V Blatné bez branek

06.04.2015 10:51

Blatná: K odehrání 16. kola krajské I. A třídy odjížděli bernartičtí fotbalisté již v ranních hodinách. Utkání hrané na velikonoční Bílou sobotu bylo odehráno i přes nepříznivé povětrnostní podmínky na travnatém hřišti. Zpočátku, pokud byl terén ještě trochu zmrzlý, na něm neměli hráči s pohybem větší problémy. Ty nastaly, až když začalo příjemně svítit slunko a terén se stal díky ještě ztuhlému podkladu poněkud kluzkým.

Od počátku utkání byli domácí aktivnější, ale brankové šance si nevypracovávali i zásluhou dobře fungující bernartické obraně. Ta je v podstatě k zakončení akcí nepouštěla. Ve druhém poločasu se hra srovnala a více na míči byli hosté, kteří využívali především brejkových ataků k ohrožování branky soupeře. Zápas mohli rozhodnout minutu před koncem, avšak dorážka míče směřovala jen vedle tyče. Remíza je ale spravedlivým ohodnocením za předvedené výkony obou mužstev.

První nepříjemný závar zažili hosté až ve 23. minutě, kdy po Křivancově nakrátko rozehraném rohovém kopu na Motyku následoval centrovaný míč, který hlavičkoval Říha jen těsně nad Fučíkovu svatyni. O tři minuty později se již mohli domácí radovat, kdyby Michal Petrášek po akci, kterou vymyslel Křivanec, ve skluzu v těžké pozici nezakončil jen orazítkováním pravé tyče.

Pak se hra opticky srovnala a v poslední pětiminutovce první půle měli navrch hosté, kteří zatlačili domácí na jejich polovinu a ohrožovali svými akcemi domácího brankáře Chlandu. Největší z nich měl v první minutě nastaveného času stoper Jakub Novák, který zcela volný po Kukrálově přetaženém rohovém kopu hlavičkoval na zadní tyči jen těsně mimo.

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce byli hosté od počátku podstatně aktivnější. Ve 48. minutě Kovářův míč z trestného kopu minul hlavou Vít Fučík a ani dobíhající Václav Homola jej nestačil zasáhnout, a tak skončil v autu. Na druhé straně Petráškův střelecký pokus z první z dálky o dvě minuty později skončil jen vedle levé tyče. Kloboučníkova střela doprostřed branky spolehlivě chytajícího Chlandu neohrozila.

Na druhé straně zleva zahrozil aktivní Motyka, jeho střelecký pokus z úhlu k bližší tyči bernartický gólman vykryl. Mrkáčkův projektil v 65. minutě skončil vedle. Dobrou Křivancovu přízemní přihrávku z levé strany minuli dva jeho spoluhráči a z šance opět nebylo nic.

To Václav Homola měl v 73. minutě tutovku, když dostal kolmicí míč za obranu, pokračoval tísněn v postupu na brankáře, ten se ale vyznamenal a reflexivně jeho střelu vyrazil mimo brankové tyče. Velkou možnost převrátit misku vah na svou stranu měl na hřišti čtyři minuty pobývající Jan Homola v 89. minutě hry po kvalitním Rakovanově prohození míče do prostoru. Tam si na něj na křídle naběhl sprintující Paseka. Zbavil obránce a předložil na malé vápno přihrávku tísněnému Janu Homolovi, který však míč špatně trefil a minul jen těsně levou brankovou tyč, u které by neměl gólman šanci zasáhnout.

Hosté tak mohli z hřiště soupeře, od kterého se body příliš nevozí a asi ani vozit nebudou, získat všechny tři. Lze však konstatovat, že by to pro domácí mužstvo byla poněkud krutá záležitost. S remízou byly nakonec spokojeny oba týmy a snad i diváci, kterým se hra nahoru dolů především ve druhé části utkání musela líbit.

TJ Blatná – Sokol Bernartice 0:0
Rozhodčí: Jan Přibyl – Jiří Polák, Pavel Votava. Delegát: Luděk Haviar. ŽK: 1:2 (75. Motyka – 35. Paseka, 90. Václav Homola). Diváků: 120.

Blatná: Chlanda – Nový, Petr Čadek, Kryštof Šejvar, Viták – Brynda (70. Ondřej Mařík), Petrášek, Ondřej Křivanec (K), Mišiak – Motyka, Říha. Trenér Michal Čadek.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Kovář, Novák, Mrkáček, Češka – Kloboučník, Ťupa (79, Vít Herink) – Paseka, Kukrál (85. Jan Homola), Václav Homola – Vít Fučík (67. Adam Rakovan). Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

Připravil Jan Šerhant

Zpět