy domácích připravit se co nejlépe na novou sezónu, která začíná již příští víkend. Hráči i diváci z Bernartic  a okolí jsou na ni již natěšeni. Soupeř svou kvalitní hrou velmi dobře prověřil především obrannou činnost domácího mužstva a potvrdil, že ve své skupině stejné soutěže bude silným soupeřem pro ostatní aktéry.

Branky : 15. Hrych, 79. T. Fučík, 82. Kloboučník -  72. Petr Bobek.

Rozhodčí :  Tomáš Žemlička

45 diváků

 Sestavy: Bernartice : Tomáš Fučík - Novák, Hrádek, Psohlavec, T. Češka - St. Češka, P. Homola - Paseka, Kloboučník, Hrych - A. Rakovan. Střídali Vít Fučík, V. Herink, Kotal. Trenér Karel Syrovátka.
Loko České Budějovice : Kříž - Jan Bobek, Zýka, Kamiš, Roman Čapek - Petr Bobek, T. Tauber, Jan Koutský jun.,Hejný - Hostek, David Čapek. Střídali Djurov, Sahan, Choutka, Tran, Hoang Thevu. Trenér Jan Koutský sen.

Zdroj Sokol Bernartice

Zpět