V Branicích třetí

10.08.2010 14:40

 

Soutěž: Memoriál Ládi Šindeláře

Branice, Milevsko: Na hřišti v Branicích se měl v sobotu 7. srpna konat již 14. ročník Memoriálu Ládi Šindeláře. Tento nestor branického fotbalu přispěl velkou měrou k rozvoji místního dění jako kdysi výborný hráč, po ukončení závodní činnosti se stal rozhodčím a posléze i významným činovníkem Sokola Branice. Vzhledem k nepříznivému počasí byl ale memoriál odehrán na umělé trávě v Milevsku.

K tradičnímu turnaji pozvali pořadatelé čtyři mužstva a to domácí Sokol Branice, účastníka krajské fotbalové I.A třídy Jihočeského kraje, dále z pražské I.B třídy tým Hostivaře a dva účastníky krajské fotbalové I.B třídy celky Bernartic a Záhoří. Tým Sokola Bernartice nahradil loňského finalistu SK SIKO Čimelice. Mužstva byla před zahájením turnaje vylosovány do dvojic a v prvním duelu čekal na domácí fotbalisty celek Sokola Záhoří.

Sokol Branice – Sokol Záhoří 2:0 (1:0)

V úvodním vyřazovacím zápase byl ve hře obou celků rozdíl třídy znát. Domácí začali ve velkém stylu. Z výrazné převahy získali v krátkém časovém úseku tři rohy, ale nic z nich nevytěžili. V 8. min. si zaběhl za obranu Záhoří Tupý, ale vracející se Hendrych mu zabránil ve skórování. Za dvě minuty nato vyšel týmu Branic rychlý brejk. To Dědourek utekl po pravé straně, přihrál Šimákovi, jeho vydařenou střelu vyrazil brankář Kápl do pole. Ve 13. min. už Braničtí vedli, když Skalického centr zachytil ve vápně Tupý a trefil krásně hlavou levý růžek záhořské branky – 1:0. V 19. min. dali o sobě vědět i Záhořští, Blažek vysunul Volfa, ten se dostal do vápna a po jeho centru hlavičkoval Bláha mimo.
Ve druhém poločase prvních deset minut nepřineslo žádnou gólovou šanci, hra se přelévala pouze mezi vápny. Až ve 42. min. záhořský gólman vyrazil Máchovu bombu a za okamžik zlikvidoval i střelu Koutníka. Branický gólman Jordán svůj tým podržel ve 47. min., když bravurně vyrazil Blažkovu bombu z hranice vápna. Branickou pojistku přinesla 51. min., při rychlém brejku byl několik metrů před šestnáctkou faulován Týla a po Dvořákově trestném kopu se míč odrazil „angličanem“ do sítě – 2:0 a poslal celek Branic do finále.

Sokol Bernartice – SK Hostivař 0:2 (0:1)

Ve druhém vyřazovacím zápase zpočátku drželi Bernartičtí se soupeřem krok a vytvořili si několik šancí, které obrana Hostivaře vždy odvrátila. Velkou možnost měl Špánek, jenže ztroskotal na hostivařském Stádníkovi. Hráči Hostivaře udeřili v 11. min., po úniku Gruzince Vanesjana skóroval Balda – 0:1. V 16. min. mohl srovnat Ťupa, ale z výhodné pozice Sládkovu branku přestřelil. Ve 21. min. unikl po pravé straně Homola, ale hostivařský gólman včas vyběhl a nebezpečí zažehnal. Ve 26. min. hostivařský Fridrich napřáhl z velké dálky a málem zaskočil brankáře T. Fučíka. V závěru první půle měli příležitosti Hurtík a Kotal, jenže vyrovnat se jim nepodařilo.
V úvodu druhého dějství Bernartice drželi s Hostivaří krok a díky dobře organizované obraně jejich hráči nepouštěli soupeře do nebezpečné blízkosti své branky. Bernartičtí se snažili utkání srovnat, jenže střely Psohlavce, Hurtíka i Fuky hostivařský gólman pochytal. V 56. min. při bernartickém tlaku unikl Mihajlovski a jeho centr si St. Češka nešťastně srazil do vlastní branky – 0:2. Tento výsledek poslat tým Bernartic do boje o třetí místo a fotbalisty Hostivaře do finále.

