Úspěšný vstup A-týmu do nové sezóny

17.08.2015 11:01

Report z nedělního utkání na Větrovech.

SK KAVAS Větrovy – Sokol Bernartice 0:1 (0:1)

V předehrávaném 13. kole nového ročníku krajské 1.A třídy hostovaly Bernartice na půdě nováčka soutěže na Větrovech. V utkání byli hosté v první části hry lepší a dostali se zaslouženě hned na počátku do vedení. Na začátku druhé části hry poněkud vypadli z role a patnáct minut se pouze bránili obrovskému tlaku domácích. Ti však ani vyložené šance neproměnili. Postupně se utkání opět vyrovnalo a ke konci se hrálo nahoru dolů. Hosté svůj jednobrankový náskok nepojistili a ani v hektickém závěru se domácím nepodařilo vyrovnat. V poměrně vyrovnaném, svižně hraném utkání domácí zaplatili nováčkovskou daň a hosté si odvezli nejtěsnější jednobrankové vítězství, když asi nikdo z přítomných diváků nemohl tušit, že branka zaznamenaná hned na jejím počátku, rozhodne zápas.
Aktivita se na začátku zápasu hostům vyplatila. Střela Daniela Homoly ve 2. minutě skončila ještě vedle vzdálenější tyče, avšak v 8. minutě po Kovářem zahraném rohovém kopu hlavičkoval přesně na přední tyči Karel Trantina, písecká posila a rozvlnil síť za zády Zdeňka Blažka poprvé - 0:1. Ve 13. minutě vytáhl střelu Kováře z trestného kopu domácí gólman nad břevno. Ve 20. minutě zahrozili i domácí. Centrovaný míč šikovného Petra Klejny z levé strany hlavičkoval nad Fučíkovu svatyni kapitán domácích Aleš Purman. V dalším průběhu hry se odehrával souboj hlavně ve středu pole bez větších příležitostí na obou stranách. Až ve 39. minutě se hostům naskytla příležitost ke zvýšení náskoku. Rakovan dostal skákavý míč za domácí obranu, avšak proti vyběhnutému brankáři dobře nezamířil a v těžké pozici obloučkem minul domácí branku. V poslední minutě první půle střílel dobře Paseka, ale minul zadní tyč Blažkovy brány a mužstva odcházela do kabin s jednogólovým náskokem pro hosty.
Začátek druhé části hry byl plně v režii domácích. Ve 49. minutě prohodil Klejna míč šikovně za obranu na Flasche, ten však osamocen míč špatně trefil a minul levou tyč branky. Domácí pokračovali v nátlakové hře. V 53. minutě vypálil Bílek a minul zadní tyč. Velmi kvalitní úvodní patnáctiminutovku zakončil Petr Klejna nádhernou střelou za hranicí pokutového území a neméně kvalitní zákrok Tomáše Fučíka nedovolil proniknutí míče za jeho záda, když míč vytáhl nad břevno. Trantina hlavičkoval v 64. minutě míč z Kovářem prováděného trestného kopu nad bránu. O minutu později kvalitní útočnou akci Kloboučníka zakončoval Rakovan vedle vzdálenější tyče. Poté skončila Kukrálova střela jen v Blažkově náručí. V 78. minutě unikl domácí obraně Daniel Homola a postupoval osamocen, jeho střelu však domácí gólman Blažek bezpečně zlikvidoval. I domácí se v závěrečné desetiminutovce tlačili do koncovky ve snaze srovnat nepříznivý stav utkání, ale hostující obrana pracovala dobře, do šancí je nepouštěla a střely z uctivé vzdálenosti i centry před branku pochytal spolehlivý bernartický gólman. V 85. minutě střela Václav Homoly opět netrefila svůj cíl, podobně jako Novákův pokus o dvě minuty později. V poslední minutě a nastaveném čase domácí vytvořili dva nebezpečně vyhlížející závary před bernartickou brankou, avšak dopravit míč za záda brankáře se jim nepodařilo.
Utkání hrané na rozměrově poněkud užším hřišti přinášelo mnoho nebezpečných situací a příští soupeři to na půdě větrovského nováčka nebudou mít jednoduché. O tom se v minulosti Bernartičtí, kteří s Větrovskými odehráli zápasy v krajské B třídě, již přesvědčili a věděli do čeho jdou.
Branka: 8. Karel Trantina. Rozhodčí: Karel Kříž st. – Petr Nedvěd, Tomáš Hanes. DFA: Jan Hanzal. ŽK: 1:4 (33. Jelínek – 41. Patrik Brož, 53. Jakub Kovář, 71. Václav Homola, 78. Jar. Paseka). Diváků: 125.

Větrovy: Zdeněk Blažek – Říha, Bílek (72. Lukáš Boháč), Trantýr, Jan Sedláček – Aleš Purman (K), Flachs, Koudelka, Jelínek (75. Jar. Klejna) – Petr Klejna, Pfeifer. Trenér René Ševčík.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Kovář, Novák, Trantina, Tomáš Češka – Kloboučník, Kukrál – Paseka, Daniel Homola (87. Mrkáček), Brož (69. Václav Homola) – Rakovan (90. Mir. Suchopár). Trenér Petr Vašíček.

Připravil Jan Šerhant.

 

Zpět