V Albrechticích nerozhodně

17.10.2010 09:23

Albrechtice A - Bernartice A  2:2 (0:0)

 K dalšímu kolu krajské 1. B třídy zajížděl tým z Bernartic k soupeři, který byl sousedem v tabulce. Mužstvo Albrechtic hrálo od počátku zodpovědně ale i tak  kombinačně lepší hosty do šancí pouštělo. Ti neměli v zakončování akcí svůj den a nedokázali z čistých šancí do přestávky skórovat. Ve druhé části hry domácí odskočili během dvanácti minut o dvě branky a do konce zápasu svůj překvapivý náskok houževnatě bránili. Bernartičtí měli někdy až drtivou převahu, ale nebyli schopni skórovat. Nakonec se jim to podařilo, do konce zápasu přišpendlili domácí na jejich polovina a  v nervy drásajícím závěru, v nastaveném čase,  stav utkání srovnali.

Úvod patřil jasně hostům. V 6. minutě přihrál Kotal přesně na Tomáše Fučíka, jehož střela však minula svůj cíl. Ťupův centr zleva v 16. minutě hlavičkoval Kotal jen nad branku. Ve 24. minutě vyslal Šerhant, který se obtočil kolem svého strážce, do šance Ťupu, ten však minul vzdálenější tyč Cihlovy branky. V 26. minutě se dostali ke standardce i domácí. Král směroval trestný kop na Vyskočila, který si nedokázal v pokutovém území míč zpracovat a  nezakončil. O chvilku později se domácí opět osmělili k nebezpečné akci. Vyskočilovu přízemní přihrávku odvrátil dobře postavený Novák do bezpečí. Hned nato Matouš přihrával přes celé pokutové území, ale na zadní tyči nikdo z hráčů jeho úmysl nevystihl a míč skončil v autu. Potom měli během tří minut  tři gólovky hosté. V 37. minutě našel Tomáš Fučík v pokutovém území osamoceného Psohlavce, jehož střelecký pokus k tyči domácí gólman vystihl. Nato Kotal střílel po Ťupově přihrávce z malého vápna nad branku a nakonec hlavička Šerhanta po Psohlavcově centru skončila také nad břevnem. Pak měli do konce půle ještě dvě šance domácí. Ve 42. minutě kopal Šabatka trestný kop a hlavičku Píchy chytil u tyče  Vít Fučík. Střelu Matouše o dvě minuty později vyrazil hostující gólman do pole. Mužstva se rozcházela do kabin za bezbrankového stavu.

Druhý poločas byl předznamenán hrubou chybou hostující obrany. Král hned po rozehrání ze středu pole vysunul kolmicí Gotfrída, na jaře ještě hrajícího krajský přebor v Čížové. Ten zprava unikl v 46. minutě obráncům a propálil u tyče dobře reagujícího bernartického gólmana  - 1 : 0. Hosty to poněkud znervóznělo a další chyba na sebe nenechala dlouho čekat. Tu využil opět hbitý Gotfríd a tentokráte v 57. minutě z levé strany propálil Fučíka  podruhé  a bylo to  - 2 : 0. Hostům teď nezbývalo než po laxním vstupu do druhé části konečně začít hrát fotbal. Svou nátlakovou hrou na dlouhé minuty nepouštěli domácí na svou polovinu hřiště. Domácí se nikam nehrnuli a snažili se svou obrannou činností udržet svůj nadějný dvoubrankový náskok. Hosté vyvinuli až drtivý tlak.  V 61. minutě Psohlavcův trestný kop brankář Cihla chytil. V 66. minutě se po Ťupově rohu odrazil míč k volnému Tomáši Fučíkovi, který levačkou "angličanem" vsítil kontaktní gól - 2 : 1.  Ve stoprocentní šanci překopl v 71. minutě branku  Homola  z malého vápna. V 78. minutě Hrych sám před brankářem nadal. V 81. minutě po akci z levé strany Pasekovu přihrávku minuli před brankou jak Skočil tak i Šerhant a míč nakonec skončil v autu. Homolova  obráncem tečovaná střela skončila jen vedle levé tyče, už bezmocně ležícího gólmana Cihly u pravé tyče. V 85. minutě skončila  Psohlavcova střela těsně vedle bližší tyče. Neustálé neefektivní obléhání nakonec úspěšně skončilo. Domácí takticky vystřídali posledního hráče z lavičky, aby poněkud otupili nápor hostů. Odkryli později ale střed obrany kam Psohlavec směřoval v třetí minutě nastaveného času přesnou přihrávku na Šerhanta, ten si míč zpracoval a pravačkou ze vzduchu trefil dokonale pravou šibenici jen přihlížejícího brankáře Cihly - 2 : 2. Po rozehrání míče ze středu hrací plochy   rozhodčí utkání ukončil.

 Hosté si zasloužili za předvedenou hru lepší výsledek. Herní výpadek  na začátku druhé půle, ale i neproměňování obrovského množství brankových příležitostí, je pak stál  mnoho sil a  lepší výsledek. Lze však konstatovat, že remíza je pro obě mužstva zasloužená a spravedlivá. Pro domácí proto, že dovedli perfektně využít svých dvou příležitostí po hrubých chybách hostující obrany a vcelku dobře bránili svůj náskok. Pro hosty proto,  že  v hektickém závěru, kdy si sáhli až na dno sil, nakonec vybojovali se štěstím alespoň bod.

V domácím mužstvu zachytal spolehlivě Cihla, na stoperu oplýval suverenitou zkušený Dan Král a dobře hráli oba krajní beci Šabatka i Polanský. Záloha v čele s kapitánem Vyskočilem pracovala spolehlivě. V útoku se prosadil Gotfríd, autor obou branek. U hostujícího mužstva ovládal střed obrany Skočil, v záloze byl nejlepší neúnavný Paseka, výkonem se mu přiblížil i pro mužstvo dobře pracující Psohlavec. Oba útočné hroty Tomáš Fučík i Šerhant se tentokrát gólově prosadily. Škoda neproměněných příležitostí. Výsledek mohl být úplně jiný.  

 

 Branky : 46. a 57. Gotfríd - 66. Tomáš Fučík, 90.+3 Šerhant

Rozhodčí: Luboš Zabilka - TomášTauber a Tomáš Růžička

Žluté karty : 2 : 1 ( Heine, Marek - Hrych)
            Diváci  :  50 

Sestavy:

Albrechtice : Cihla - Šabatka, Milota, Daniel Král, Polanský - Lidinský, Pícha, Vyskočil, Heine (80. Pilát) - Gotfríd (90. Pohnan), Matouš (65. Marek ). Trenér Tomáš Řehoř.

Bernartice : Vít Fučík - Novák, Skočil, Kotal (80. Suchopár), P. Homola - Hrych, Paseka, Psohlavec, Ťupa - Tomáš Fučík, P. Šerhant. Trenér Petr Vašíček.

 

Připravil Jan Šerhant, vedoucí mužstva

Zpět