O třetí místo:
Sokol Bernartice – Sokol Záhoří 1:0 (1:0)

Bernartičtí měli v tomto zápase raketový nástup, a ten rozhodl o konečném výsledku tohoto duelu. Ve 3. min. vázla komunikace mezi obráncem Hendrychem a brankářem Káplem, čehož využil Homola a jeho pomalá střela skončila v záhořské síti – 1:0. Ve 13. min. Záhořští ztratili míč na své polovině, toho využil Šerhant, který vypálil těsně nad Káplovu branku. Za dvě min. Petr Kápl poslal trestný kop na hlavu Blažka, toho vychytal T. Fučík. Ten se vyznamenal i při Blažkově dělovce, kterou vytěsnil na roh. V závěru prvního poločasu Šerhant vymyslel přesnou přihrávku na Ťupu, ten pálil ze stoprocentní šance metr nad.
Nástup do druhého dějství patřil týmu Záhoří, jehož hráči si vynutili územní převahu, která však končila na bezchybné defenzivě soupeře. Ve 35. min. po nepřesné přihrávce dvou obránců Záhoří se dostal ke koncovce Hurtík, ale Kápl byl připravený. Za tři minuty si narazil míč Šerhant s Homolou, ale ten zamířil těsně nad. Za minutu brankář Kápl zlikvidoval střelu Psohlavce z bezprostřední blízkosti. V závěru ve snaze vyrovnat Záhořští svého soupeře zatlačili před šestnáctku, ale Němec i Bláha při svých pokusech neuspěli, a tak fotbalisté Bernartic se mohli radovat z bronzového stupínku.

Finále:
Sokol Branice – SK Hostivař 3:2 (2:0), na penalty 4:3

Očekávaný duel mezi Branicemi a Hostivaří přinesl vyrovnaný souboj. V první půli byli aktivnější hráči Branic, po změně stran zase častěji útočili fotbalisté Hostivaře. Branická snaha vyústila v 8. min. ve vedoucí gól, to Dědourek vystihl pozici Tupého, který prostřelil hostivařského gólmana – 1:0. Ve 12. min. už vedli Braničtí o dva góly, Dvořák naservíroval Dědourkovi, který se trefil k levé tyči Grůšovy branky – 2:0. V 19. min. unikl zleva Frohna, uvolnil Jodase, který těsně minul pravý růžek branky Jordána. V závěru první půle mohli Hostivařští snížit, ale centr Píši před opuštěnou brankou minuli Jodas i Hak.
Brzy po změně stran byl faulován před vápnem Tupý, trestný kop Máchy šel těsně nad. Do hry se dostal tým Hostivaře ve 36. min., když Nebřanského střelu Jordán vyrazil a Baldova dorážka už byla přesná – 2:1. Poté Píša, Nebřenský i Jodas ve střelbě selhali. V 53. min. mohl definitivně rozhodnout Jelínek, ale zamířil těsně nad břevno hostivařské branky. Když už se zdálo, že Braničtí jednogólové vedení udrží, přišel dlouhý nákop soupeře do vápna a kanonýr Balda srovnal na 2:2. O celkovém vítězi tak rozhodovaly penalty. Z týmu Branic uspěli: Mácha, Tupý, Jelínek a Princ.
Z hráčů Hostivaře se nemýlili pouze Balda, Nábřenský a Cidorák což znamenalo, že putovní pohár zůstal podruhé za sebou v Branicích.

Utkání byla hrána na 2x30 min., která střídavě řídili Hrych, Šika, Vlk a Z. Pávec. Mužstva, která se umístila na druhém až čtvrtém místě obdržela krásné poháry.
Všechny zápasy měly svoji kvalitu a byly dobrou přípravou na mistrovské boje, které vypuknou o třetím srpnovém víkendu. Plné absolutorium náleží organizátorům turnaje.

Sestavy:

SK Hostivař: Sládek – Stádnik, Charvát, Fridrich, Jodas – Mihajlovski, Hak, Nebřenský, Píša – Frohna, Šafář. Střídali: Vlček, Cidorák, Balda, Coufal, Vanesjan, Grůča, Kostuřík. Trenér Petr Procházka.
Bernartice: T. Fučík – Ťupa, Kotal Skočil, T. Češka – Homola, St. Češka, Psohlavec, Fuka – Hurtík, Špánek. Střídali: Serhant, Kloboučník, Vašíček. Trenér: Petr Vašíček.
Záhoří: M. Kápl - Hauser, Hendrych, Petr Kápl, Bláha – Ciboch, Kořán, Michal Kvěch, Němec, Blažek – Volf. Střídali: Gregor, Martin Kvěch. Trenér: Zdeněk Hůla.
Branice: Jordán – Skalický, Týla, Koutník, Komářek – Jelínek, Tupý, Mácha, Poslušný – Dědourek, Šimák. Střídali: Smrčina, Dvořák, Pinc. Trenér: Jiří Hadáček.

Připravil Václav Karas

  

 

 
Zpět