V Branicích se Bivoj cítil jako doma

21.04.2014 10:24

FC ZVVZ Milevsko B - Sokol Bernartice  1:2 (1:1)

            K sehrání 18. kola krajské 1.A třídy nemuseli bernartičtí fotbalisté cestovat nijak daleko, bylo totiž na programu vždy dlouho očekávané derby s rezervou milevského divizního mužstva, které mělo vždy svoji osobitou atmosféru. Jinak tomu nebylo ani v tomto utkání. Tentokrát to ale bylo okořeněno tím, že obě mužstva jsou v pásmu sestupu a body nutně potřebují. Na hřišti se odehrával nelítostný, ale rytířsky vedený boj. Domácí nastoupili notně posíleni pendly z Áčka. V úvodní patnáctiminutovce byli lepším a aktivnějším mužstvem, hra se pak postupně vyrovnala a v závěru již větší iniciativou a držením míče oplývali hosté. Ve druhé části hry byli již na míči více hosté a v celém průběhu bylo znát jejich větší odhodlání utkání zvrátit ve svůj prospěch. To se jim před značně hlasitou diváckou kulisou v hektickém závěru nakonec podařilo.
            Domácí začali aktivněji a první šanci v 7. minutě po Šimákově přihrávce zleva zakončoval Dvořák vedle vzdálenější tyče Fučíkovy branky. O pět minut později na druhé straně po Češkově trestném kopu hlavičkoval Psohlavec jen do náručí připraveného Horka, který v sobotu vychytal remízu diviznímu Áčku ve Zličíně. Vedle brankových tyčí skončila i hlavička Rakovana, podobně jako Ťupova střela po vynikající přihrávce od Rakovana z pravé strany, který se dobře uvolnil od svého strážce. První úspěch hostů přišel ve 21. minutě, kdy si Rakovan podobný kousek zopakoval, z jeho přihrávky na bližší tyč prostřelil milevského gólmana Patrik Brož a hosté se radovali poprvé - 0:1. Ve 25. minutě hlavičkoval po rohovém kopu Petr Homola vedle po přetaženém rohovém kopu na zadní tyč. Jako blesk z čistého nebe přišlo ve 33. minutě hry srovnání stavu. K odraženému míči se dostal velmi aktivní Martin Tupý a nedal pěknou střelou skrz houštinu těl na zadní tyč zkušenému bernartickému gólmanovi Fučíkovi šanci na úspěšný zákrok - 1:1. Hosté však ve své aktivitě nadále pokračovali, ale největší překážkou pro ně byl brankář Horek, který je v průběhu zápasu několikrát vychytal. Ve 36. minutě zleva zakončujícího Brože, minutu před koncem poločasu Kloboučníkovu střelu a v poslední minutě střelecký pokus Tomáše Češky.
            Průběh druhého poločasu herně kopíroval dění v závěru prvního. Bojovalo se od jeho počátku o každý metr hrací plochy, souboje to byly ostré, ale ne zákeřné. Dominovaly obě obrany a gólové příležitosti si mužstva nevytvářela. V 52. minutě zakončoval Kloboučník vedle. Výsledek utkání se zrodil v 74. minutě hry, kdy při vysokém míči promáchl domácí stopér Vodňanský, kulatý nesmysl se dostal k neutuchajícímu bojovníkovi Adamu Rakovanovi, který našel skulinku mezi tyčí a brankářem Horkem a zaznamenal rozdílový gól - 1:2. Boj však pokračoval a i emoce začaly hrát svou roli. V 80. minutě byli po vzájemném napadení vyloučeni Jelínek a Brož. V závěru utkání domácí toužili srovnat skóre zápasu. Do vyložené šance je dobře pracující obrana domácích nepouštěla. Nakonec si však dvě příležitosti vytvořili. V 85. minutě hlavičkoval Suchan vedle bernartické svatyně a v předposlední minutě utkání vyhlavičkoval Novák míč z brankové čáry za již překonaným brankářem.
            Obě mužstva předvedla nadprůměrný bojovný výkon a početná divácká kulisa byla s dramatičností utkání jistě spokojena. Vyhrálo mužstvo, které se v souboji více obětovalo a více o výhru usilovalo. Pochvalu zaslouží celý tým za bojovnost a předvedený výkon. Tento výsledek hodně zahustil výsledkovou tabulku na jejím konci. V právě odehraném kole totiž poslední čtyři mužstva vyhrála a dotáhla se bodově na mužstva před nimi. Průběh letošního ročníku bude ještě hodně zajímavý, podobně jako byl ten minulý.
Branky: 33. Tupý - 21. Brož, 74. Rakovan.
Rozhodčí: Václav Nosek - Miroslav Grobár, Daniel Petričák. DS: Jan Hanzal. ŽK: 2:2 (47. Mir. Suchan, 57. Horek - 38. Tomáš Češka, 55. Rakovan). ČK: 1:1 (80. Jelínek - 80. Brož). Diváků: 150! 
Milevsko B: Michal Horek (K) - Václav Mácha (60. Barda), Zítek, Vodňanský, Petr Komárek - Tupý, Jelínek - Petr Dvořák, Šimák (79. Januš), Poslušný (46. Jakub Pinc) - Mir. Suchan. Trenér Jan Kozák.
Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Psohlavec (43. Škoch), Novák, Jan Homola, Tomáš Češka - Kloboučník, Petr Homola - Brož, Ťupa (88. Vít Herink), Rakovan (90+1. Suchopár) - Paseka (90. Kovář). Trenér Karel Syrovátka.

Připravil Jan Šerhant.

Zpět