V derby s Borovany se vše rozhodlo již v prvním poločase

02.11.2015 07:24

TJ Sokol Bernartice B - TJ Borovany 2:1 (2:1)
Branky: 18. Hrych, 38. Rakovan, Rozhodčí: Koukol, Kalina
Sestava: Fučík V. - Sláma, Psohlavec, Novák, Buriánek - Kučera, Češka S. (59. Kloboučník), Klika, Hrych - Šerhant (81. Lohonka), Rakovan, Trenér: Václav Tón, Vedoucí mužstva: Luděk Schorník

V 11. kole OP došlo na dlouho očekávané derby, které tu léta chybělo. Pikantnost mu dodává nejenom blízkost obou obcí, ale i to, že většina hráčů se zná již od žáků,někteří soupeři spolu hrávali a dokonce bratrská dvojice nastupuje v tomto derby proti sobě. Zápas nebyl moc o fotbalové kráse, ale spíše o bojovnosti a nasazení, ale v rámci fotbalových pravidel. Utkání začalo mírnou převahou domácích, hosté opatrně vyčkávali v obraném bloku. První střelu na branku vyslal ve 2. minutě domácí Šerhant, hostující gólman s ní neměl větší problém.
O chvíli na to střílel Kučera mimo zařízení. V 17. minutě po kombinaci ve vápně střílel z ostrého úhlu Hrych a s pomocí teče obránce dostal míč do branky - 1:0. To hosty probudilo a začali se více tlačit k domácí brance. Nejprve ve 20. minutě kopali trestný kop, domácí brankář míč neudržel, ale dorážka dobíhajícího hráče šla vedle branky. Ve 22. minutě domácí obrana přišla před vlastním vápnem o míč, hostující záložník ho zatáhl po pravé straně do vápna a přesně našel na zadní tyči neobsazeného spoluhráče, který neměl problém trefil prázdnou branku - 1:1. Domácí opět přidali na aktivitě a výsledkem toho byla Rakovanova střela, která těsně minula zadní tyč branky, potom dva trestné kopy v dobré vzdálenosti, které ale skončily na nohou bránících hráčů Borovan. V 35. minutě Sláma krásně uvolnil do vápna Šerhanta, ale domácí kanonýr neměl v neděli svůj den. Domácí se tedy dočkali v 38. minutě, kdy po sérii rohů, závaru ve vápně a Šerhantově břevně hlavou dotlačil míč do sítě Rakovan -2:1. Hosté si do poločasu vytvořili ještě šanci Vlkem, který hlavou domácího gólmana nepřekonal.
Druhý poločas začal z obou stran opatrně, deset minut se hrálo pouze mezi vápny. V 55. minutě kopali hosté trestný kop, střela Vlka se odrazila na malé vápno, kde ji hostující hráč dorážel na bližší tyč domácí brány, ale tam ji vyrazil brankář Fučík. Hned z protiútoku zahrozil na druhé straně Kučera, ale ani nadvakrát brankáře hostů neprostřelil. V 60. minutě hostující Pícha střílel po závaru v domácím vápně nad branku. Opět protiakce domácích, kterou táhl Rakovan přes půl hřiště, jeho střelu gólman chytil.V 70. minutě se po zmatku před domácí brankou dostal do vyložené šance Vlk, ale Fučík stál na správném místě a střelu vyrazil. Od té chvíle mělo domácí mužstvo mírnou převahu, hrálo se na půlce hostů a ti se dostávali k útočení pouze dlouhými nákopy na Vlka, kterého ale nikdo nedoplnil. Proto domácí obrana většinu míčů posbírala a rozehrála opět dopředu. V 80. minutě ještě Rakovanova dělovka těsně minula šibenici branky. Po té už se zápas dohrál bez větších příležitostí.
V domácím mužstvu nejvíce vynikali oba stopéři (Psohlavec odehrál většinu utkání s roztrženým obočím), v záloze byl hodně vidět Kučera, který po dlouhé době odehrál celý zápas (fyzička se lepší) a v útoku se i přes druhý zápas za víkend výborně předvedl Rakovan. V týmu hostů jednoznačně vynikal Vlk a v brance gólman Albrecht.

připravil Luděk Schorník

Zpět